YOGI TEA – ceaiuri organice, aromate, perfecte pentru orice activitate

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Cred că deja am spus asta de prea multe ori, încât toată lumea știe: iubesc ceaiurile și niciodată nu îmi lipsesc din casă!
Cu toate acestea, nu pot să nu îți prezint măcar o parte dintre ceaiurile care mă încântă zi de zi. Mereu descopăr noi sortimente, arome și combinații la care nu m-aș fi gândit niciodată. Și crede-mă, am încercat chiar foarte multe de-a lungul anilor. Ar fi urât din partea mea să țin toate aceste informații doar pentru mine!

Ca să dau un exemplu, am avut ceva rețineri cu unele sortimente de ceaiuri de-a lungul timpului, iar altele m-au atras din prima, am știut pur și simplu că le voi adora. Cum ar fi ceaiurile ce conțin chili – sunt minunate și chiar nu îmi imaginam că pot avea o aromă atât de plăcută și specială. Plus, în combinație cu lemnul-dulce și cojile de cacao, sunt divine! Aici aș putea spune că mă refer în mod special la ceaiul Choco Chili de la Yogi Tea, acesta având ingredientele menționate, ceai de care nu cred că mă voi despărți vreodată.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Istoria Yogi Tea

Yogi Bhajan, un maestru al Kundalini Yoga, a venit din India, în Occident, la sfârșitul anilor ’60. În cadrul cursurilor sale de yoga, și-a împărtășit cunoștințele spirituale cu elevii săi și le-a servit un ceai aromat de mirodenii, pe care aceștia l-au numit, afectuos, „Yogi Tea”. ”
“Amestecul unic de ceai Ayurvedic bazat pe o rețetă originală a lui Yogi Bhajan cu scorțișoară, cardamom, ghimbir, cuișoare și piperi negru este acum cunoscut sub numele de YOGI TEA CLASSIC. Acesta a fost oferit pentru prima dată în Europa în anii ’70 și vândut oficial sub numele brandului YOGI TEA începând cu 1989. Oamenii din întreaga lume apreciază, acum, aromele speciale ale celor 80 de ierburi și mirodenii selectate, certificate organic, care dau celor 50 de soiuri YOGI TEA aroma incomparabilă a acestora.”
“Compania YOGI TEA a fost înființată pentru prima dată în anul 1984
Sursă: https://www.yogitea.com/en/our-story/

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Brandul Yogi Tea are, în prezent, 50 de tipuri de ceaiuri minunate, atent condimentate, selecționate și asortate, special create pentru fiecare stare și activitate în parte, necesare toturor nevoilor din viața de zi cu zi.
În acest articol o să îți prezint 9 sortimente de ceaiuri care mi-au încântat aproape fiecare zi din ultima lună.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Despre ceaiurile Yogi Tea

1. Sunt certificate Organic – nu conțin organisme modificate genetic;
2. Sunt Vegane – nu conțin componente animale și nici derivate ale acestora;
3. Sunt certificate Kosher – ingredientele sunt naturale și pure;
4. Pliculețele de ceai sunt biodegradabile și compostabile, create din fibre de cânepă Manila. Sfoara este confecționată din bumbac organic, iar cartonașul săculețului (pe care este inscripționat un mesaj motivațional) este fabricat din hârtie certificată FSC;
5. Pe partea inferioară a fiecărui ambalaj în parte este reprezentată o poziție de yoga, cu toate instrucțiunile necesare, dedicată special sortimentului respectiv de ceai;
6. Fiecare săculeț de ceai are atașat un mesaj motivațional unic – în funcție de sortimentul de ceai ales – scris pe un cartonaș. De asemenea, fiecare cutie în parte are un mesaj motivațional, scris.

7. Datorită faptului că există peste 50 de sortimente unice, ceaiurile YOGI TEA pot fi consumate în orice moment al zilei, în orice anotimp și sunt special create pentru fiecare activitate pe care o poți desfășura, sau doar pentru a te relaxa;
8. Peste fiecare pliculeț de ceai se adaugă 250 ml de apă fiartă și se lasă la infuzat timp de 5-7 minute. Pentru a obține o aromă mai puternică, se poate lăsa un timp îndelungat.
9. Se poate adăuga orice lapte vegetal sau îndulcitor – sirop de agave, sirop de arțar, sirop de curmale, zahăr de cocos – după bunul plac, pentru a crea un gust unic.
10. Extra: din cele 9 tipuri de ceaiuri prezentate în acest articol, doar 3 dintre ele conțin malț de orz: Choco Chili, Men’s Tea și Choco Mint. Cei de la YOGI TEA asigură clienții că toate produsele lor pot fi consumate de către persoanele cu alergie sau intoleranță la gluten, deoarece standardele UE reglemenează faptul că toate băuturile care conțin gluten sub 20mg/L, sunt considerate gluten-free.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Beneficii ale ingredientelor din ceaiurile YOGI TEA

1. Chili: este unul dintre cele mai cunoscute și răspândite condimente din lume.
Acesta este recomandat în problemele digestive, probleme ale tractului respirator, dar și în cazul degerăturilor. De asemenea, reduce colesterolul rău și este eficient în cazul durerilor de cap.
Cele 4 sortimente, alese de mine, ce conțin chili, le poți achiziționa, dând click pe fiecare denumire în parte:
Men’s Tea, Sweet Chili, Choco Chili și Heartwarming.

2. Lemnul-dulce este unul dintre cele mai vechi mirodenii, cu gust dulce-amar, ce poate fi folosit în diferite dulciuri și băuturi.
Lemnul-dulce are proprietăți diuretice, antiinflamatoare, antispasmodice și antiulceroase (în ulcerul gastric).
Este recomandat, de asemenea, și în cazul bronșitelor.
Totuși, persoanele hipertensive trebuie să evite consumarea lui în exces.
Cele 3 sortimente de ceai, alese de mine, ce NU conțin lemn-dulce, le poți găsi dând un click pe fiecare denumire în parte: Choco Chili, Turmeric Chai, Choco Mint.

3. Cardamom-ul este unul dintre cele mai cunoscute condimente din India, având un gust puternic și aromat. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și antispasmodice, este ideal în prevenirea bolilor gastro-intestinale și este un puternic anti-depresiv.
Cardamom-ul este folosit în toate ceaiurile Yogi Tea. Am să dau exemplu de două ceaiuri care îmi plac foarte mult: Women’s Energy, Sweet Chai.

4. Eucaliptul este ideal în tratamentul de completare în cazul afecțiunilor gripale și bronhopulmonare, ajutându-te să elimini mult mai ușor mucozitățile și are un efect ușor calmant. Frunzele de eucalip sunt utilizate și în fabricarea diferitelor medicamente.
Un ceai benefic în cazul răcelilor este Breathe Deep, de la Yogi Tea, având eucaliptul ca ingredient principal, în proporție de 26%.

5. Ghimbirul are o mulțime de beneficii și este folosit în diverse mâncăruri și băuturi din întreaga lume. Acesta este recomandat în cazul răcelilor, problemelor digestive, stărilor de greață, cât și în cazul durerilor de cap. Poate fi consumat cu încredere chiar și de către femeile însărcinate. Ghimbirul este un ingredient prezent în toate sortimentele Yogi Tea.

6. Scorțișoara, oare cine nu a auzit de ea?! Este unul dintre cele 5 ingrediente nelipsite din ceaiurile Yogi Tea. Scorțișoara este un fortifiant circulator, este ideală în cazul infecțiilor de orice tip, având acțiune antiseptică, antiinfecțioasă și antibacteriană. De asemenea, este benefică în ameliorarea durerilor dentare, datorită acțiunii sale analgezice și calmante.

7. Piperul negru face și el parte din cele 5 ingrediente nelipsite din aceste ceaiuri. Piperul negru este un condiment pișcător, usutrat.
Acesta se recoltează necop și apoi este pus la uscat. În urma urcării, piperul devine negru.
Piperul negru are efecte antiinflamatoare, antibacteriene și antioxidante. Adăugarea lui în mâncăruri, ajută la tranferul beneficiilor plantelor și alimentelor sănătoase din dietă, în corpul nostru. Ajută la prevenirea formării gazelor intestinale și are efect energizant.
Piperul negru NU este recomandat femeilor gravide sau care alăptează. Consumat în cantități foarte mari poate provoca probleme ale rinichilor. Dacă este folosit în creme, pot apărea iritații pe piele, la persoanele cu tenul sensibil.

8. Menta este unul dintre ingredientele mele preferate când vine vorba de ceaiuri, salate sau diferite mâncăruri vegane pe care le pregătesc. Când nu știu ce să mai adaug și vreau ceva mai special, menta este cea care mă salvează și nu mă dezamăgește. Plus, o ador în aromaterapie.
Menta are multe beneficii foarte importante: antiinflamatoare, analgezice și decongestionante în cazul problemelor respiratorii. De asemenea, ajută în tratarea răcelilor și infecțiilor orale, cât și în ameliorarea problemelor digestive, având un efect revigorant și calmant.
Eu știu că atunci când mă simt rău, ceaiul de mentă este ajutorul meu de nădejde.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

În acest articol am ales să vorbesc doar despre 8 ingrediente din ceaiurile Yogi Tea, acestea mi s-au părut mai importante și așa am putut include cele 9 sortimente alese.
Toate ingredientele din ceaiurile Yogi Tea sunt benefice pentru organism și fiecare ceai în parte trebuie consumat cu moderație. Nu uita să citești foarte bine ingredientele înainte de a achiziționa un ceai. Spre exemplu, eu nu pot consuma ceaiuri ce au în componență iasomie, deoarece sunt alergică la ea.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Pentru că sigur ți-am stârnit interesul, îți voi enumera ingredientele unuia dintre ceaiurile mele preferate de la YOGI TEA, ceai menționat și la începutul articolului, Choco Chili: coji de boabe de cacao*, scorțișoară*, lemn-dulce*, ghimbir*, piper negru*, roșcove*, anason*, ardei iute*, malț de orz*, cuișoare*, cardamom*, ulei de ghimbir*, extract de vanilie*, boabe de vanilie*. *ingrediente certificate organic.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Eu consum ceaiuri aproape zilnic, le aleg în funcție de cum mă simt, ce stare am și în funcție de activitățile pe care le desfășor sau urmează să le desfășor.
Cel mai mult îmi place să beau ceaiurile seara, în timp ce stau în pat și mă relaxez, citind sau uitându-mă la un film/serial preferat.
De asemnea, consum mult mai multe ceaiuri în sezonul rece, îndulcindu-le, câteodată (nu obișnuiesc să le îndulcesc, le prefer așa cum sunt), cu sirop de arțar sau sirop de agave. Ocazional, adaug puțin lapte vegetal de ovăz, de cocos sau de soia pentru a crea un gust aparte.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Fie că ești sau nu un iubitor de ceaiuri, garantez că cel puțin un sortiment de la YOGI TEA te va încânta. Este aproape imposibil să nu găsești ceva pe placul tău. Dacă totuși nu dorești să le încerci, oferă cadou un sortiment, dintre cele menționate, unei persoane dragi. Cu siguranță nu va fi nimeni dezamăgit de alegerea făcută.

Yogi tea chai chili choco mint organic vegan kosher yoga women men energy hearth worming breathe deep turmeric

Tu ai încercat ceaiurile YOGI TEA? Sunt curioasă care este sortimentul tău preferat.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole! Pupici 🖤

34 thoughts on “YOGI TEA – ceaiuri organice, aromate, perfecte pentru orice activitate

  1. Nu am incercat niciodata acest brand de ceaiuri. Dar tare imi fac cu ochiul denumirile sortimentelor si ambalajul acestora impreuna cu ilustratiile, pozitiild de yoga si mesajele lor motivationale. E un adevarat ritual!

    Liked by 2 people

  2. Acum că am aflat despre aceste minunății, sigur le voi cauta in magazine! Sunt mai nou tare cucerita de puterea ceaiului si cred ca aceste deliciozacenii imi vor de mare ajutor!

    Like

  3. Am băut deja, mi-am cumpărat Turmenic când eram răcită și chiar m-a ajutat ! Apreciez că ai spus la ce este folosită fiecare plantă, ne este mult mai ușor să alegem!

    Liked by 1 person

  4. Si mie imi plac mult ceaiurile…recent m-am intors din Turcia de unde am achizitionat o multime de ceaiuri…dar acestea recomandate de tine mi se par senzationale!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.