Deodorante vegane și cruelty-free – Ben&Anna și piatra de alaun.

Update 2021

Notă: Acest update reprezintă strict experiența mea cu deodorantele Ben&Anna și nu are alt scop – nu are ca scop defăimarea brandului și nici nu reprezintă o recenzie negativă.

Chiar dacă mie nu mi-au mai fost bune după o perioadă, nu înseamnă automat că toată lumea o să întâmpine astfel de probleme.
Doresc doar să fiu sinceră cu cititorii mei.

1. Din păcate, după o perioadă, aceste deodorante mi-au creat iritații groaznice și mâncărimi.
Am oprit folosirea lor și mi-au trecut bubițele (extrem de multe, una lângă alta, de culoare maromie) în decurs de două săptămâni.
Pentru a mă asigura că a fost o problemă a deodorantelor și nu altă sursă, le-am folosit din nou și am avut aceeași problemă, doar că într-un timp mult mai scurt: iritațiile au apărut în maxim 48 de ore și au trecut mult mai greu.

2. Au pătat extrem de rău un tricou al prietenului meu. A fost nevoit să îl arunce, deoarece nu a ieșit cu absolut nimic acea pată. Devenea din ce în ce mai tare cu fiecare spălare.

Din acest motiv, nu voi mai folosi aceste deodorante Ben&Anna, dar probabil voi lua în calcul alte produse ale brandului.

3. Am renunțat de tot la piatra de alaun, deoarece am descoperit extrem de multe opțiuni etice de foarte bună calitate.

Sper ca acest feedback să ajute cât mai multă lume!

Părerile mele înainte de iritații

Astăzi am ales să îți vorbesc despre două tipuri de deodorante de pe piață de care sunt foarte încântată. Este vorba despre deodorantele de la Ben&Anna și piatra de alaun.

În urmă cu aproape doi ani, m-am decis să încerc să reduc cât pot de mult plasticul. Să cumpăr sacoșe refolosibile, din diferite materiale, pentru a nu fi nevoită să iau de fiecare dată câte o nouă pungă de plastic,cu care de cele mai multe ori nici nu ajungeam până acasă și se rupea. Pe lângă pungi, am zis să încerc să adopt, din când în când, principiul zero waste și cu alte produse pe care le găsesc pe piață.

În ceea ce privește deodorantele, prima dată am ales piatra de alaun. Deși vine în ambalaj de plastic, faptul că poate fi folosită mai mult de un an este un plus imens. Să fiu sinceră,nu aveam prea multe așteptări din partea ei, mai ales ca eu sunt adepta deodorantelor lichide, deci a fost o trecere destul de ciudată de la deodorant lichid, la piatră, apoi la deodorant solid. Înainte foloseam ca deodorant lichid Nivea, cu care mă înțelegeam foarte bine, dar am ales să caut ceva care să se potrivească stilului meu de viață. Din păcate, cele două deodorante vegane și cruelty-free de la Alverde – unul cu lichid transparent și unul cu lichid alb – (sunt mai multe variante, dar nu am încercat mai mult de două) nu mi-au fost deloc bune. Erau lipicioase și după două-trei ore deja miroseam, asta în condițiile în care eu, în general, nu miros chiar dacă nu mă dau cu deodorant. După marea dezamăgire a celor două produse, o perioadă am ales să nu folosesc nimic. Evident, toți avem nevoie de deodorant când depunem efort sau transpirăm foarte mult din cauza căldurii, așa că am mers în Plafar și am achiziționat o piatră de alaun.

Piatra de alaun este un mineral recunoscut pentru proprietățile sale astringente, antibacteriene și hemostatice. Este ideal ca deodorant, dar poate fi folosit și ca cicatrizant în urma tăieturilor, după epilare și nu numai.
Mod de folosire: Se poate folosi pe pielea umedă (chiar dacă pielea este iritată) sau se poate umezi cu apă și se masează ușor pe pielea uscată. Nu există nicio restricție în ceea ce privește zonele pe care poate fi aplicată. Se poate aplica și pe zone ale pielii care au fost supuse unor înțepături, tăieturi sau iritații. Calmează mâncarimea, nu miroase, nu lasă urme și nu este antiperspirant (adică nu împiedică procesul fiziologic al transpirației și eliminării toxinelor din organism). Poate fi folosit de oricine, la orice vârstă, iar riscul alergiilor este scăzut.

În primăvara aceasta, am decis să aleg ceva nou și am găsit un tip de deodorant solid în timp ce plasam o comandă pe site-ul celor de la Alternative. Acolo am descoperit deodorantele de la Ben&Anna și am ales variant Pure, simplă și fără miros.

Am fost mulțumită de rezultatul avut, așa că am ales să iau legatura cu cei de la Ben&Anna din România, care mi-au trimis un produs spre testare și încă două produse pe care să le fac cadou.
Pentru mine am ales varianta cu Lavandă.

Motive pentru care m-au atras aceste produse:
1. Am ales varianta ambalajului tip tub, din carton. Acest carton este fabricat din hârtie reciclată și la rândul lui este reciclabil și compostabil;
2. Sunt deodorante certificate vegan, sunt netestate pe animale și nu conțin gluten (deci sunt recomandate și persoanelor cu alergie la gluten);
3. Nu conțin aluminiu, alcool, parabeni, ftalaţi, propylene glycol și sunt certificate RSPO;
4. Sunt eficiente împotriva mirosurilor neplăcute și se absorb ușor în piele;
5. Au în componență bicarbonat de sodiu, uleiuri esențiale, iar ingredientele provin din agricultură ecologică (Bio, Organică);
6. Deodorantele sunt unisex, nu usucă pielea și nu sunt lipicioase.

Tips 1: Fiind produse solide și naturale, se sfărâmițează destul de ușor, deci deodorantul trebuie aplicat încet și masat cu grijă pe piele. Ambalajul de carton este un pic mai greu de folosit în scoaterea produsului. Dacă aplici prea mult produs,rămân urme pe haine (din fericire nu patează, urmele se iau la spălat).

Tips 2: În cazul în care deodorantul este expus la temperaturi ridicate și devine moale (sau chiar lichid), se poate pune la frigider pentru câteva ore, pentru a se face,din nou, solid. Acest proces nu strică calitatea produsului.

Sunt mulțumită atât de piatra de alaun, cât și de deodorantele de la Ben&Anna. Ți le recomand, cu drag, pe amândouă. Consider că merită să le dai o șansă, mai ales că sunt vegane, netestate pe animale și prietenoase cu mediul înconjurător.

Piatra de alaun cred că se găsește în orice Plafar.
Toate deodorantele de la Ben&Anna se gasesc, în România, pe site-ul https://www.deodorantnatural.ro/magazin/ Le poți comanda atât prin mail, cât și telefonic. Cei de pe site te pot ajuta să alegi un deodorant potrivit nevoilor tale și tipului tău de piele. Dacă nu vrei să plasezi o comandă online, unele deodorante se găsesc în farmaciile Sensiblu.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat, sper că ți-a fost de ajutor acest articol și te aștept în continuare pe blog 😊

79 thoughts on “Deodorante vegane și cruelty-free – Ben&Anna și piatra de alaun.

  1. Si eu le-am testat si le folosesc si acum. Imi plac mult, insa eu prefer varianta stick

    Like

  2. Cu siguranta o sa incerc Ben&Anna, după care o sa incerc si piatra de alaun, ca tot voiam de ceva vreme! Super articol! 🤩😍😘

    Liked by 1 person

  3. Ai putea să-ți faci chiar tu deodorantul. La plafar sunt atât recipiente pentru el, cât și cele mai bune ingrediente. Puțin ulei de cocos, praf de copt, unt de Shea, amidon și uleiuri esențiale fac magie.

    Like

  4. Deci chiar eram in cautare de astfel de produse cat mai naturale, si eficiente! iar in ceea ce priveste ambalajul acestora, este un bonus pentru mine

    Liked by 1 person

  5. Nu am auzit pana acum de piatra de alaun. Cate despre acele deodorant, am mai auzit si am inteles ca sunt foarte bune. Trebuie sa le incerc si eu 😁 Multumesc pentru aceste informatii! Astazi am invatat ceva nou!

    Liked by 1 person

  6. Nu am incercat niciodata astfel de deodorante dar chiar sutn curioasa de cat de eficiente ar fi pentru mine.

    Like

  7. Multumesc pentru informatiile despre piatra de alaun. Am tot auzit despre ea si oarecum ma tenteaza ideea, dar nu am pus-o inca in aplicare. Chiar o sa dau o fuga pana la plafar. 🙂

    Liked by 1 person

  8. Nu am incercat nici una dintre cele doua variante. Dar mi se par grozave. Si ambalajul imi place si felul in care se aplica. In schimb, am folosit un deodorant solid sub forma de unguent adus de cineva din Republica Dominicana. Miroase subtil si ajuta la prevenirea transpiratiei.

    Liked by 1 person

  9. Am rămas uimită de piatra de alaun. Nu auzisem până acum, am citit cu interes. Nici măcar nu știam că aș găsi la orice plafar. Chiar sunt curioasă cum este și când ajung la un plafar aș vrea să îmi cumpăr și eu să testez.

    Liked by 1 person

    1. Dacă ai folosit produse care blochează porii și nu te lasă să elimini transpirația așa cum este normal,o să ai o perioadă această “problemă ” cu orice alt produs pe care îl încerci și nu blochează porii.

      Like

  10. Pana acum nu am incercat piatra de alaun, dar am auzit ca sunt cuvinte de lauda la adresa lor. Trebuie sa le incerc si eu neaparat

    Like

  11. Par destul de interesante aceste deodorante….nu am auzit de ele pana acum. 🙂 Eu folosesc piatra de alaun de vreo patru ani si sunt foarte multumita de ea….o folosesc si dupa ce ma rad in caz ca ma tai…si sotul meu o foloseste :)))) Un articol minunat ca de fiecare data,Ruxandra! Mersi de informatii…poate o sa incerc candva si varianta asta de deodorante…..imi place ca ai pus si zero waste in descrierea lor! 🙂

    Liked by 1 person

    1. Wow! Mulțumesc pentru aprecieri! Da,mulți oameni nu se gândesc cât gunoi pot lăsa în urmă și cât de mult afectează planeta,iar principul zero waste m-a atras foarte mult la aceste deodorante,pe lângă faptul că sunt vegane și netestate pe animale 🖤
      Folosești de mult timp piatra de alaun. E bine că și ție îți e bună 😊

      Like

  12. Vorbind cu o prietenă despre aluminiul care îl conțin antiperspirantele pe care le folosim, și, care, cu siguranță nu este singurul ingredient nu tocmai sănătos, am inceput să mă gândesc la variante. Articolul tău îmi vine în ajutor.

    Liked by 1 person

  13. eu folosesc piatra de alaun cred ca de 10 ani. rar cumpar si alte variante. nici mie nu mi-au fpst bune cele de la Alverde. o sa tin cont de sfaturile tale cu aceste produse si o sa le dau si eu o incercare. XoXo

    Liked by 1 person

  14. N-am o experiență deloc bună cu Ben&Anna. Tocmai am aruncat 2 tuburi la gunoi, aproape noi, doar de 2 ori încercate. La mine n-au mers. Cam ce-ai pățit tu cu alea lichide de la Alverde.

    Liked by 1 person

    1. Oh! 😔 îmi dau seama că nu tot ce îmi merge mie o să fie bun și altora, e imposibil. Poate reușești să încerci varinta cu piatra de alaun, dacă ai răbdare să freci zona 30 de secunde – 1 minut (și nu uita să umezești zona înainte) 😊

      Like

  15. Sunt alternative interesante la produsele „clasice”, chiar as vrea sa incer acea piatra de alaun, am auzit ca este foarte buna.

    Liked by 1 person

  16. Recomand! Folosesc aceste produse si sunt foarte mulțumită de rezultatele obținute. Sunt de foarte buna calitate si foarte accesibile la preț.

    Liked by 1 person

  17. AM TESTAT SI ÎL FOLOSESC CU DRAG. PRODUSELE SUNT BUNE. AM VENIT DIN SIRIA SI NU AM STIUT CE SA FOLOSESC, ASA CA MI-A FOST RECOMANDAT SI ACUM FOLOSESC PRODUSE DE CALITATE.

    Liked by 1 person

  18. Piatra mea de alaun pare ca nu se mai termina :)).Nu-mi dau seama daca am folosit prea putin sau daca chiar tine foarte mult.Am gasit la dr max cu vreo 10 lei, iar pentru mine e eficienta. Trebuie atentie in manevrare fiindca se poate sparge odata scapata.Chiar si asa, pe net arata ca pot fi puse bucatile intr-o sticluta cu pulverizator, alaturi de apa si folosit in continuare ca deodorant.Recunosc ca nu fac sport, nu merg la sala si ma impac bine, insa pentru unii poate e diferit.Plus ca m-a ajutat sa apreciez din nou mirosurile subtile ale produselor naturale sau facute in Romania.Cele din comert au o groaza de ingrediente toxice care ne atrag prin miros, unul foarte puternic de altfel. O ,,cura” cu piatra de alaun care nu miroase deloc e foarte bine venita.Singurul repros e ca are recipientul de plastic iar pe viitor probabil nu voi mai cumpara, fiindca vreau sa fac schimbari 0 waste cat mai multe. Iar de la Ben&Anna n-am mai apucat sa cumpar, mereu mi se pareau out of budget in acel moment.In prezent mai am din piatra de alaun si unul de la Nala, in cutie de metal care poate fi reciclata(de asemenea foarte fain si un picut mai ieftin).

    Liked by 1 person

    1. Eu am renunțat la piatra de alaun din alte motive, nu e chiar atât de ok pe cât se spune. Nu am avut probleme cu mirosul.

      Recomand întotdeauna produse cât mai bune, toate vegane, sunt mult mai ușoare, mai ales dacă sunt și bio.

      Ben&Anna nu o să mai încerc în veci, nu sunt adecvate pentru pielea mea. Dacă știi că ai sensibilitate, îți recomand să le eviți 😊

      Tot în cutie de metal găsești și de la CO.SO (am un articol pe blog despre două dintre ele).

      💚

      Like

    2. Depinde mult ce brand alegi, eu am găsit multe variante ok. Piatra de alaun am descoperit după o perioadă că nu e chiar atât de safe pe cât se crede. Am renunțat la ea.
      Deodorantele Ben&Anna m-au iritat groaznic după o perioadă, nu le mai recomand (am făcut update).
      În cutie de metal găsești și de la CO.SO., de pe site-ul Bioaleea 💚

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.