Ciocolată vegană

Astăzi o să-ți vorbesc despre ceva bun, bun de tot!
Mulți cred că odată ce ai ales stilul de viață vegan, trebuie să renunți la multe, dar nu e deloc așa. Pe piață sunt o grămadă de alternative, mult mai bune și toate lipsite de cruzime, trebuie doar să știi unde să cauți.
Așa că m-am gândit să îți sar în ajutor și să-ți dau câteva exemple de ciocolată vegană, care sigur o să îți placă!

Arborele de cacao

Arborele de cacao (sursă foto: Wikipedia) este un copac cu frunze verzi pe tot parcursul anului,crește în pădurile tropicale din America și are o înălțime de 4-5 metri. Spre deosebire de alți arbori, florile lui cresc direct din trunchi.
Semințele din fructele arborelui de cacao, conțin teobromică și o concentrație redusă de cofeină. Acestea sunt folosite pentru a produce lichior de ciocolată, cacao, unt de cacao și ciocolată.

Ador ciocolata! Nu cred că trece săptămână fără să mănânc ciocolată măcar o dată și faptul că am atât de multe opțiuni din care să aleg, mă încântă foarte mult.

Cumpăr destul de des ciocolată de la Rapunzel. Preferata mea este cea cu alune, care, din păcate, a fost scoasă de pe piață. 😔 Nimic nou aici, de obicei tot ce îmi place mie foarte mult, la un moment dat, nu se mai fabrica, sau nu se mai vinde în România 😂. Am pățit asta, în trecut, cu un parfum și cu o vopsea de păr, deci nu mă mai surprinde nimic.

Celelalte preferate (care sper să nu se scoată și ele de pe piața, în viitor) sunt: Nirwana Vegan, Kokosmilch (e noua lor ciocolată pe care am încercat-o în urmă cu câteva zile și de care m-am îndrăgostit) și Chocolat Noir A L’Orange (nu mai am poză cu această ciocolată, dar o găsești aici)

Desigur, am încercat câteva și de la alte branduri. Pe cele de la Seed and Bean le-am descoperit întâmplător în urmă cu trei ani, cea cu ghimbir este minunată. Iar de la brandul Chocolate and Love, preferata mea este cea cu mentă. Le-am găsit în Cărturești, dar sunt și în magazinele online și se găsesc și la Plafar.

Pentru ciocolata caldă, am ales varianta de la Rapunzel (cumpărată online de aici) și varianta de la Green&Black’s (care se găsește în orice Plafar, aproape). Sunt ușor de preparat. Eu le pregătesc cu lapte vegetal (pe care îl încălzesc un pic) de soia, migdale sau cocos. Cea de la Rapunzel merge și cu lapte rece (eu folosesc laptele vegetal de la Alpro) 😊.

Tot de la Rapunzel am găsit înlocuitor pentru Nutella 😊 cumpărată de pe site-ul Biogama.

Iar din magazinele DM achiziționez cacao pentru prăjituri 😊. Pentru mine, este cea mai bună variantă pentru rețetele vegane.

Update: o parte dintre produsele Rapunzel se găsesc și în supermarket-uri și hipermarket-uri.

Sper că am reușit să te conving să încerci și tu măcar o variantă de ciocolată vegană 🖤 aștept în comentarii părerea ta despre ele. Nu uita că nimeni nu a suferit pentru ele!

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog 🖤

78 thoughts on “Ciocolată vegană

  1. In mintea mea, ciocolata chiar e vegana, indiferent ca scrie asta sau nu, doar e facuta din cacao. 😀 Totusi, dupa ce am citit articolul tau, mi-am dat seama ca probabil nu e chiar asa. Dar nu-ti spun ce pofta mi-ai facut!

    Like

  2. Nu stiu daca voi incerca vreodata ciocolata vegana. Din punctul meu de vedere nimic nu se compara cu ciocolata elvetiana cu lapte ❤️

    Like

    1. Dar nu a zis nimeni că trebuie să renunți la ceea ce îți place. Alege și alternativele (cu lapte vegetal) și apoi decizi care e mai bună pentru tine 😉 până nu încerci nu ai de unde să știi. Uite,spre exemplu,ciocolata cu lapte de orez din poze, nici nu îți dai seama că are lapte vegetal în ea,dacă asta e de fapt problema. După cum am mai spus,nimeni nu trebuie să sufere pentru confortul nostru!

      Like

  3. Wow! O ciocolată vegană care se mai cheamă și Rapunzel (unul dintre personajele mele preferate pentru că mereu am vrut să am și eu părul luuun cât mai luung) și n-am știut despre ea?! O voi căuta cu siguranță!

    Liked by 1 person

  4. Vai ciocolată, ce poftă mi-ai făcut. Sincer, habar nu aveam că de fapt ciocolată, în general, nu este vegană. Atât de mult îmi plac tabletele astea cum arată, așa colorate, ca de copii, foarte frumos. Cu siguranță este f bună.

    Liked by 1 person

  5. Nu am mâncat niciodată ciocolată vegană, chair sunt curioasă ce gust are și dacă este diferită de cea normală. O să-mi cumpar și eu.🤗

    Liked by 1 person

  6. Poate o voi încerca, sunt curioasă să fac comparație. Dar tare cred ca nu pot renunța la ciocolata obișnuită. Cu mult lapte și cremă.

    Like

  7. Ador ciocolata!!!! Articolul tau chiar este bun, bun, bun de tot 🙂
    Poti sa-mi dai orice ciocolata vrei… tot imi place! Multumesc pentru pofta ce tocmai mi-ai facut 🙂

    Liked by 1 person

  8. Ce bine ca exista o asemenea alternativa. Sigur mai sanatoasa decat cele obisnuite. Iar eu cum sunt o mare fana a ciocolatei, nu pot decat sa ma bucur de acest articol scris de tine. Toate sortimentele amintite de tine arata wow. Dar si eu prefer ciocolata cu alune mari, crocanta. Multumesc de idei!

    Liked by 1 person

  9. Eu am ciocolata calda din gama asta si este absolut delicioasa. Ar trebui sa incerc cat mai multe sortimente pentru ca ciocolata este una dintre micile meleslabiciuni

    Liked by 1 person

  10. Cu siguranta o voi incerca si eu! Suna delicios! Cat despre produse care nu se mai gasesc, eu tanjesc dupa laptele de alune de padure de la Alpro… nu l-am mai gasit deloc in ultima vreme si mai am putin si plang dupa el :))

    Liked by 1 person

  11. M-am uitat un pic si prin comentarii. unii oameni confunda ciocolata cu cacao,nu e deloc acelasi lucru. cacao este materia prima pentru ciocolata. ai scris clar in articol acest lucru.
    Rapunzel ❤ si eu ador ciocolatele lor vegane ❤

    Liked by 1 person

  12. Si eu tot de la DM cumpar cacao pentru parjituri…desi e o simpla cacao parca e mai bun asta :)))) cioco de la Rapunzel o gasesc in Plafar…tare buna e…mie imi place cea cu lapte de orez foarte mult

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.