Vegan și Cruelty-Free cu Essentiq și Orbimed de la BioAleea

Orbimed b12 bioaleea vegan cruelty-free Essentiq

Multă lume are impresia că atunci când ai ales un stil de viață vegan, ești oarecum “limitat” de tot ceea ce se află în jurul tău. Aceste persoane cred că este greu sau obositor să faci asta, dar lucrurile nu stau deloc așa.
Ce exact nu este plăcut când tot ceea ce faci este să respecți și celelalte ființe de pe această planetă, prin a alege să folosești produse ce NU sunt și nu vor fi testate pe animale – acele teste sunt îngrozitoare, găsești mai multe detalii în articolul meu “De ce cruelty-free?” – și produse ce nu conțin ingrediente provenite de la animale?! Totul este atât de frumos și simplu, trebuie doar să vrei să fii conștient de ceea ce alegi.
Astfel de produse sunt foarte ușor de găsit în momentul de față, iar această piață devine din ce în ce mai mare, în fiecare zi, deci chiar nu trebuie să îți faci probleme că “vei fi limitat” cu ceva, vreodată, de acum în acolo.

În ultimele trei săptămâni am avut spre testare câteva produse minunate de la Essentiq și o pastă de dinți de la Orbimed de pe site-ul BioAleea.

Orbimed b12 bioaleea vegan cruelty-free

Pasta de dinți cu vitamina B12, curcumă, cocos și ceară de carnauba
Din câte paste de dinți am încercat în ultimul an, aceasta face parte dintre cele mai bune. Pe lângă faptul că îmi curăță dinții super bine și nu e deloc abrazivă, lasă o aromă plăcută și deloc puternică. Pur și simplu simți cum lasă totul foarte curat. Este plăcut parfumată, iar mirosul de mentă nu este puternic cum se întâmplă cu majoritatea pastelor pentru dinți ce au mentă în compoziție.
Această pastă de dinți, de la Orbimed, nu mi-a creat niciun fel de iritație, sângerare sau sensibilitate gingivală.
De asemenea, pasta de dinți este îmbogățită cu vitamina B12, ce ajută la absorbția acestei vitamine în organism prin muscoasa orală. Pe lângă B12, conține curcumă, ulei de cocos, xylitol și ceară de carnauba.
Deși unele studii au arătat eficiența folosirii unei paste de dinți îmbogățită cu vitamina B12, personal prefer să iau în continuare suplimentul de B12 de la Solgar, chiar dacă folosesc o astfel de pastă de dinți – o să vorbesc, pe larg, într-un articol viitor, despre de ce este bine să sumplimentezi cu B12, chiar dacă ai sau nu o dietă vegană, sau vegetariană.
Această pastă de dinți nu conține fluor, alcool, sorbitol, uleiuri minerale, siliconi, iar ambalajul este din 100% trestie de zahăr, ceea ce îl face biodegradabil și prietenos cu mediul.
Pasta de dinți de la Orbimed este vegană, cruelty-free și o poți găsi aici.

Orbimed b12 bioaleea vegan cruelty-free

Eficiența vitaminei B12 într-o pastă de dinți

1. Vitamina B12 poate fi absorbită prin mucoasa orală. Aceasta este cunoscută sub numele de absorbție sublinguală și este considerată la fel de eficientă ca și calea de asimilare prin digestie;
2. Ideea creării unui supliment de vitamina B12 cu ajutorul unei paste de dinți îmbogățită cu B12 este una foarte bună și destul de eficientă, permițând oamenilor să absoarbă această vitamină de două ori pe zi, prin simpla periere a dinților;
3. Este o opțiune convenabilă și de luat în calcul, mai ales de către vegani și vegetarieni, deoarece stilul de viață al acestora include și suplimentarea cu vitamina B12;
4. “Institutul German pentru Dieta Alternativă și Durabilă (IFANE) din Giessen a realizat un studiu, în 2012, privind eficacitatea unei paste de dinți cu vitamina B12 produsă de firma Sante, sugerată de Asociația Vegetariană Germană (VEBU). Studiul a ajuns la concluzia că, atunci când este folosită exclusiv, pasta de dinți cu B12 a dus la îmbunătățiri semnificative ale cantității de vitamina B12. Pasta de dinți testată furnizează aproximativ 3 μg de B12 prin ingredientul activ, cianocobalamină, când se utilizează de două ori pe zi.”;
5. “La acest studiu au participat 76 de subiecți, care au fost împărțiți în două grupe: unui grup i s-a dat pasta de dinți îmbogățită cu vitamina B12, iar celuilalt grup i s-a dat o pastă de dinți placebo. În ambele cazuri, parametrii vitaminei B12 în ser, homocisteină și holotranscobalamină au fost măsurați înainte de studiu și încă o dată după cinci săptămâni de utilizare. Concentrația de vitamină B12 în serul din sânge a crescut în grupul B12 cu o medie de 26%, dar a scăzut în valoare în grupul placebo. Holotranscobalamina s-a îmbunătățit în grupul B12 cu aproximativ 92% în medie. Pentru câțiva subiecți care au avut un nivel inițial foarte scăzut, această cifră s-a triplat. Prin comparație, grupul placebo nu a observat modificări semnificative ale valorii holotranscobalaminei. Nivelul de homocisteină a scăzut în grupul B12. Pasta de dinți a demonstrat, prin urmare, un efect surprinzător de bun”
Sursa o găsești aici și aici, iar cei care doresc să citească studiul cât mai detaliat, găsesc pe primul link sursa către studiu.

Essentiq bioaleea vegan cruelty-free natural organic

Ce m-a atras și m-a făcut să încerc produsele de la Essentiq?
1. Brandul este 100% cruelty-free;
2. Majoritatea produselor sunt vegane;
3. Produsele sunt certificate organic;
4. Ambalajele au un design aparte, făcându-le tare drăguțe, finuțe și colorate.

Bioaleea Gel de curățare facial cu Lamaie Verde & May Chang de la Essentiq vegan cruelty-free organic

Gel de curățare facial cu Lamaie Verde & May Chang de la Essentiq
Sunt adepta gelurilor de curățare, scruburilor și apelor micelare pentru ten, ceea ce mă face să fiu foarte pretențioasă și atentă în alegerile pe care le fac.
Acest gel de curățare este potrivit pentru tenul meu mixt și sensibil. Produsul nu mi-a uscat pielea și nu mi-a creat iritații. Mi-a curățat delicat pielea și a lăsat-o fină, moale și catifelată. Îmi place ca nu am fost nevoită să mai folosesc cremă de față după spălare, deoarece mi-a lăsat pielea hidratantă și nu am avut niciun fel de senzație de “strângere” după uscarea tenului cu prosopul. Pe lângă asta, curăță foarte bine și machiajul – mi-a luat foarte ușor, de la ochi, rimelul rezistent la apă – și nici nu m-au usturat sau înroșit ochii de la acest gel. Se poate folosi o cantitate foarte mică de produs pentru tot tenul, eu am folosit două picături de gel pe care le-am pus în palmă și le-am aplicat cu mișcări circulare pe toată suprafața tenului. Nu uita să umezești foarte bine fața înainte, sau să adaugi un pic de apă în momentul în care aplici produsul în palme. Gelul facial de curățare nu conține parabeni, fenoexiethanol, formaldehyde, coloranți artificiali, uleiuri minerale, silicon, sulfați (SLS/SLES), parfumuri sintetice, PEG/EO, OMG, propilen glicol și îl găsești aici.

Bioaleea Șampon din plante, pentru păr normal, cu aloe vera și proteine de grâu de la Essentiq vegan cruelty-free organic

Șampon din plante, pentru păr normal, cu Aloe Vera și proteine de grâu de la Essentiq
Alegerea unui șampon potrivit poate fi “o mare bătaie de cap” în cazul multor persoane. Din fericire, acest șampon, pentru mine, este incredibil de bun. Îmi curăță foarte bine și delicat părul, lăsându-l mătăsos și foarte moale la atingere. Părul nu se încurcă după spălare, chiar dacă ulterior nu folosesc niciun balsam sau ulei pentru păr, ceea ce face ca acest șampon să fie o opțiune foarte bună pentru persoanele care caută un produs hrănitor, ce nu usucă firul de păr.
L-am folosit și în perioada în care am fost plecată pe litoral, perioadă în care am fost nevoită să mă spăl chiar și de două ori pe zi, pe cap. Cu toate acestea, nu mi-a iritat scalpul, nu mi-a îngrășat părul, nu mi-a făcut mătreață și nici nu mi-a căzut părul de la el.
Produsul nu conține: formaldehide, parafine, propilen glicol, derivați de siliciu sau clor, parabeni, fenoxietanol PEG, sulfați, coloranți sintetici și organisme modificate genetic. Îl poți achiziționa de aici.

Bioaleea Gel de duș natural cu Ceai verde & Lime și Gel de duș natural cu Acerola & Pepene de la Essentiq Vegan and cruelty-free

Gel de duș natural cu Ceai verde & Lime și Gel de duș natural cu Acerola & Pepene de la Essentiq
Aceste geluri de duș m-au cucerit cu totul. Le-am avut cu mine și în perioada în care am fost plecată la mare și sunt pur și simplu incredibile. Mirosul lor este foarte frumos și plăcut, parfumul lor fiind discret și rămâne mult timp pe piele. Curăță delicat pielea și înlătură complet urmele rămase de la crema pentru plajă. Nu mi-au iritat pielea, au lăsat-o catifelată, fină, hrănită și hidratată.
Cele doua geluri de duș nu conțin formaldehide, parafine, propilen glicol, derivați de siliciu sau clor, parabeni, fenoxietanol PEG, sulfați, coloranți sintetici și nici organisme modificate genetic.
Gelul de duș cu ceai verde și lime îl găsești aici, iar pe cel cu acerola și pepene îl poți achiziționa de aici.

Essentiq orbimed bioaleea vegan cruelty-free natural organic orbimed b12

În concluzie pot spune că sunt foarte mulțumită de noile produse încercate. Cei de la BioAleea mă surprind plăcut de fiecare dată, iar dacă nu ai încercat încă produsele lor, aruncă o privire pe site, sunt sigură că vei găsi ceva pe placul tău.
În urmă cu câteva luni am avut spre testare câteva produse de la Officina Naturae, tot de la BioAleea. Găsești aici articolul despre acele produse minunate.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤 și nu uita să reciclezi corespunzător fiecare ambalaj în parte 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog, cu noi articole 😊 Pupici 😘

47 thoughts on “Vegan și Cruelty-Free cu Essentiq și Orbimed de la BioAleea

  1. Deși nu am încercat produsele de la BioAleea, nu văd de ce nu aș face-o. Am grijă întotdeauna de mediu, fac tot ce pot pentru un consum cât mai echilibrat și inteligent, prin urmare, le voi da credit produselor prezentate.

    Liked by 2 people

  2. Am incercat si eu un gel de dus si o lotiune de corp Essentiq si mi-au palcut atre mult. De la textura si miros, acestea sunt tare eficiente.

    Liked by 2 people

  3. Dintre toate produsele, pasta de dinți mi se pare cel mai tare. Am văzut că printre ingrediente se numără și cocosul – sunt curioasă cât de tare se simte mirosul?

    Liked by 2 people

  4. Este foarte important ca fiecare dintre noi sa constientizeze ca trebuie sa avem grija de mediu, mai ales acum, cand schimbarile climatice se pare ca ne ameninta specia…. Alegerile sunt ale noastre! Chiar si in materie de cosmetice.

    Like

  5. Am foolosit si eu cateva produse de la Bioaleea si sunt foarte bune. Chiar mi se pa senzationale si trebuie sa mai incerc si alte game. Iti recomand crema de ochi antirid. Eu am sa ma inspir din alegerile tale

    Liked by 1 person

  6. E super interesantă ideea de B12 in pasta de dinti si nici nu am auzit de produsele acestea înainte. Cu siguranta la voi da o șansă la următoarea comanda pe care o voi face online. 🥰😍

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.