Îngrijirea Părului cu Zenz Organic

Când vine vorba de îngrijirea părului,sunt mereu în căutarea produselor de acest fel. Când eram mică aveam părul foarte lung, dar atunci nu știam să îl îngrijesc corespunzător. De-a lungul anilor, am încercat tot ce se putea încerca și am rămas cu câteva mărci preferate, printre care Nature Box și măștile (vegane) de la 7th Heaven 🖤
Recent am descoperit un nou brand (nou pentru mine,mai bine spus) și am avut plăcerea de a testa patru produse din gama Pure.
Zenz Organic este un brand danez de produse profesionale. Produsele nu conțin SLS, MI (MIT sau Methylisothiazolinone), parabeni, PPD, PTD, rezorcină, amoniac și nici nu au în componență microparticule de plastic. Brandul are două certificări imporante: AllergyCertified – această certificare asigură clienții că produsele sunt prietenoase cu pielea și nu creează alergii, fiind lipsite de parfum și de conservanți.
Nordic Swan Ecolabel – este certificarea ecologică a țărilor nordice care asigură clienții că produsele sunt prietenoase cu mediul și cu sănătatea cumpărătorilor.
Pe lângă cele două certificări, toate produsele lor sunt cruelty-free și majoritatea vegane (pe site-ul Narah găsești detaliile fiecărui produs în parte).
Primul produs încercat a fost tratamentul pentru păr. În trecut am avut o mare dezamăgire în urma unei vopsiri. Deși trebuia să îmi iasă părul roșcat închis,a ieșit un roșcat spre portocaliu și mi-a mai și ars părul. Având firul destul de subțire, deși puternic, tot s-a despicat mai bine de jumătate din el. Singurul tratament care mi-a mers atunci a fost un tratament de la Pantene. Ei bine, Pantene nefiind o firmă vegană și în niciun caz o firmă cruelty-free, am renunțat la folosirea produselor lor.
Acum, când descopăr un nou brand pe piață, încerc mai întâi măștile sau tratamentele lui. Dacă acestea funcționează așa cum îmi doresc, există o posibilitate destul de mare ca și restul produselor să îmi fie bune.

Narah Zenz Organic Tratament Pure no 03

Tratamentul Pure NO.03 pentru păr de la Zenz Organic este incredibil. Mi-a lăsat părul moale,catifelat și cu aspect lucios, exact așa cum îmi place. După ce mi-am spălat părul și l-am uscat un pic cu un prosop, am distribuit produsul pe întreaga lungime a lui (eu am evitat rădăcinile) și am așteptat să acționeze în jur de 30 de minute, apoi am clătit bine cu apă. Este recomandat să se folosească o singură dată pe săptămână.

Narah Zenz Organic sampon pure no 01

După ce mi-au plăcut rezultatele obținute în urma tratamentului (încă de la prima încercare) am început să folosesc șamponul Pure NO.01 (Allergy Award Winner 2017) și balsamul Pure No.02.

Narah Zenz Organic Conditioner Pure no 2

Aceste produse au o textură lejeră, nu simți că îți îngreunează părul, se iau foarte ușor la spălare și nici nu îi lasă părului un aspect neplăcut, ca și cum ar fi rămas produs pe el (am pățit asta cu câteva șampoane și balsamuri). După ce am folosit șamponul, am lăsat balsamul să acționeze timp de 3 minute (la fel, eu am evitat rădăcinile), apoi am clătit bine cu apă.

Narah Zenz Organic Ulei organic pentru protectie solara zenz organic no 94

În final, îți prezint Uleiul Organic cu protecție solară (SPF30) din gama Pure No.94. Acest ulei poate fi folosit atât de față, corp cât și pe păr înainte de expunerea la soare. Eu l-am folosit doar pe păr, deocamdată. Având părul vopsit, expunerea la soare îl afectează mult mai repede, vârfurile se despică imediat și părul se deschide la culoare. Am avut rezultate foarte bune în urma folosirii lui și nici nu a lăsat un aspect neplăcut. Am pulverizat din produs de două ori în palmă, apoi l-am întins ușor, cu degetele, uniform, pe toată lungimea părului.

Cum îmi place să cunosc și oamenii care se află în spatele brandului/produselor, am avut plăcerea să o cunosc pe Andrea Póra, care a fost încântată să răspundă la câteva întrebări. Mi-a plăcut dedicarea ei și faptul că a fost deschisă față de orice întrebare pe care am avut-o, făcând tot posibilul să vină cât mai repede cu un răspuns care să mă ajute,atât pe mine, cât și pe viitorii lor clienți, iar acest aspect îl consider foarte important. Am mult mai multă încredere când o persoană se implică și răspunde cu plăcere 😊

Interviu cu Andrea Póra de la Narah – Produse Profesionale Organice
Ruxandra: Bună,Andrea! Îți mulțumesc tare mult că ai acceptat acest interviu pentru blog. Am câteva întrebări care cred că ar ajuta persoanele,ca mine, să găsească ușor produsele cruelty-free și vegane de la voi de pe site. Cât și persoanele care doresc să încerce ceva nou.
Andrea Póra: Bună și mulțumesc mult pentru această șansă de a povesti despre aceste produse.
1. Ce te-a determinat să aduci produsele Zenz Organic pe piața din România?
Am mare grijă ce produse cosmetice folosesc, cu ce produse intră în contact pielea și părul meu, întotdeauna sunt în căutare de produse naturale, organice, mai ales că am și o fetiță de 5 ani. De aceea am început această afacere, cu dorința de a oferi produse de calitate cât mai curate, din ingrediente naturale, vegane și cruelty-free. Cu produsele Zenz Organic m-am întâlnit într-o călătorie, la un salon. Mi-a plăcut că fetele, înainte să înceapă să lucreze, mi-au povestit că lucrează cu produse Zenz Organic, doresc să aibă un mediu de lucru mai sănătos și să ofere același lucru și clientelor. Mi-a plăcut mult rezultatul după ce părul meu a fost tratat cu aceste produse, de asemenea mi-a plăcut acest concept, faptul că producătorilor chiar le pasă și sunt transparenți legat de produsele lor. Mi-au povestit despre originea lor și mi-a plăcut mult și faptul că produsele au o poveste – Anne-Sophie, o coafeză daneză a dezvoltat reacții alergice la produsele cu care lucra în salon. Înainte de dezvoltarea alergiei, ea se uita doar la funcționalitatea produselor, dar nu și la ingrediente. După, a început să studieze ingredientele produselor cosmetice și a început să dezvolte produse profesionale mai curate, fără să compromită calitatea lor, pentru a putea continua meseria pe care o iubea. Fiind o coafeză eco-conștientă, pentru ea este la fel de important și sănătatea mediului înconjurător, de aceea au ambalaje biodegradabile și tot din acest motiv nu au produsele un al doilea ambalaj, doar pentru a le face mai atractive, dar care oricum ajung în coșul de gunoi. Produsele sunt certificate de AllergyCertified și Nordic Ecolabel, două certificări stricte în ceea ce privește alergenii și ingredientele dăunătoare sănătății și mediului înconjurător. Produsele sunt create conform acestor cerințe stricte, sunt crueltyfree – nici unul dintre produse nu a fost testat pe animale și toate au ambalaje biodegradabile.
Ceea ce m-a făcut să aleg aceste produse și să le aduc pe piața din România a fost faptul că sunt produse profesionale naturale, cu care coaforii pot crea un loc de muncă mai sănătos pentru ei și pentru clienți, totodată produsele sunt multifuncționale – majoritatea lor pot fi folosite pe păr și piele, de asemenea, pot fi folosite de întreaga familie, nu avem nevoie de multe produse pentru a avea tot ce este necesar pentru îngrijirea părului și pielii. Produsele fără parfum, certificate cu AllergyCertified pot fi folosite în timpul sarcinii și la copii și bebeluși.Cred că și în România există cerere pentru astfel de produse, pentru că și aici începem să devenim mai conștienți și în acest aspect.
Mi-a plăcut,de asemenea,atitudinea producătorilor, care pun la dispoziție toate detaliile legate de ingrediente, certificări sau orice informații legate de produse, ceea ce cred că este foarte important în acest domeniu, unde sunt foarte multe produse și este greu pentru consumatori să aleagă produsele potrivite.
2. Care a fost prima impresie când le-ai încercat?
Am un păr destul de pretențios, dar prima mea impresie despre aceste produse a fost una foarte bună, mi-a plăcut calitatea lor, uleiul organic multifuncțional m-a cucerit din prima, de asemenea mi-au plăcut și ambalajele lor. De atunci folosesc aceste produse și pentru fetița mea, iar soțului meu îi plac tare mult șampoanele și produsele de styling. 🙂
3. În afară de produsele ce conțin lanolină,ceară de albine și mătase,toate celelalte produse sunt vegane?
Da, toate celelalte produse sunt vegane.
4. Atât ingredientele,cât și produsul finit, nu au fost și nici nu vor fi testate pe animale?
Nu, nici un produs sau ingredientele din produse nu au fost și cu siguranță nu vor fi testate pe animale, acest aspect este foarte important pentru producător, la fel și pentru noi.
5. Am văzut că se vând și în China. Cum au putut fi puse pe piața din China fără să fie testate pe animale?
În China produsele se vând doar prin comerț online cross-border, în acest fel produsele nu trebuie să fie testate pe animale pentru a putea fi vândute.
6. Produsele vor avea certificare cruelty-free în viitor? Dar certificare vegană (acolo unde e cazul) ?
Da, certificările sunt în curs și estimativ până la sfârșitul anului vor fi finalizate și produsele vor avea pe lângă certificările actuale și cele de vegan și cruelty-free.
7. Crezi că în viitor produsele ce conțin ingrediente provenite de la animale,vor fi înlocuite cu alte ingrediente din moment ce cererea pentru astfel de produse este din ce în ce mai mare? Sau se vor scoate și variante vegane pentru produsele non-vegane?
Da, conform producătorului, au în plan acest lucru, momentan sunt câteva produse de styling la care trebuie lucrat la asta, se va încerca înlocuirea ingredientelor sau crearea unor produse noi.
8. Ce feedback primiți,de obicei,de la clienți, pentru produsele Zenz Organic?
Până acum am primit feedback pozitiv de la clienți despre calitatea produselor, de asemenea și despre multifuncționalitatea lor.
9. Ce înseamnă Zenz Organic pentru tine?
Pentru mine Zenz Organic înseamnă tot ceea ce dorim noi cei de la Narah să reprezentăm – oferim produse de calitate fără să dăunăm sănătății consumatorilor sau a mediului înconjurător. Totodată dorim să oferim coaforilor conștienți o alternativă de a crea un mediu de lucru mai sănătos, fără să compromită calitatea. Sunt foarte mulți oameni – femei și bărbați – care au grijă de trupul și sănătatea lor atât prin alimentație, cât și prin tot ce intră în contact cu pielea lor. Această tendință de cruelty-free și ocrotirea mediului înconjurător este în creștere și în România și cred că este nevoie de cât mai multe produse de acest gen pe piață.

Tips: Îți spun sincer că nu prea am încredere când văd produse pe piață ce au ca reclamă “produse profesionale”, am avut multe dezamăgiri cu astfel de produse (spre exemplu,Wella,de la care mi-a mai și căzut părul când eram în liceu. De atunci am evitat orice salon). În schimb, cele de la Zenz Organic mi-au plăcut foarte mult și cu siguranță o să le folosesc și în viitor. Deși sunt ceva mai scumpe, merită dacă îți iubești părul și vrei să îl ai cât mai sănătos. Pe site-ul Narah, găsești mai multe produse, pentru diferite probleme ale scalpului și pot fi folosite cu încredere și de femeile însărcinate sau de copii. Nu uita că poți oricând să îi contactezi pentru a te ajuta să găsești ceva potrivit tipului tău de păr.

Evident, eu ți le recomand pe cele vegane 😊

Nu uita să reciclezi corespunzător fiecare ambalaj în parte.

Iți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog 🖤 Pupici 🖤

64 thoughts on “Îngrijirea Părului cu Zenz Organic

  1. Super recomandare, ca de obicei, plus si un super interviu. Ca intotdeauna promovexi produse curate si naturale. Cu siguranță voi cauta aceste produse mai ales ca si pentru mine parul este foarte important

    Liked by 1 person

  2. Felicitari pentru interviu si multumesc pentru recomandare! Si eu sunt momentan in cautarea unor produse potrivite pentru parul meu. Asta dupa ce am avut o tentativa sa renunt de tot la parul lung si m-am razgandit, dar pentru asta, trebuie sa il ingrijesc corespunzator.

    Liked by 1 person

  3. Pentru ca articolul si interviul sunt foarte bine documentate, m-am si uitat pe site-ul lor.
    Chiar interesant! Mi-am comandat Sampon de par organic Eucalyptus No.10 si tratament organic pentru păr Pure NO.03 . Multumesc 🙂

    Liked by 1 person

  4. Interesante produse, mai ales ca pana acum nu am gasit ceva pt par care sa ma multumeasca pe deplin. Am sa ma uit cu atentie pe site. Sunt foarte faine recomandarile acestea cu interviu. Apropo, ai avut odata cu sucuri. Chiar am cumparat dupa si sunt f bune.

    Liked by 1 person

  5. Un articol foarte reușit și util. Chiar mă gândesc să îmi bag părul intr-un refresh și mă tot învârt bezmetică, neștiind ce să aleg. Fug sa investighez site-ul!😀

    Liked by 1 person

  6. Eu nu m-am. Inteles cu mirosul lor și mi-a părut rau ca Andreea nu a înțeles asta sau nu a primit remarca mea prea bine… Însă sunt convinsa ca produsele chiar merita

    Like

    1. Îmi pare tare rău să aud asta😔 Eu nu am avut probleme cu mirosul lor. Iar calitatea lor e chiar una foarte bună față de alte produse profesionale,mai ales că au câteva certificări foarte importante. Ai încercat și gama Pure?

      Like

  7. Am folosit si eu un sampon si un balsam de la Zenz si chiar mi-au placut mult. Insa, a fost o perioada de acomodare, pana au inceput sa isi faca efectul. Le-am recumpara, cu siguranta.

    Liked by 1 person

  8. Acest articol m-a făcut sa doresc sa le incerc si eu, in special tratamentul pentru par! Suna interesanta parerea ta privind acesta! 😀

    Liked by 1 person

  9. In ultima perioada am citit numai lucruri bune despre aceste produse, trebuie să încerc și eu măcar un produs de la acest brand sa văd cum este.

    Liked by 1 person

  10. Felicitări și mulțumiri!
    Mi-a plăcut și interviul și recomandarea produselor.
    Cred că mi le voi lua cu prima ocazie.

    Liked by 1 person

  11. Arata foarte bine produsele si mi a placut descrierea ta. Ma bucur ca nu sunt testate pe animele. o sa incerc acel ulei cu protectie solara.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.