Avantajul sucurilor presate la rece

Zilele trecute rătăceam prin magazine în căutarea produselor SLooP și Urban Monkey. Din păcate ambele branduri erau dispărute de pe rafturile magazinelor, mai ales că eu ajungeam mai mut seara la cumpărături. După câteva zile de căutări,am zis să îi întreb direct pe cei de la SLooP unde pot să găsesc toate produsele lor. M-am gândit că din moment ce tot le cumpăr destul de des,de ce să nu scriu despre ele?
Fiind destul de deschiși față de clienții lor, s-au oferit să îmi trimită un pachet cu câteva produse 😊 și așa am cunoscut-o pe Gina Rogoveanu, de la SLooP România.

Recunosc că îmi plac și sucurile obținute din concentrat, dar nu se compară cu cele presate la rece, pe care le ador.

Diferența dintre suc de fructe și legume obținut din concentrat,suc din piure de fructe și legume și suc preset la rece

Sucul concentrat din fructe și legume: se obține prin eliminarea apei în timpul prelucrării lor, apoi se readaugă apă în timpul reconstituirii. Apa este eliminată din sucul de fructe și legume pentru a reduce greutatea și volumul sucului și de a-l face mai ușor de transportat.
Atât timp cât băutura este etichetată cu 100% suc, concentratul de fructe și de legume este la fel de hrănitor ca sucul proaspăt.

Piureul de fructe și legume: este un produs nefermentat, dar capabil să fermenteze, obținut din partea comestbilă a fructelor și legumelor proaspete sau congelate și aduse la starea de piure prin diferite metode.

Sucul presat la rece: se referă la sucul care se obține prin distrugerea fructelor și legumelor într-o pastă, apoi se folosește o presă hidraulică pentru a extrage sucul din fructe și legume. Aceste sucuri au un nivel ridicat din punct de vedere nutritiv, sucul nu face spumă, permite o absorbție mai bună a nutrienților și prelungește timpul de păstrare a sucului. Fiind sucuri fabricate din fructe și legume 100% și fără ingrediente adăugate, sunt mai scumpe decât alte tipuri de sucuri.

Diferența dintre pasteurizare și hpp:

Hpp: este un proces natural și ecologic,care respectă ingredientul și ajută la menținerea aromei și substanțelor nutritive. După extragerea sucului din fructe și legume, sucul este conservat prin procesul HPP (prelucrarea la înalta presiune) pentru a prelungi termenul de valabilitate, pentru a ucide microorganismele potențial dăunătoare și permite stocarea sucului aproximativ 30 de zile.
Pasteurizarea: este o metodă de conservare a produselor alimentare, în special a celor lichide, care constă în încălzirea alimentelor la o temperatură sub 100 °C, în general la o temperatură de 60-70 °C, urmată de o răcire bruscă a acestora la 4-6 °C, pentru a distruge flora patogenă a produselor alimentare fermentabile. Are avantajul de a distruge un număr mare de microbi,dar reduce conţinutul de vitamine, cele mai sensibile fiind vitamina B12 și acidul ascorbic.

Ceruirea fructelor și legumelor

În urmă cu ceva timp,am vrut să încerc Innocent Drinks, din fericire am căutat din timp informații despre brand și am aflat că acele sucuri nu sunt vegane, deoarece după culegerea fructelor și legumelor, acele fructe și legume sunt ceruite cu shellac, iar ei nu pot garanta că pot fi folosite cu încredere de către persoanele care au o dietă vegană.
„Shellac este o rășină secretată de un gândac pe copacii din pădurile din India și Thailanda. Este procesat și vândut sub formă de fulgi uscați și dizolvat în alcool pentru a face shellac lichid, care este folosit ca și colorant, glazură pentru mâncare și finisaj de lemn.” (Sursă: Wikipedia)

Nu știu despre voi, dar eu prefer să evit acest tip de sucuri. Pentru că Urban Monkey are scris clar pe ambalaj că băuturile lor sunt vegane, nu am găsit prea multe detalii despre SLooP pe această temă (așa că am preferat să îi întreb direct pe ei, o să găsești mai jos un mic interviu).
Sunt multe peroane care evită să mai cumpere ceva de la un anumit brand dacă văd că unul dintre produse nu este vegan sau dacă poate conține urme de alergeni. Îi înțeleg în mare parte. Și eu sunt destul de sceptică în privința multor brand-uri, de aceea prefer să cer detalii când am dubii.
Mi-am amintit de o postare mai veche (dintr-un grup) legată de produsele SLooP,în care o persoană alergică la lactoză cerea detalii,dacă le poate consuma cu încredere, având rețineri în a mai cumpăra produsele lor (aceștia au și o variantă de suc care conține iaurt).

Cu ocazia aceasta, m-am gândit să vin în ajutor cu câteva informații pe care am reușit să le obțin de la SLooP, mai exact, de la Gina Rogoveanu, care a acceptat un mic interviu pentru blog.

Gina este o persoană deschisă, sociabilă și prietenoasă. Mi-a lăsat o impresie bună în urma discuțiilor avute cu ea și sunt fericită că am reușit să cunosc o persoană dedicată și pe care o interesează părerea clienților.

Micul interviu

Ruxandra: Bună, Gina! Îți mulțumesc frumos pentru că ai acceptat acest mic interviu pentru blog!

1. Cum a început totul și de ce ai ales SLooP?

Gina: Drumul meu la SLooP a început într-un mod foarte natural. La 1 an și jumătate după nașterea fetiței mele, am decis că e timpul să intru din nou în câmpul muncii. Știam deja de brand-ul SLooP și de ceea ce dorește să ofere consumatorilor români. De asemenea, cunoșteam inițiatorii și pasiunea din spatele acestui, la acel moment, mic business așa că am decis să merg înainte cu un brand și un produs corect și transparent (de suflet).

2. Aveți reclame interesante și amuzante. Cum reușiți să vă găsiți inspirația?

Gina: Inspirația vine în primul rând din suflul și pasiunea pe care le respirăm zilnic la birou și din faptul că știm că oferim «un pic de bine» celor din jurul nostru. De asemenea, interacțiunea constantă cu tot mai mulți dintre consumatorii noștri, atât online cât și la evenimentele la care participăm, ne inspiră și ne ajută să luăm pulsul dorințelor și nevoilor oamenilor care sunt aproape de produsele noastre. Suntem foarte atenți la nevoile și cerințele celor care ne scriu, prin toate punctele de contact cu brand-ul nostru.

3. După ce sunt culese fructele și legumele, acestea trec printr-un proces anume? Spre exemplu, sunt ceruite?

Gina: Fructele și legumele folosite ca ingrediente pentru producția de sucuri și smuti-uri nu au nevoie de ceruire, deoarece nu au timp să se deshidrateze până să ajungă în componența băuturilor. Noi le folosim exact așa cum sunt, în starea lor naturală. Ceruirea are loc atunci când fructele trebuie să ajungă cu un aspect «arătos» la raft.

4. Toate produsele voastre conțin ingrediente presate la rece? De ce ați ales această metodă?

Gina: Noi recomandăm mereu consumul de fructe și legume ca atare; este un lucru esențial. Pentru că presarea la rece este cea mai bună metodă de a păstra proprietățile fructelor și legumelor după ce acestea ajung în sticle, alegem să folosim această tehnologie când producem smuti-urile noastre. SLooP dorește să ofere o categorie de produse curate, frumoase, fără răutăți, care fac bine și la suflet – sunt foarte delicioase, și la trup – sunt sănătoase. Și le putem oferi cu ochii închiși și cu mâna pe inimă inclusiv copiilor, cel mai prețios public si cea mai mare responsabilitate pe care o avem.

5. Am observat că aveți și o varianta ce conține iaurt. Persoanele alergice sau care au o dietă vegană, ar trebui să își facă griji în legătură cu o posibilă contaminare ale celorlalte produse?

Gina: Da, avem un produs care conține și iaurt, însă cu siguranță nu există nicio grijă de interferențe pentru celelalte produse. Liniile de îmbuteliere sunt igienizate după fiecare umplere, procesele sunt complet separate, iar producătorul nostru are niște standarde de funcționare care nu-i permit erori.

6. În viitor o să aveți disponibile sortimente noi? Știu că pentru mine ar fi ideal având în vedere că am o dietă vegană și sunt alergică la banane.

Gina: Da, mereu urmărim tendințele și creăm rețete noi, pentru a oferi publicului o varietate cât mai mare de gusturi și beneficii. Banana este un ingredient care este foarte dorit în smuti-uri, deoarece ajută la această textură fină, smuticioasă – cum îi spunem noi. Bineînțeles, există și opțiunea pulpei de mango în loc de banană, cu toate că prezintă un impact în costul final al produsului.

7. Ce reprezintă SLooP pentru tine?

Gina: Viața la SLooP mă face să apelez la o analogie cu plăcerile unui copil – este un loc de joacă bine gândit, un spațiu de dezvoltare permanentă, în care limitele intrinseci ale unui job obișnuit lasă loc ideilor și zvâcului oricărui om din echipa noastră, idei și zvâc care deseori prind viață.

Sucurile și Smoothie-urile SLooP sunt 100% obținute din fructe și legume proaspete, zdrobite sau stoarse, nu conțin zahăr adăugat, arome, conservanți sau coloranți.

Evident că am un favorit 🖤

Dacă vrei să le încerci și tu (asta dacă nu ai făcut-o deja), le gasesti în Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, Mega Image și Emag 😊

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog 🖤

78 thoughts on “Avantajul sucurilor presate la rece

  1. NHu stiam nimic despre Sloop si nici de Gina. Este adevarat ca… deobicei cam evit sucurile chiar daca sunt imbuteliate, chiar daca sunt fresh. Avand o intoleranta la majoritatea fructelor, prefer deobicei apa si cafeaua 🙂 Dar… sucurile prezentate de tine arata ataaaat de bine ca… zau ca-mi vine sa le incerc. Felicitari pentru articol!!!

    Liked by 1 person

        1. Există. Depinde foarte mult de unde cumperi. Inclusiv cei care vând în piața folosesc această metodă.
          Eu îmi fac cumpărăturile de la Mega Image și nu am mai găsit de mult timp fructe și legume ceruite.

          Like

  2. Mi-a plăcut foarte mult acest articol și am aflat multe lucruri utile, mai ales că sunt mamă și aș vrea să știu foarte bine ce îi ofer copilului și evident, ce consum și eu. Am văzut odată sucurile acestea în magazin, nu mai știu exact unde, și pentru că nu știam mare lucru nu am cumpărat. Bine ca ai menționat la final unde le-am putea găsi. Chiar am să mă uit după ele și am să încerc acum cu încredere.

    Liked by 1 person

  3. Am auzit despre aceste sucuri si despre brand. Le-am vazut si in magazine, dar mi s-au parut cam scumpe. Sunt sigura ca sunt foarte bune, dar eu prefer sa imi fac smoothie-urile si sucurile naturale acasa la mine, cu ingrediente felurite. Foarte detaliat interviu!

    Liked by 1 person

  4. Wow, super complet și interesant articolul tău! Nu știam nici de sucurile acestea și nici detaliile pe care le-ai prezentat. Îți mulțumesc pentru informațiile utile și interesante. Te pup. ❤

    Liked by 1 person

  5. Foarte interesant articolul! Deși facem des suc de fructe proaspăt, in utlima vreme ne-am îndreptat și spre concentrat. Acum, când le-am văzut pe astea, sigur le vom încerca! Arată foarte, foarte bine! Mulțumim pentru pont!

    Liked by 1 person

  6. Nu (mai) sunt o mare consumatoare de sucuri, dar atunci cand beau, fie imi fac singura limonada cu miere, fie ma rasfat cu cel cu porto si mango de la ei. E preferatul meu 😀

    Like

  7. Nu stiam nimic nuci despre Sloop nici despre Urban Monekey. Eu am un storcator acasa ( la rece) si prefer sa fac eu sucurile.

    Liked by 1 person

  8. Super! Nu stiam despre aceasta marca de suc, dar cu siguranță o voi cauta pentru ca pare o alternativă sanatoasa la alte sucuri imbuteliate.

    Liked by 1 person

  9. De mult timp tot dau pe lângă ele și vreau să le încerc! Recunosc că prețul m-a făcut până acum să dau înapoi, nu pentru că sunt prea scumpe, deoarece nu sunt- și calitatea merită chiar și un preț mai mare, ci pentru că mereu plec cu bani puțini la cumpărături. După ce ți-am citit articolul, data viitoare clar am să îmi iau și eu!

    Liked by 1 person

  10. Eu am 5 ani de zile de cand nu mai consum bauturi acidulate si sucuri, doar apa plata, eventual cu putina lamaie. Insa cand totusi mi se face pofta de un suc, ma orientez spre sucurile de genul, despre care imi place sa cred ca-s ceva mai ok decat restul. Pe acestea inca nu le-am incercat, dar iau in calcul pe viitor. 😀

    Liked by 1 person

  11. multumim de recomandare. ma chinui un pic sa scap de dependenta bauturilor carbogazoase, asa ca ceva recomandari pe partea asta ma ajuta, mai ales ca nu-s dispusa sa renunt complet la tratatiile de genul!

    Liked by 1 person

  12. WOW pentru interviu,ai avut o idee minunata sa il faci. nu inteleg de ce nu pun si cei de la Sloop Vegan pe produsele vegane cum fac cei de la Urban Monkey,care sunt incredibili daca tot am adus vorba ❤

    Liked by 1 person

  13. O sa le caut sa-i cumpar fiicei mele care e mare amatoare de sucuri naturale. Multumesc mult pentru articolul foarte interesant si convingator…Te pup!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.