Attitude – produse pentru curățenie – produse vegane și cruelty-free

Attitude vegan Cruelty-free ecologo co2neutral ewg

Despre produsele Attitude am mai vorbit într-un articol precedent. Atunci am dat ca exemplu produsele din categoria îngrijire animale, articol pe care îl poți accesa dând un click aici. Acolo o să găsești și restul informațiilor despre brandul Attitude, informații pe care nu le mai includ și în acest articol, sunt deja acolo și nu are rost să iau totul cu copy-paste, mai ales că acest articol ar fi prea mare și poate plictisitor pentru unele persoane.

Attitude vegan Cruelty-free ecologo EWG

Înainte să descopăr brandul Attitude foloseam diverse produse pentru curățat casa de la diferite branduri cunoscute de pe piață. Nu o să le enumăr pentru că nu vreau să le fac deloc reclamă, chiar dacă ar fi una negativă, dar o să fac, totuși, câteva comparații în prezentările din acest articol. 

Attitude vegan Cruelty-free ecologo EWG

În urmă cu câțiva ani, când încă nu intrasem cu totul în veganism, ca să zic așa, adică nu cunoaștem încă toate produsele vegane, îmi era mai comod să cumpăr un produs pe care îl încercasem ani la rând. Cum nu toate produsele non-vegane sunt bune, același lucru este valabil și pentru cele vegane. Acum depinde de tine cu ceea ce ești obișnuit/ă. Eu, spre exemplu, sunt foarte atentă la alegerile pe care le fac, așa că e un pic mai greu, din punctul unora de vedere, dar mie nu mi se pare deloc că ar fi.
Cum sunt mai sensibilă când vine vorba de detergenți și mirosurile lor, prefer ceva calitativ, dar discret. Pentru că să fim sinceri, nu trebuie să miroasă hainele pe tine, sau casa, de la o poștă ca acel detergent să fie cu adevărat bun, ci pur și simplu trebuie să își facă treaba, să facă ceea ce promite. Nu puterea parfumului contează (evident, este de preferat să aibă un miros plăcut, dar nu sufocant), ci calitatea produsului contează.

Soluție de curățat gresia și parchetul cu coajă de citrice
 Attitude vegan Cruelty-free ecologo

Soluție de curățat gresia și parchetul cu coajă de citrice

Pentru parchet foloseam produsele obișnuite ce se găsesc în supermarket-uri, la prețuri accesibile. Îmi dădeau bătăi mari de cap atât cele pentru gresie, cât și cele pentru parchet, pentru că oricât de mult sau puțin detergent puneam, trebuia să vin și să revin cu clătiri suplimentare pentru a lua cu totul produsul de pe suprafața respectivă, altfel rămânea foarte lipicioasă. Iar după ce se aerisea casa foarte bine, parcă tot rămânea un miros ciudat, lăptos în aer pentru câteva ore, miros care pentru mine era super deranjant și îl simțeam constat în nas și pe vârful limbii, de parcă băusem soluția, nu dădusem cu ea pe jos. Și da, foloseam gramajul potrivit, nu puneam mai mult produs decât era cazul – cum fac unele persoane crezând că spală mai bine dacă pui mai mult decât sugerează brandul.
Ei bine, în ceea ce privește testarea produselor obșnuite, simt o mare groază. În afara faptului că acestea testează pe animale toate produsele, sunt și foarte toxice și periculoase, atât pentru sănătate, cât și pentru mediu. Dar omul de rând nu se gândește niciodată la acest aspect, vede prețul mai mic și zice ca a câștigat, dar nu realizează că trebuie să ia în calcul și sănătatea lui de peste ani.
Soluția de la Attitude cu coajă de citrice este incredibilă. În afara fapului că aceasta curață foarte bine parchetul și gresia, nu lasă urme, nu rămâne lipicioasă suprafața spălată și nici alunecoasă. Mirosul nu este deloc puternic, ba chiar este plăcut și nu este înecăcios, iar după aerisire, casa miroase a curat, a proaspăt.
Pe langă asta, este sigur pentru sănătatea ta și potrivită pentru cei care au copii și animale, deoarece produsul nu este toxic și nici nu creează alergii sau iritații, de niciun fel.
Ca o mică povestioară destul de amuzantă, mie mi-a căzut o parte din detergentul acesta pe picior, direct pe piele și am zis că o să mă clătesc imediat după ce termin de spălat pe jos. Am uitat și mi-am adus aminte abia după câteva ore. Ghici ce?! nu am avut nicio iritație și nicio arsură, iar eu am pielea foarte sensibilă la astfel de soluții, așa că îl pot recomanda cu mare încredere.

2 în 1: Detergent lichid și balsam de rufe cu aromă montană
Attitude vegan Cruelty-free ecologo

2 în 1: Detergent lichid și balsam de rufe cu aromă montană

Cu detergenții mereu am avut probleme și mereu am căutat ceva nou. Cu ani în urmă cumpăram detergenții cu care eram obișnuită de părinți, cum ar fi Persil sau Ariel. Mai bine zis, ei cumpărau și foloseam și eu. Rămăsesem la cele două pentru că alte produse de pe piață îmi creau alergii sau mirosul era mult prea deranjant – și al acestora era, doar că nu aveam alte opțiuni mai bune.
Prima dată la Attitude m-a atras faptul că produsele sunt fabricate în Canada. Mi se părea așa de tare ideea de a lua ceva fabricat acolo! Pentru că să fim serioși, piața noastră este plină de firme nemțești, italienești și evident, românești. Rar găseam ceva fabricat în altă țară, sau poate nu știam eu altceva nefiind nici prea mediatizate, pentru că da, o reclamă de orice fel îți pune imaginea sau denumirea produselor în cap fără să vrei.
Mi-a fost tare greu să mă decid în privința aromei, așa că am ales fix după imagine și după faptul că produsul este în varianta lichidă. Cea cu pinguini și ursuleți polari mi s-a părut super cute, iar faptul că detergentul vine în varianta lichidă și este 2 în 1, a fost un mare plus. 
Detergentul are un miros discret, proaspăt, nu este deranjant și nici înecăcios. Ce îmi place la acest detergent este faptul că hainele nu rămân deloc îmbâcsite și poți folosi exact masura pe care o sugerează pe ambalaj, iar temperatura apei poate să fie atât rece, cât și caldă. El este conceput pentru apă rece, dar poate fi folosit până la 95 de grade și nu este nevoie de clătiri suplimentare cum se întâmpla cu detergenții pe care îi foloseam înainte.  
Pe langă asta, cu Attitude nu am avut niciodată probleme în privința rămânerii urmelor de detergent pe rufe și nici nu mi-a decolorat sau pătat hainele vreodată. Am folosit detergentul atât pe haine delicate, cât și pe haine obișnuite și chiar și pe cele foarte murdare. Mi-a curățat inclsiv vopseaua pentru păr de pe o bluză pe care am folosit-o când m-am vopsit.

Balsam de rufe Attitude - flori de câmp
Attitude vegan Cruelty-free ecologo

Balsam de rufe Attitude – flori de câmp

Deși detergentul pe care îl folosesc de obicei, cel cu aromă montană, este 2 în 1, adică are și balsam în el, prefer să pun balsam suplimentar la haine, mai ales dacă este vorba de pulovere. Am observat acest lucru cu absolut orice detergent pe care l-am avut până acum – și aici mă refer la toți detergenții, atât vegani, cât și non-vegani. 
Indiferent dacă detergentul este 2 în 1, dacă nu folosesc și balsam suplimentar, parcă hainele nu sunt atât de moi pe cât îmi doresc. Chiar mi se pare foarte ciudat când aud unele persoane că spun că ele nu folosesc balsam pentru rufe. E adevărat că sunt mai moi cu un detergent de tip 2în1, dar eu prefer să am hainele mult mai fine și mătăsoase. Această diferență se vede foarte clar la un cardigan gros, sau la un pulover gros, care mă înțeapă un pic dacă nu procedez așa și se mai și electrizează.
Balsamul de rufe cu flori de câmp are un miros fresh, care pare destul de puternic la început, dar mirosul se duce în timp, până se usucă hainele (normal sau la mașină). Mirosul nu se pierde de tot, rămâne unul discret, iar rufele mele sunt foarte moi și plăcute la atingere. Nu mi-a creat iritații sau alergii.

Detergentul și balsamul pentru bebeluși cu nectar de pere
Attitude vegan Cruelty-free ecologo

Detergentul și balsamul pentru bebeluși cu nectar de pere

Deși aceste sunt produse concepute special pentru bebeluși – pentru că ei sunt mai sensibili, iar cei de la Attitude au diferite game de produse special dedicate și încadrate tuturor nevoilor – le folosesc și eu cu mare drag, mai ales că îmi place foarte mult mirosul lor.
Balsamul pentru bebeluși cu nectar de pere este primul balsam încercat de la acest brand și m-a cucerit complet. Mirosul lui este atât de dulce, plăcut și relaxant, încât îți vine să stai doar cu nasul în haine. Acest balsam îl folosesc atât în combinație cu detergentul cu nectar de pere, cât și în combinație cu cel 2 în1 cu aromă montană, ambele fiind perfecte pentru mine.
Detergentul pentru bebeluși cu nectar de pere l-am încercat abia în ultima lună și sunt foarte mulțumită de el. L-am folosit și pe acesta atât pentru rufele delicate, cât și pentru cele normale, lenjerii și haine foarte murdare. Își face treaba la fel de bine ca cel cu aromă montană, doar că acesta nu are balsam în componență. Acum am două tipuri de detergenți pentru rufe, detergenți pe care o să-i recumpăr de fiecare dată.

Detergent lichid pentru vase cu coajă de citrice
 Attitude vegan Cruelty-free ecologo

Detergent lichid pentru vase cu coajă de citrice

Acest detergent lichid pentru vase îl folosesc de ani de zile, iar ca burete am optat pentru unul natural și biodegradabil din lufă sau din nucă de cocos. Sunt foarte încântată de acest detergent pentru vase, deoarece am pielea mâinilor foarte sensibilă, mai ales în perioada iernii – am vorbit mai pe larg de acest subiect în articolul despre îngrijirea mâinilor pe care îl poți accesa dând un click aici
Nu obișnuiesc să folosesc mănuși de protecție când spăl vasele, așa cum ar fi normal. Cu toate acestea nu îmi usucă pielea, nu îmi creează iritații și nici mâncărimi. 
Detergentul curăță foarte bine orice urmă de arsură sau grăsime de pe vase și poate fi folosit fără probleme pe toate tipurile de vase: inox, lemn, ceramică, sticlă etc. 
Și cu acesta am avut un eveniment amuzant: în timp ce spălam vasele, am apăsat prea tare pe ambalaj și mi-a sărit o picătură de detergent în ochi. Evident, m-am spălat imedat cu apă calduță din abundență, dar nu mi-a iritat deloc ochiul respectiv.

Soluție universală pentru suprafețe, cu coajă de citrice
Attitude vegan Cruelty-free ecologo

Soluție universală pentru suprafețe, cu coajă de citrice

Această soluție este salvarea mea! De ce spun asta? Pentru că poate fi folosită pe absolut orice suprafață din casă, inclusiv pe textile.
Eu am folosit-o pe mobilă pentru a o curăța atât de murdărie, cât și de praf, pe electrocasnice, cum ar fi frigiderul (pe afară și înăuntru), cuptorul cu microunde și aragazul. De asemenea, am folosit-o pe mese, pe textile și inclusiv pe perete pentru a îndepărta o pată. De asemenea, o folosesc pe diverse obiecte din casă.
Curăță totul foarte ușor și nu necesită clătire, nu este toxică și nu creează alergii sau iritații. Nu mi-a decolorat sau pătat nicio suprafață în toți anii aceștia.

Gama Attitude Sensitive Skin - soluție universală și detergent lichid pentru vase
Attitude vegan Cruelty-free ecologo

Gama Attitude Sensitive Skin – soluție universală și detergent lichid pentru vase

Produsele din gama sensitive skin sunt special create pentru toate tipurile de piele și special dedicate pentru persoanele cu pielea sensibilă, uscată și atopică. Această gamă este certificată EWG și este îmbogățită cu ovăz, acesta având proprietăți calmante și regenerante.
Certificarea EWG este acordată de Grupul de lucru pentru mediu. Acest standard de sănătate și bunăstare, asigură faptul că toate ingredientele din produsele din această gamă sunt sigure și au un impact minim asupra sănătății.
Detergentul pentru vase, sensitive skin, îl foloseam de cele mai multe ori iarna și toamna. Dar, cum cel cu coajă de citrice nu mi-a creat niciun fel de iritație, acum pur și simplu le cumpăr în funcție de cum le găsesc disponibile în magazin. 
Detergentul de vase pentru piele sensibilă are un miros dulce și plăcut. Iar diferența pe care o simt la mâini este că acesta pare un pic emolient spre deosebire de primul menționat, cel cu citrice.
Recent, mai exact tot de o lună de zile, am încercat o soluție universală din această gamă. Și de aceasta sunt foarte încântată. Curăță totul la fel de bine ca și soluția universală cu miros de citrice, doar că aceasta are mirosul mai dulceag ce rămâne un pic mai mult timp în aer. Cu toate acestea, mirosul este plăcut și este special creată pentru persoanele au diverse probleme ale pielii.

Attitude vegan Cruelty-free ecologo EWG

Produsele Attitude se găsesc pe site-ul Attitude România pe care îl poți accesa dând un click aici. De pe site poți descărca catalogul care este actualizat la zi și include toate promoțiile în desfășurare. Comenzile se fac prin e-mail sau telefonic – info@attituderomania.ro – 0264.433.436 sau 0786.013.711

Sper să te încânte și pe tine aceste produse și să le dai și tu o șansă în viitor. Nu uita că absolut tot ceea ce folosești contează, iar impactul negativ asupra sănătății și al mediului trebuie să fie cât mai mic posibil.

Și tu preferi variantele lichide de detergent? Ai încercat vreodată produsele Attitude? Dorești să le încerci pe viitor?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc tare frumos pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole 🖤 Pupici

51 thoughts on “Attitude – produse pentru curățenie – produse vegane și cruelty-free

  1. Caut de ceva timp să schimb produsele de curățenie cu ceva natural. În special detergentul și balsamul. Dar și detergentul de vase trebuie să fie cât mai putin nociv. Acum stiu ce să folosesc! Mulțumesc!❤

    Liked by 1 person

  2. Eu alternez detergentul lichid si cel capsule. Spre rusinea mea, folosesc produsele de curatenie din supermarket-uri pentru ca sunt la indemana.

    Liked by 1 person

  3. Pe acestea nu le-am încercat dar ma intereseaza. Mai ales ca am probleme cu tot ce are in compozitie substanțe chimice puternice.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    Liked by 1 person

  4. Nu am folosit produse Attitude pana acum, insa sunt tentata sa le incerc, mai alea detergentii pentru bebelusi. Fiica mea are o piele extrem de sensibila, astfel ca aceste produse cred ca ar fi potrivite

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.