Valsoia – Iaurturi 100% vegetale

Mai știi că spuneam în articolul Vegan Delights că o să scriu și despre mâncarea vegană de pe piață? M-am gândit să încep cu iaurturile.

Pe piață sunt mai multe firme care oferă alternative vegane, cele descoperite de mine sunt iaurturile de la Alpro, Provamel, Sojade și Valsoia.

Îți spun sincer că nu prea am încredere în produsele de pe piață etichetate “vegetal” sau “vegan” care nu au și certificarea pe ambalaje. Cu acea certificare știu sigur că produsul este vegan și nu sunt doar strategii de marketing. Văd nenumărate produse pe care firmele aruncă cuvântul “vegan” de parcă ar fi la modă să scrii acest lucru. Firme care nu sunt conștiente că există persoane cu alergii și intoleranță, persoane pentru care chiar contează zerul praf, mierea, laptele și nu numai, iar viața lor poate fi pusă în pericol de pe urma neseriozității și lipsei de respect față de clienții lor.

Cu brandul Valsoia, povestea mea sta cam așa: nu am avut încredere în brand pentru că este italienesc și multe produse italienești au “vegan” sau “vegetal” scris pe ambalaj (ca și cele românești) dar conțin miere, ou, sau chiar lapte și Valsoia nici nu are certificarea VEGAN pe produse. Efectiv am evitat brandul cu toată ființa mea. Apoi am luat legătura cu cei care aprovizionează Valsoia pe piața din România și m-au asigurat că pot să mănânc liniștită aceste produse pe care scrie “100%vegetal” sau “vegan”.

Evident, crezi că “cercetarea” mea s-a oprit aici? Nici vorbă! 😂 Am luat legătura cu cei de la Valsoia din Italia și mi-au confirmat același lucru. Ba chiar m-au asigurat că inclusiv vitaminele adăugate sunt din surse vegetale sau sintetice și nu reprezintă niciun risc. De asemenea, fermentațiile vii (aceleași bacterii care se găsesc în mod natural în lapte) care se găsesc în unele produse, sunt crescute în substraturi vegetale și sunt lipsite de alergeni (spre exemplu pot fi consumate fără probleme de persoanele care suferă de diferite alergii – sau intoleranță – cum ar fi la lactoză).

Iaurturile vegane de la Valsoia sunt incredibile și sunt o foarte bună alternativă pentru cei care caută produse asemănătoare celor de origine animală. Sunt gustoase și au o aromă plăcută și puternică. În România se găsesc doar cele șapte sortimente din poze: soia, căpșuni, afine, cireșe, piersici și maracuja, cocos și migdale.

Produsele nu conțin: organisme modificate genetic (cu excepția iaurtului cu migdale), gluten (cu excepția iaurtului cu afine), lactoză și au un conținut redus de grăsime.

Ce conține un iaurt? O să dau ca exemplu două produse: iaurtul 100% vegetal cu cocos 2×125g: apă, zahăr, boabe de soia 8,7%, cocos 8%, dextroză, amidon modificat, fructoză, fosfat de calciu, agent de îngroșare (pectină-caragenan), sare de mare, arome, vitamina B2, vitamina B12, vitamina D2, fermentații vii. Valoare energetică: 97 kcal pe 100 ml. Iaurtul 100% vegetal cu căpșuni 2×125g: apă, căpșuni 11%, zahăr, boabe de soia 8,7%, dextroză, amidon modificat, fructoză, fosfat de calciu, agent de îngroșare (pectină-caragenan), suc concentrat de morcov negru, arome, sare de mare, vitamina B2, vitamina B12, vitamina D, fermentații vii. Valoare energetică: 79 kcal pe 100 ml.

Fermetațiile vii reprezintă bacterii (spre exemplu: Lactobacillus) ce se găsesc în tractul gastro-intestinal al oamenilor și animalelor. Ele ajută la imunitatea organismului și în digestie.

Iaurturile vegetale de la Valsoia sunt o alternativă sănătoasă, lipsită de abuz și cruzime (față de animale) ale iaurturilor cu care sunt oamenii obișnuiți în viața de zi cu zi. Ele se găsesc cel mai ușor în hypermarketurile Cora din țară (o să anunț când vor fi disponibile și în alte magazine).

Nu uita să reciclezi corespunzător fiecare ambalaj în parte.

🖤 Alege conștient produsele pe care le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog 🖤 Pupici

67 thoughts on “Valsoia – Iaurturi 100% vegetale

  1. M-ai facut curioasa si pe mine, desi nu sunt vegana….sper sa gasesc urmatoarea data in magazinele de unde fac cumparaturi.

    Liked by 1 person

  2. Par delicioase iaurturile, chiar le voi cauta! Eu am renuntat la a mai bea lapte obisnuit la cafea ci folosesc de la Alpro laptele lor de migdale. Cat de natural o fi, nu am idee, dar macar am scapat de disconfortul pe care il aveam ulterior!

    Liked by 1 person

  3. Nu am încercat încă iaurturile Valsoia, dar am încercat recent crema lor de ciocolata – a fost DIVINĂ (mai bună decât cea non vegană). Deci cred că și iaurturile sunt bune 🙂

    Liked by 1 person

  4. Nu am auzit de această marcă, dar din ce am citit la tine, sigur sunt foarte gustoase si sanatoase. Ambalajul este si el foarte atractiv. Cand ajung prin Cora, am sa ma uit si eu dupa ele.

    Liked by 1 person

  5. Eu sunt mare consumatoare de produse vegan. Nu am incercat aceste iaurturi, sper ca le pot gasi si la mine in oras. Abia astept sa le gust!

    Liked by 1 person

    1. Sunt mai multe branduri: Alpro și Joya se numără printre ele (în Auchan, Carrefour, Kaufland, Cora, Selgros și în unele magazine Mega Image). Acestea sunt mult mai ușor de găsit,momentan,în comparație cu Valsoia 🤗

      Like

  6. Sunt mare fan și consumator de iaurt, deși nu sunt vegană le voi da o șansă și acestora.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    Like

  7. Nu cunosteam aceasta marca, cred ca sunt foarte bune pentru vegetarieni sau cei cu intoleranta la proteine din lapte.

    Like

  8. Fac vizite frecvente in Cora si acolo gasesc tot ce am nevoie….foarte bune iaurturile de la Valsoia…pacat ca nu aprovizioneaza si alte magazine ca sunt buuuneee

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.