Alpro – Înghețată vegană

Dacă tot suntem în sezonul estival și înghețata este nelipsită în aceste zile minunate, am zis că acum este momentul perfect să vorbesc despre ea.
Nu știu cât de cunoscută este înghețata Alpro pe piața din România, dar sunt convinsă că te vei îndrăgosti de ea după ce o vei încerca.
Am aflat de această înghețată în urmă cu doi ani, o tot vedeam în reclamele de pe facebook ale diferitelor site-uri străine, am intrat și pe pagina oficială a brandului și eram total dezamăgită de faptul că la noi încă nu se află pe piață, dar eram fericită că se găseau variantele lor de lapte și iaurturi vegetale.
În primăvara aceasta am avut o mare surpriză când am intrat în hypermarketul Cora Lujerului. Eu eram în căutare înghețatei Valsoia (pentru cei care nu au citit articolul despre iaurturile Valsoia, găsesc un link aici către articol) și a produselor Green Vie. Practic, am dat de Alpro fără să vreau. M-am bucurat ca un copil mic și simțeam cum se uitau oamenii din jur ciudat la mine 😂 poate cu ocazia asta le-am stârnit interesul – acolo se aflau două tipe care erau tare indecise ce înghețată să cumpere. Am plecat de acolo cu patru înghețate, noroc că am avut lada frigorifică după mine, altfel ramâneam fără înghețată până ajungeam înapoi la Sinaia.
Avantajele alegerii unei înghețate vegane de la Alpro: 100% bază din plante, 30% mai puține zaharuri (și fără îndulcitori) și mai puține grăsimi saturate față de referința pieței de înghețată. Nu conține coloranți, lactate și gluten.
Fiecare înghețată conține 500 ml, echivalentul a 340 g de produs.

Alpro – Almond Salted Caramel
Este un produs vegetal înghețat pe bază de migdale și caramel, cu sirop de caramel sărat (6%)
Ingrediente: Apă, fibre solubile de porumb, grăsimi vegetale (rapiță, shea, nucă de cocos), migdale (4,2%), sirop de fructoză-glucoză, sirop de glucoză, dextroză, emulsifianți (mono- si digliceride ale acizilor grași), aromă naturală, sare de mare, stabilizatori (făină din semințe de roscove, guma de guar, caragenan), amidon modificat, zahăr caramelizat. Valoare energetica 100g – 181 kcal și 123 kcal pe 100 ml.
Acestă înghețată este preferata mea, deși îmi e tare greu să aleg una din cele patru 🖤

Alpro – Coconut
Este un produs vegetal înghețat pe bază de nucă de cocos
Ingrediente: Apă, fibre solubile de porumb, lapte de cocos 13,3% (cremă de nucă de cocos, apă), zahăr, grasimi vegetale (rapiță, shea), sirop de fructoză-glucoză, emulsifitanti (mono- și digliceride ale acizilor grasi), stabilizatori (făină din semințe de roșcove, guma de guar, caragenan), sare de mare, arome. Valoare energetică pe 100g – 167 kcal și 114 kcal pe 100 ml.

Alpro – Vanilla
Produs vegetal înghețat pe bază de soia și vanilie
Ingrediente: Apă, fibre solubile de porumb, grăsimi vegetale (rapiță, shea), boabe de soia decoraticate 6,1%, sirop de fructoză-glucoză, extract de vanilie (0,03%), sare de mare, stabilizatori (făină din semințe de roșcove, guma de guar), corector de acidiate (acid citric), aromă naturală, emulsifiant (mono- și digliceride ale acizilor grași). Valoare energetică pe 100g – 166 kcal și 113 kcal pe 100 ml.

Alpro – Hazelnut Chocolate
Produs vegetal înghețat pe bază de alune de pădure și ciocolată
Ingrediente: Apă, fibre solubile de porumb, zahăr, grăsimi vegetale (semințe de palmier*, palmier*), sirop de fructoză-glucoză, alune de pădure (2,9%), ciocolată (1,7%), pudră de cacao degresată (1,7%), emulsifiant (mono- și digliceride ale acizilor grași), stabilizatori (făină din semințe de roșcove, gumă de guar, caragenan), sare de mare – *conține ulei de palmier certificat durabil de RSPO. Valoare energetică pe 100g – 177 kcal și 120 kcal pe 100 ml.

Mai multe avantaje ale alegerii produselor vegane de la Alpro:
Gust bogat, delocios și gremos, 100% bază de plante. Niciun animal nu a suferit, nu a fost abuzat sau omorât pentru acest tip de înghețată.

Înghețata este certificată VEGAN de către European Vegetarian Union

De când Danone a decis să integreze distribuția produselor Alpro în structurile proprii, acestea sunt mult mai ușor de găsit pe piața din România. Spre exemplu, înghețata se găsește în toate magazinele Cora, Carrefour, Kaufland și Mega Image.

🖤 Alege conștient produsele pe care le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Nu uita să reciclezi corespunzător fiecare ambalaj în parte.

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole 🖤 Pupici

60 thoughts on “Alpro – Înghețată vegană

  1. De o saptamana ma cert cu o raceala, deci…inghetata e doar de decor in concelator, totusi mi-ai facut o pofta…yammy abia astept sa ajung la cumparaturi.

    Liked by 1 person

  2. Am mancat din cea cu ciocolata, nu am gasit la magazinul din apropierea casei celelalte sortimente, dar suna atat de bine… ❤️
    In pauza de pranz dau o fuga intr-un Mega Image sa le caut.

    Liked by 1 person

  3. Ce interesant! E bine de stiut ca cei cu o astfel de dieta au această opțiune. Eu am Mai băut lapte de cocos de la alpro, în post, si mi s-a parut bun.

    Liked by 1 person

  4. Nici eu n-am văzut pe nicăieri înghețata asta. Mai luam lapte de migdale de la ei. O să fiu mai atentă data viitoare, să o încerc și eu.

    Liked by 1 person

  5. Sunt fan inghetata si sunt in cautare de variante cat mai sanatoase, am vazut si eu in frigidere inghetata Alpro, dar inca nu am testat-o, urmeaza.

    Liked by 1 person

  6. Chiar zilele trecute am vazut intr-un magazin, dar nu mai retin exact unde si mi-a sărit în ochi, ma gandeam la tine si uite ca acum chiar ai scris despre ea. Sunt sigura ca e foarte buna.

    Liked by 1 person

  7. Adevărul e ca arata bine și sunt sigura ca are un gust mirific. Ma gândesc sa încerc și eu mai multe produse de acest fel. ☺

    Liked by 1 person

  8. Nu am mancat niciodata inghetata vegana. Totusi as incerca-o pe cea cu caramel sarat. Desi nici cocos nu suna rau 😁

    Liked by 1 person

  9. Ador înghețata, dar vegana chiar nu am mâncat pana acum. Trebuie sa le încerc și eu, cu siguranță sunt delicioase.

    Liked by 1 person

  10. As avea nevoie de inghetata vegana, pentru ca nu mi se potriveste cea cu lactoza de fel. OMG au si varianta cu caramel sarat!! Vreau si eu. Oare in ce magazine o gasesc? O sa o caut peste tot. 😂😂

    Like

  11. Andrei, al meu fiu, e fan al bauturilor de la ALPRO. Cam toate variantele.
    Evident ca este si mare fan inghetata, asadar produsele din articolul acesta m-au nimerit la fix :))
    Cora cea mai apropiata de noi este tot..departe, dar poate ajungem special pentru inghetata.
    Pacat ca la Mega nu au, mi-ar fi asa de usoooor sa cumpar:)
    (ies din scara blocului, intru in Mega Image)
    Multam’ de recomandare.

    Liked by 1 person

  12. Imi place inghetata insa nu am incercat -o pe aceasta. Arata delicios si am sa o cumpar si eu daca o gasesc.

    Like

  13. Cat de bune sunt…le-am cumparat si eu zilele acestea…de cea cu caramel si de cea cu vanilie sunt obsedata. sunt incredibile…ALPRO pune stapanire pe piata…era si tumpul.
    VEGAN
    XOXO

    Liked by 1 person

  14. Folosesc laptele vegetal de la Alpro, dar nu stiam ca produc si inghetata. Cu proxima ocazie o sa o incerc si eu, pare de neratat.

    Liked by 1 person

  15. Cate glucide/carbohidrati are înghețata? (Sunt dz1 și intoleranta la lactoza). Există și pentru cei ca mine?

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.