Benecos – vegan and cruelty-free make-up

Benecos vegan cruelty-free natural bio organic

După cum multă lume știe deja, mă machiez foarte, foarte rar. Prefer să pun foarte mult accent pe hrănirea și îngrijirea pielii, nu pe acoperirea imperfecțiunilor.
De obicei, folosesc un rimel rezistent la apă, o cremă hidratantă pentru ten și un balsam de buze. Cu toate acestea, îmi place câteodată să apelez la un make-up cât mai natural, nu mă atrag deloc cele stridente și în niciun caz cele care îți încarcă tenul cu totul, în care trebuie să aplici straturi peste straturi, ca o mască. Așa că m-am gândit să creez un look cât mai natural, care merge perfect în perioada verii și nu numai.
Cum industria de make-up este una foarte mare și variată, vreau să scot în evidență produsele cruelty-free și vegane de pe piața din România și, dacă se poate, la prețuri accesibile.
Consider că frumusețea vine în primul rând din interior, iar alegerea unui brand care nu testează pe animale mi se pare cea mai bună opțiune. Eu am ales brandul Benecos care are și alternative vegane ale produselor.
Știam de ceva vreme de acest brand, dar parcă aveam o oarecare reținere în a încerca ceva nou. În primul rând pentru că nu prea mă machiez și tocmai de aceea păstrez produsele de machiaj până mi se pare mie că nu mai sunt bune – după cum spun în multe articole, niciodată nu mă iau după PAO (period-after-opening) de pe ambalaj, acel căpăcel (cu lunile lângă) care arată în cât timp este recomandat să se folosească produsul după deschidere – și în al doilea rând, în caz că produsele nu îmi sunt bune, urăsc să fac risipă. Fiind produse de make-up, e greu să le dai mai departe, nu sunt ca o simplă cremă pentru mâini pe care o poate folosi oricine.

Benecos vegan cruelty-free natural bio organic

Despre brandul Benecos
Scopul brandului este acela de a combina “strălucirea” produselor cosmetice de top cu produse cosmetice naturale, certificate și de a consuma puține resurse în linia de producție a acestora.
1. Este un brand 100% cruelty-free și 70% din produse sunt vegane;
2. Toate produsele sunt gluten-free, dar unele pot conține urme de gluten (citește foarte bine informațiile de pe fiecare produs în parte înainte de a-l achiziționa);
3. Sunt certificate COSMOS, ceea ce înseamnă că produsele sunt naturale, organice și fără BDIH;
4. Fiind produse organice, în producție nu se folosesc pesticide, fertilizatori artificiali sau hormoni de creștere și nici organisme modificate genetic;
5. Produsele nu conțin parafine și alte ingrediente petrochimice;
6. Produsele nu conțin parabeni, siliconi, coloranți sintetici și nici parfumuri sincetice;
7. Produsele nu conțin ingrediente etoxilate, cum ar fi PEG;
8. Prețurile sunt accesibile și se folosesc ambalaje care nu dăunează mediului.

Fod de ten bio, de tip stick, Ivory - Benecos vegan cruelty-free

Fond de ten bio, de tip stick, Ivory – Benecos
Am ales un fond de ten solid în varianta stick. Să fiu sinceră, am fost foarte reticentă în achiziționarea lui. Sunt obișnuită cu fondurile de ten lichide, dar cu toate acestea nu am fost dezamăgită. Înainte de a aplica fondul de ten, nu uita să aplici o cremă și/sau o bază de machiaj. Eu am aplicat o cremă de față hidratantă, apoi am aplicat fondul de ten, trăgând niște “dungi” în mai multe zone de pe față, după care l-am întins foarte bine cu ajutorul unui burețel pentru machiaj.
Am pielea foarte deschisă la culoare, iar primă dată când am desfăcut ambalajul și am văzut nuanța fondului de ten (chiar dacă e cea mai deschisă din această gamă) am zis că am dat-o rău de tot în bară. Părea cu cel puțin două nuanțe mai închis decât pielea mea, dar nu a fost așa, din fericire.
Fondul de ten de la Benecos este adecvat tuturor tipurilor de ten, este cremos, are acoperire mare și nu încarcă tenul. Lasă un aspect plăcut, textura fiind lejeră, ușoară și perfectă pentru vară. Nu usucă tenul și nici nu scoate în evidență fiecare imperfecțiune de pe ten (cum mi s-a întâmplat cu câteva fonduri de ten, în trecut). După câteva ore, să zicem opt sau zece, am observant că ia o mică tentă gălbuie, dar nu este prea vizibil acest lucru, cel puțin așa a fost în cazul meu, mai ales că am preferat să nu fixez produsul cu pudră – după cum spuneam, urăsc să îmi încarc tenul, mai ales că nu am nevoie. Produsul îl găsești aici.

Stick corector bio pentru cearcăne și imperfecțiuni, Vanilla - Benecos vegan cruelty-free

Stick corector bio, pentru cearcăne și imperfecțiuni, Vanilla – Benecos
Spuneam că nu am dat-o în bară cu fondul de ten, în schimb am greșit în alegerea stick-ului corector. Deși este în nuanța Vanilla, care este o nuanță deschisă, cu toate acestea, stick-ul este ceva mai închis față de tenul meu și cu tentă gălbuie. Nu l-am putut folosi ca și corector nici după ce l-am blenduit un pic pe piele cu ajutorul burețelului, pentru că tot se vedea o diferență destul de mare. În schimb, l-am folosit seara pentru micile “imperfecțiuni” de pe corp, nu doar de pe ten, mai exact pe coșuri și pe micile zgârieturi. M-a ajutat la uscarea și tratarea lor și o să îl folosesc în continuare, își face foarte bine treaba din acest punct de vedere. Produsul îl găsești aici.

Ruj lichid, mat, bio, Desert Rose - Benecos vegan cruelty-free natural bio organic

Ruj lichid, mat, bio, Desert Rose – Benecos
Înainte de a aplica orice formă de ruj/gloss pentru buze, nu uita să îți exfoliezi buzele foarte bine. Eu folosesc un exfoliant făcut în casă – o linguriță și jumătate de zahăr cristal și o jumătate de linguriță de sirop de agave pe care le amestec foarte bine și apoi, cu mișcări ușoare și circulare, îmi exfoliez încet buzele. După aceea aplic un balsam hidratant pentru buze și abia apoi aplic rujul sau glosul pentru buze. Rujul folosit se aplică foarte ușor, este lejer, destul de rezistent la transfer, nu curge și nu se întinde. Nu este lipicios și nici nu îngreunează sau usucă buzele, pe lângă asta, mirosul lui este dulce și discret. Îl găsești aici.

Farduri de pleoape, bio, Coffee & Cream - Benecos vegan cruelty-free natural bio organic

Farduri de pleoape bio, Coffee & Cream – Benecos
Îmi plac foarte mult aceste farduri pentru pleoape, paleta conține aproape toate nuanțele spre care optez când vine vorba de machiaj. Fardurile sunt destul de pigmentate, lasă un aspect plăcut și natural pe piele, nu se întind și nici nu “cad” de pe pleoape (chiar dacă nu am aplicat o bază pentru fardul de pleoape, înainte). Această paletă în patru culori mi se pare foarte potrivită pentru perioada verii sau pentru a crea un look cât mai natural și deloc “încărcat”. Singurul dezavantaj este dat de lipsa aplicatorului, ceea ce pentru unele persoane poate fi un inconvenient, însă pentru mine nu este deloc o problemă (am câteva pensule de machiaj din peri sintetici care sunt foarte bune). Paleta de farduri pentru pleoape o găsești aici.

Rimel bio, vegan, pentru volum, Magic Black - Benecos vegan cruelty-free natural bio organic

Rimel bio, vegan, pentru volum, Magic Black – Benecos
Îmi place foarte mult cum se aplică acest rimel pe genele mele, cu greu găsesc un rimel care să mă încânte și de la care să nu mă usture ochii. Acesta nu îngreunează genele, dar le alungește și le oferă suficient volum. Deși nu este rezistent la apă, iar eu am pleoapele destul de uleioase și port lentile de contact, nu am avut probleme cu întinderea sau uscarea lui. Abia după opt ore începe să se “sfărâmițeze” câte un pic, dar nu îmi creează iritații și nici mâncărimi, însă clar nu poate fi folosit în cazul în care intri în apă, spre exemplu, dacă mergi la plajă sau piscină (deși nu văd de ce ai vrea să te machiezi în condițiile de genul), în zilele ploioase sau iarna. Produsul îl găsești aici.

Creion bio pentru sprâncene, Brown – Benecos
Sunt mulțumită și de acest creion pentru sprâncene, mai ales că are și o perie special creată pentru a “aranja” sprâncenele înainte de aplicarea creionului. Creionul este destul de pigmentat și ușor de aplicat. În caz că ți se pare prea închisă culoarea lui, o poți oricând “minimiza” dacă folosești peria și după aplicarea creionului, nu doar înainte. Nu usucă pielea, nu se întinde, nu curge și nu irită zona ochilor. Este perfect pentru persoanele care au părul închis la culoare. Eu am părul roșcat închis și se potrivește foarte bine. Creionul pentru sprâncene îl găsești aici.

Benecos vegan cruelty-free natural bio organic

Concluzie
Sunt mulțumită de produsele încercate, sunt perfecte pentru vară și nu numai, iar brandul Benecos mi se pare o alegere excelentă.
Am testat produsele timp de două săptămâni și nu am avut probleme cu ele, nu mi-au făcut iritații, nu mi-au creat mâncărimi și nici nu mi-au uscat sau înroșit pielea.
Pe lângă asta, pentru mine, cel mai important lucru la acest brand este faptul că Benecos este 100% cruelty-free, ceea ce înseamnă că producătorilor le pasă atât de animale, cât și de planetă. Faptul că au foarte multe produse vegane este un plus imens, arată că le pasă și de sănătatea cumpărătorilor, iar prețurile produselor sunt foarte accesibile.
Cu siguranță o să încerc mult mai multe produse în viitor și îți recomand, cu drag, să le dai și tu o șansă. Eu le-am achiziționat de pe site-ul Organik (Prova) pe care îl găsești aici 😊 iar produsele de la Benecos le găsești aici. Evident, eu ți le recomand doar pe cele vegane.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc frumos pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole 🖤 Pupici

60 thoughts on “Benecos – vegan and cruelty-free make-up

  1. La capitolul make-up, nu pot sa ma abțin sa nu am culori variate ale fardurilor și produse wow, care sa îmi facă viata mai usoara în general. Chiar dacă nu ma machiez zilnic, nu am ales un brand cruelty-free pentru simplul fapt ca îmi doresc varietate

    Like

    1. Cred că faci o mică confuzie.
      Găsești o gamă variată de produse de acest gen, trebuie doar să vrei să alegi produse care nu au fost testate pe animale, atât!
      Nu e nimic “ciudat” sau “limitat” în a căuta branduri cruelty-free. Nimeni și nimic nu trebuie să sufere pentru niște fițe sau mofturi, dar din păcate puțină lume își dă seama de acest lucru.
      Dacă o să-mi urmărești în continuare articolele, o să îți dai seama că nu e deloc greu să le descoperi și poate pe unele chiar le-ai încercat 😊

      Like

  2. Eu caut mereu fondul de ten și corectorul perfecte. Ultimul fond de ten l-am ales si eu intr-o nuanță care e din alt film, însă e vina mea. :)) Par interesante produsele, ca și ingrediente si cum se comporta.

    Liked by 1 person

  3. Faine recomandările tale! Recunosc, nu acord atenție originii produselor pe care le folosesc și nici dacă au fost ori nu testate pe animale. Dacă-mi plac și mi se potrivesc, le cumpăr și le folosesc. Mi-aș dori să pot să acord mai multă atenție!

    Liked by 1 person

  4. As fi curioasa de o comparatie intre produsele vegane si cele normale, din punct de vedere al calitatii. Nu am incercat pana acum produse de make-up de genul, dar suna interesant, mai ales ca prin folosirea acestora mai prelungim putin viata pe minunata noastra planeta. 🙂

    Like

    1. Nu știu de ce multă lume crede că “vegan” înseamnă “limitare”, nu este deloc așa.
      Foarte multe produse de pe piață sunt vegane, dar contează foarte mult ca firma să nu testeze pe animale (mai ales că animalele NU TREBUIE să sufere pentru comoditatea și mofturile noastre).
      Se găsesc multe branduri “de lux” care sunt 100% cruelty-free și au produse vegane 😊 trebuie doar să vrei să le descoperi.

      Like

  5. Imi place tare mult ca recomanzi numai produse vegane si cruelty free. De fiecare data aflu lucruri noi si despre produse noi de la tine

    Liked by 1 person

  6. In ultimul timp am inceput sa folosesc cat mai mult cosmetice vegane si chiar imi plac. De la acest brand inca nu am incercat nimic.

    Liked by 1 person

  7. Si eu ma machez destul de rar si atunci doar cu tenta naturala. Culoare aplic doar la ruj. Imi place mult cum ai prezentat brandul. Nu l-am cunoscut pana acum si l-as incerca cu placere.

    Liked by 2 people

  8. Wow, ce fain suna aceste produse. Imi plac brandurile care pun accent pe vegan si cruelty free! Ma face sa folosesc produsele si cu mai mare drag. O sa caut si eu mai multe info despre Benecos si sa vad care imi atrag atentia mai mult. 😍😍

    Liked by 2 people

  9. Nici eu nu ma machez foarte des si mi se pare interesant fondul de ten care este facut din produse naturale , sigur o sa il incerc si eu

    Liked by 1 person

  10. Eu mă machiez foarte rar și foarte natural.Imi place fondul de ten lichid ,nu am incercat inca nimic din brandul de la care ne-ai arătat aceste produse.Multumim pentru recomandare

    Liked by 1 person

  11. Interesant, nici nu mi-am dat interesul sa caut produse de makeup vegane, ma bucur ca exista. Ce e sănătos e binevenit mereu.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.