i+m Naturkosmetik – produse vegane și cruelty-free de pe site-ul Narah

I+m Naturkosmetik Berlin vegan cruelty-free  narah

După cum deja te-ai obișnuit cu mine și articolele mele, am revenit cu o nouă prezentare a produselor vegane și cruelty-free ce se găsesc pe piața din România.
Cred că știi că sunt în constantă căutare de lucruri noi adecvate stilului meu de viață. Aici mă refer atât la mâncarea vegană, cât și la produsele pentru îngrijire, make-up, curățenie, etc.
În urmă cu 3 săptămâni, cei de la Narah mi-au trimis spre testare câteva produse de la brandul i+m Naturkosmetik Berlin, un nou brand ce l-au inclus în portofoliul lor.
Nu știam nimic despre acest brand. Am aruncat o scurtă privire pe site-ul Narah, cât și pe site-ul lor oficial. Ca de fiecare dată, m-am îndrăgostit instant. Dar cea mai mare bucurie a fost în momentul în care au ajuns produsele și am început să le testez.

I+m Naturkosmetik Berlin vegan cruelty-free  narah deodorant crema

Despre brandul i+m Naturkosmetik – Standarde de calitate
(toate informațiile au fost luate de pe site-ul acesta)
1. Produse cosmetice naturale certificate 100% Cosmos Organic;
2. 100% vegan – certificat de The Vegan Society
3. Uleiuri 100% naturale și presate la rece, de cea mai bună calitate;
4. 100% fără cruzime – certificat de Cruelty Free International;
5. 100% sustenabil, prin conceptul cradle to cradle;
6. 100% fără al doilea ambalaj;
7. 100% dezvoltat în Germania și produs durabil;
8. 100% lipsit de prabeni, surfactanți etoxilați și emulgatori;
9.100% lipsit de silicon, parafine și particule de microplastic;
10. 100% fără ingrediente modificate genetic (OMG);
11. 100% fără lactoză;
12. 100% fără sare de aluminiu.

I+m Naturkosmetik Berlin vegan cruelty-free narah deodorant crema lotiune pentru corp gel de dus balsam de buze

I+M Naturkosmetik Berlin, are următoarele certificări:
1. Cosmos Organic – Standard COSMOS
COSMOS este un standard internațional de cosmetică naturală. A fost dezvoltat de cele mai importante cinci organizații europene implicate în standarde cosmetice organice și naturale: Asociația solului (Marea Britanie), Ecocert și Cosmebio
(Franța), BDIH (Germania) și ICEA (Italia).
În multe puncte, criteriile Standardului COSMOS sunt similare cu alte cunoscute
standarde cosmetice naturale. Acesta include:
a) anumite ingrediente trebuie să fie de calitate organică (kbA);
b) sunt permise doar metode de fabricație specifice pentru materia primă;
c) nu sunt permise ingrediente de origine petrochimică. Însă Standardul COSMOS depășește acest aspect și, de asemenea, evaluează întregul proces de producție, precum și ambalajul în conformitate cu criteriile de sustenabilitate. Prin etichetările cosmetice, COSMOS are două categorii de produse: produse cosmetice naturale (COSMOS Natural) și produse cosmetice organice (COSMOS Organic).
2. Certificarea vegană acordată de The Vegan Society
Certificarea vegană în formă de floare indică faptul că în fabricarea și/sau dezvoltarea produsului, cât și ingredientele sale, nu trebuie să implice sau să fi implicat vreodată utilizarea vreunui produs de origine animală, subprodus sau derivate. În plus, acesta garantează că producătorul nu a făcut niciun test pe animale și nici nu a fost efectuat vreun fel de test pe animale. Această certificare se referă la ingrediente, precum și la metodele auxiliare ale procesului de producție. Sigiliul de certificare și calitate este acordat de The Vegan Society din Marea Britanie.
3. Standard cruelty-free acordat de Cruelty Free International
CCIC/ECEAE
Logo-ul Leaping Bunny este în prezent singurul sigiliu aplicabil la nivel mondial, care distinge produsele cosmetice care nu sunt testate pe animale. Cine dorește să aibă acest sigiliul de calitate pe produsele sale, trebuie să se angajeze să nu facă teste pe animale produselor și să se angajeze să nu implice nicio altă companie de testare pe animale în nicio fază a procesului de producție. Nici produsul final și nici ingredientele nu au voie să fie testate pe animale. Acest lucru este garantat prin examinări periodice, stricte și independente.
Logo-ul Leaping Bunny a fost emis din 1996 de „Coaliția pentru informarea consumatorilor privind produsele cosmetice” (CCIC) și de „Coaliția europeană pentru a încheia experimentele pe animale” (CEEAE). Logo-ul este unic, deoarece este singura inițiativă recunoscută la nivel mondial care garantează că o marcă și-a asumat un angajament autentic de a încheia testarea pe animale pentru produsele sale.

I+m Naturkosmetik Berlin vegan cruelty-free narah deodorant spicy energy deodorant crema

Deodorant cremă Spicy Energy – i+m Naturkosmetik
Nu cred că am menționat acest lucru în celălalt articol despre deodorantele vegane și cruelty-free de pe piață, dar, în trecut, am avut o reacție alergică la un deodorant solid (nu era vegan și nici cruelty-free, îmi scapă denumirea și nu vreau să fac afirmații ce nu sunt reale, știu doar că era destul de popular) ce mi-a apărut după două săptămâni de la folosire. Aveam o grămadă de bubițe mici și roșii, ca niște coșuri, ce mă mâncau rău de tot. Am scăpat complet de ele abia după vreo lună, timp în care am fost nevoită să renunț la a folosi orice fel de deodorant în acea perioadă. De atunci am grijă să încerc produsele noi la un singur subraț, în cazul în care apar iritații, să mă opresc la timp și să știu dacă este sau nu produsul de vină.
În cele 3 săptămâni am testat un nou deodorant, de data aceasta, de tip cremă. Îmi doream de foarte mult timp acest lucru, doar că nu prea am căutat și singurul deodorant de acest fel care mă atrăgea, nu se găsea în România, iar cu tot cu transport ajungeam să plătesc de cel puțin 4 ori mai mult și mai și așteptam în jur de cel puțin o lună să ajungă. Așa că am renuțat pur și simplu.
Când am văzut că cei de la i+m Naturkosmetik au variante de deodorant de tip cremă, am zis că acesta este unul dintre lucrurile pe care doresc neapărat să le încerc și am avut mare noroc să fie foarte bun pentru mine. Mirosul lui este incredibil de plăcut și calmant. Se folosește o cantitate foarte mică de produs și se întinde ușor cu degetele până intră complet în piele. Nu îți lasă senzația de unsoare sau de cremă lipicioasă și nu pătează hainele. De asemenea, acest produs l-a încercat și prietenul meu, Cosmin, plus mostra în varianta extra strong și ambele i-au fost foarte bune – (în poză am inclus și o mostră, cea roz, a unui scrub facial, scrub ce chiar mi-a plăcut mult – NU este mostra unui deodorant de tip cremă).
Pe lângă asta, îmi place că deodorantul vine în ambalaj de sticlă cu capac din metal, ambalaj ce îl poți refolosi în diverse moduri 😊 deci este un produs zero waste pe care merită să îl încerci.
Prețul lui mi se pare accesibil luând în considerare calitatea lui, cât și faptul că se folosește o cantitate foarte mică de produs, cât un bob de mazăre. Singurul dezavantaj pentru anumite persoane ar putea fi dat de data de valabilitate a acestuia de la deschidere, care este de 4 luni, dar consider că orice om în 4 luni consumă un astfel de deodorant, chiar dacă nu îl folosește zilnic.
Cei de la i+m Naturkosmetik confirmă faptul că deodorantele lor pot fi folosite chiar dacă, să zicem, ai traspirat foarte rău și ai început să miroși. Pur și simplu aplici produsul, iar acesta neutralizează mirosul existent, instant. Mi se pare o alegere foarte bună, mai ales pentru persoanele care au astfel de probleme.
Produsul nu o să te facă să nu mai transpiri (nici nu ar trebui să folosești un astfel de produs care să îți blocheze procesul perfect normal și natural de a transpira) dar nu o să ai parte de mirosuri neplăcute, oricât de mult ai transpira.
Dacă deodorantul începe să aibă deasupra un fel de lichid, nu îți face probleme, nu s-a stricat sau orice altceva, pur și simplu amestecă în el cu degetele sau cu o spatulă. E perfect normal să aibă această “problemă” fiind fără conservanți.
Deodorantul de tip cremă, Spicy Energy, îl poți achiziționa de aici.

Loțiune pentru corp Freistil Sensitiv - i+m Naturkosmetik vegan și cruelty-free narah

Loțiune pentru corp Freistil Sensitiv – i+m Naturkosmetik
Loțiunea pentru corp este special creată pentru pielea sensibilă și poate fi folosită de către persoanele care știu că fac foarte ușor alergii. Produsul fiind lipsit de parfum, poate fi folosit de întreaga familie. Este recomandată folosirea loțiunii de corp, după baie sau duș.
Pot să zic că iubesc această loțiune. Cantitatea pe care o folosesc este foarte mică pentru tot corpul, întinzându-se ușor și intrând repde și foarte bine în piele.
Îmi place că nu îți lasă senzația că ai avea vreo cremă pe corp, nu îți simți pielea lipicioasă, unturoasă sau încărcată. Poți să porți liniștit/ă haine lungi, pentru că nu o să se lipească de tine 🙂 – am mai pățit asta cu câteva creme pentru corp în trecut și nu e deloc plăcut să simți, mereu, cum se lipește fiecare particulă de praf de tine.
Am folosit-o și după expunerea la soare, fiind recomandată pentru calmarea, hrănirea și hidratarea pielii. Este blândă și textura sa este lejeră.
Ți-o recomand cu mare drag și o poți achiziționa de aici.

Gel de duș Tausendschön - i+m Naturkosmetik vegan și cruelty-free narah

Gel de duș Tausendschön – i+m Naturkosmetik
Deși nu am mai fost plecată la mare în aceste zile, cu toate astea, loțiunea cu SPF nu a lipsit de pe piele, așa că am reușit să mă conving cât de bun este acest gel de duș.
Lumea are impresia că dacă nu te duci la mare sau nu faci plajă, nu ai nevoie de produse cu protecție solară, dar nu este deloc adevărat. Dacă te interesează acest subiect, găsești mai multe detalii în articolul meu despre protecția solară pe care îl poți accesa dând un click aici.
Gelul de duș curăță delicat pielea, o lasă moale, hidratată și catifelată la atingere, nu o usucă și ia orice rest de cremă de pe corp.
Poți să folosești o cantitate foarte mică de produs la fiecare spălare și face destul de multă spumă. Este ideal pentru toate tipurile de piele având efect de regenerare, calmare si hidratare intensă.
Sunt super mulțumită de acest produs, iar mirosul lui floral, te calmează și relaxează.
În cele 3 săptămâni de folosire, nu mi-a creat iritații, mâncărimi și nicio altă problemă. De asemenea, se curăță foarte repede și ușor de pe piele, ceea ce e un plus, nefiind nevoie să folosești foarte multă apă la clătire – cum se întâmplă cu alte geluri de duș care rămân pe piele chiar și după o clătire abundentă (pățeam cândva asta, când foloseam diverse produse… stăteam minute bune să iau gelurile de duș cu totul de pe corp, chiar dacă foloseam și burete pentru baie).
Gelul de duș de la i+m Naturkosmetik îl găsești dând un click aici.

Balsam de buze Pure Lip Care - i+m Naturkosmetik vegan și cruelty-free narah

Balsam de buze Pure Lip Care – i+m Naturkosmetik
Sunt în căutare constantă de produse pentru îngrijirea buzelor. De când nu mai folosesc produsele pentru buze cu ceară de albine – să zicem de mai bine de 4 ani, pentru că nu, ceara de albine NU este vegană – mi-a fost destul de greu să găsesc ceva cu adevărat bun și care să fie și netestat pe animale. Dar acum nu îmi mai fac probleme, piața este în continuă creștere și o să fie din ce în ce mai ușor.
Balsamul de buze face parte dinte cele 3 produse de care nu mă lipsesc niciodată, celelalte două fiind rimelul și crema hidratantă pentru ten. Prefer să pun accent pe hrănire, nu pe acoperire, deși trebuie să recunosc, câteodată mai am nevoie să mai acopăr câte o pată sau un “monstruleț” de pe ten.
Acest balsam de buze are un miros dulce și tare plăcut, de cacao. Nu este unturos și nici lipicios, lăsând un aspect foarte plăcut buzelor. Nu le irită, le hidratează și le catifelează intens. La cât de hrănitor este, sunt convinsă că este foarte ultil în perioadele foarte reci din an, cum ar fi iarna.
Legat de aspectul buzelor, este ideal să folosești, din când în când, un exfoliant pentru buze. Eu folosesc unul făcut de mine în casă, într-o cantitate foarte mică. Pun o lingutiță – o linguriță și jumătate de zahăr cristal sau de cocos, combinat cu o linguriță de sirop de agave. Același tip de scrub îl folosesc și pentru ten.
Acest balsam de buze este recomandat pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru cea foarte crăpată. Îl poți achiziționa de aici.

I+m Naturkosmetik Berlin vegan cruelty-free narah deodorant crema lotiune pentru corp gel de dus balsam de buze

Sper că te încântă și pe tine aceste produse, cel puțin la fel de mult cum mă încântă pe mine. Îți spun cu mare sinceritate că merită să le încerci și nu o să fii dezamăgit/ă

I+m Naturkosmetik Berlin vegan cruelty-free cosmos organic narah seit 1978

Despre site-ul Narah am mai vorbit într-un articol precedent în care povesteam despre produsele de la Zenz Organic, toate fiind cruelty-free și majoritatea vegane. Acolo am menționat câteva produse pentru îngrijirea părului și un ulei cu SPF ce poate fi folosit atât pe corp, cât și pe păr. Poți accesa articolul dând un click aici, poate te interesează 😊

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free🖤 Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole 🖤 Pupici

53 thoughts on “i+m Naturkosmetik – produse vegane și cruelty-free de pe site-ul Narah

  1. Recunosc ca nu prea tin cont daca folosesc sau nu produse cruelty free dar cu toate astea am ceva produse de acest gen.

    Like

  2. Este prima data cand aud de acest brand, dar imi surade ideea de a incerca produsele lor. Parca am inceput sa apreciez ceva mai mult produsele vegane

    Liked by 1 person

  3. Am inceput sa acord atentie acestui aspect atunci cand cumpar cosmetice/produse de ingrijire. Am vazut ca sunt destule branduri cruelty-free, insa din pacate nu sunt toate, asa cum ar trebui sa fie.

    Liked by 1 person

    1. Mă bucur tare mult să aud asta! Îți mulțumesc eu în numele tuturor animăluțelor posibile 😘
      Așa este, din păcate nu toate brandurile sunt cruelty-free, dar dacă cererea scade, nu vor avea de alea. O să fie obligate să devină cruelty-free 😊

      Like

  4. Cand am ocazia si eu ma orientez spre produse de acest tip. Am inceput de ceva timp sa pun accent pe produsele cruelty free, cele care ajuta natura si desigur vegane cand descopar ceva fain. Imi suna bine recomandarile tale. O sa le retin!! ^_^

    Liked by 1 person

  5. Desi acord atentie produselor de ingrijire corporala si cosmeticelor, recunosc, nu am folosit nimic de la Narah. Suna tare bine si arata si mai bine, prin urmare, le voi cauta pe viitor.

    Liked by 1 person

  6. Interesant! Recent am descoperit si eu un loc unde gasesc multe produse vegane si cruelty free si chiar mi-am luat un sampon care s-a dovedit a fi foarte bun.

    Liked by 1 person

  7. Încă din titlul mi-ai atras atenția. Când am văzut “vegan” am zis că sigur acest articol este pentru mine, tocmai pentru că mă îndrept treptat spre această parte.
    Intru și eu să vad ce produse găsesc la ei pt că m-ai făcut tare curioasă. 😍

    Liked by 1 person

    1. În primul rând Felicitări ❤ foarte multe felicitări 😘
      Pașii mici și siguri sunt cheia.
      Sper să te încânte produsele și poți să iei oricând legătura cu mine dacă ai vreo întrebare. Te ajut cu mare drag dacă știu 🤗😘

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.