SPARITUAL – Lacuri de unghii și produse pentru îngrijire

Mereu am fost atrasă de lacurile pentru unghii, în special de culorile nude sau închise, doar că am renunțat la folosirea lor, de câțiva ani, din diverse motive.
Cum majoritatea brandurilor de pe piață testează ingredientele și produsul finit pe animale, nu mi s-a părut normal ca eu să îmi doresc să îmi “vopsesc” unghiile și cineva să sufere pentru asta, mai ales că unghiile pot avea un aspect foarte plăcut și îngrijit, chiar și fără ojă aplicată pe ele.
În orice caz, am avut mari nemulțumiri și probleme pe această parte. Cum eu am unghiile foarte tari, îmi cresc repede și destul de mult, aplicarea unei oje îmi făcea unghiile foarte moi – se exfoliau și, câteodată, se mai și îngălbeneau.
Plus, mirosul ojelor era foarte deranjant și persista mult prea mult în cameră, așa că am renunțat de tot la folosirea lor și am avut grijă să am mereu unghiile impecabile.
Totuși, de câteva luni am aflat că există și varianta – lacurilor pentu unghii – vegană și cruelty-free. De atunci, mă tot uit după diferite branduri care se găsesc și la noi pe piață și sunt din ce în ce mai curioasă de rezultate.

Ce mi-a plăcut la ojele pentru unghii de la SPARITUAL

1. Nu mi-au îngălbenit unghiile;
2. Unghiile nu au devenit moi și nu mi s-au exfoliat;
3. Mirosul ojei este suportabil, nu este puternic și nu persistă mult în cameră;
4. Oja rezistă pe unghii mai bine de o săptămână.
5. Termentul mare de valabilitate, de 36 de luni de la deschidere.

Despre brandul SPARITUAL

1. Este un brand 100% vegan și cruelty-free;
2. Sticlele lacurilor de unghii sunt realizate manual, în Italia, din materiale reciclabile în proporție de pănă la 50%, de către designerii de la Ferrari;
3. Ojele NU lasă dungi pe unghii, sunt ușor de aplicat și timpul de uscare este rapid.
4. Lacurile pentru unghii, NU conțin cele 3 ingrediente toxice care se află, de obicei, în lacurile pentru unghii: toulen, dibutil flatați și nici formaldehide, inclusiv rășini formaldehide;
5. Ojele NU conțin parabeni, camfor, etil tosilamidă, xilen, MEHQ/HQ, MIT și nici gluten;
6. Toate produsele SPARITUAL sunt fabricate în SUA.

Pentru a avea rezultate cât mai bune, îți sugerez să urmezi pașii următori: aplică masca și las-o să acționeze așa cum te voi îndruma (găsești mai jos toate detaliile), apoi, după 10 minute, poți aplica lacul pentru unghii (personal, am preferat să aștept câteva minute).

SPARITUAL – Instinctual Scrub Mask – Indonesian Ginseng

Este o mască exfoliantă ce poate fi folosită atât pe mâini și pe picioare, cât și pe corp.
Este perfectă pentru a înmuia și îndepărta pielea moartă, uscată și crăpată din jurul unghiilor, de la mâini și picioare, dar și pentru hidratarea pielii, fiind ideală înainte de fiecare aplicare a lacurilor de unghii, pentru manichiură și pedichiură.
Mod de folosire: Am aplicat o cantitate generoasă de produs, cu ajutorul unei spatule, pe mâini și pe picioare.
Am masat cu mișcări circulare timp de câteva minute, apoi am lăsat-o să acționeze timp de 5 minute. Am îndepărtat masca ușor, cu ajutorul unui servețel din bumbac, apoi am clătit excesul cu apă călduță.
Rezultatul: Mi-a lăsat pielea fină, moale, catifelată, hidratată și plăcută la atingere. A îndepărtat complet pielea moartă, inclusiv pe cea din jurul unghiilor.
Nu mi-a creat iritații și nici mâncărimi.
Din punctul meu de vedere, este o mască bună, ce nu ar trebui să lipsească din casă, mai ales că este ușor de folosit și te ajută să ai un aspect mult mai plăcut în jurul unghiilor.
Ingrediente: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Propanediol, Sclerotium Gum, Polysorbate 20, Calcium Carbonate, Jojoba Esters, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Silica, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Argania Spinosa Kernel Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Oil, Panax Ginseng Root Extract, Tocopherol, Decyl Glucoside, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum), Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Methylisothiazolinone, Citral, Eugenol, Limonene, Linalool.

SPARITUAL GOLD – Lacuri pentru unghii în doi pași

Am urât, în trecut, acest procedeu pentru manichiură și pediciură în doi (sau trei) pași. Oja se usca incredibil de greu pe unghii, iar când aplicam ultimul strat (pasul 2), abia după ore pot spune că se usca cu adevărat. Pe langă asta, îmi ținea maxim 3 zile, apoi “sărea” pur și simplu de pe unghii.
Din fericire, nu a fost cazul celor două lacuri pentru unghii GOLD, de la SPARITUAL.
Pasul 1: Am aplicat două straturi din lacul pentru unghii în nuanța IDYLLIC și am așteptat să se usuce complet.
Pasul 2: Apoi, după 3 minute, am aplicat un singur strat de TOPCOAT și am așteptat uscarea lui timp de 1 minut. Recunosc că am fost un pic legată de ceea ce am pățit în trecut și am avut grijă vreo 10 minute să nu îmi ating unghiile de absolut nimic.
Pentru o rezistență îndelungată, topcoat-ul se poate reaplica din 3 în 3 zile, dar eu l-am aplicat o singură dată într-o săptămână.
Rezultatul: Oja a rezistat timp de 7 zile, fără probleme. Cu siguranță ar fi rezistat mult mai mult timp dacă respectam instrucțiunile de a aplica încă un strat de topcoat după 3 zile.
În orice caz, sunt foarte mulțumită de produse și de rezultate, iar aspectul plăcut și lucios al unghiilor, este tot ceea ce mi-am dorit.

Tips

1. Este indicat să agiți bine lacurile pentru unghii înainte de aplicare;
2. Mirosul nu este deloc deranjant. Mie mi se pare că această combinație miroase un pic a busuioc;
3. Datorită uscării rapide, îți poți face manichiura și pedichiura chiar și atunci când ai puțin timp la dispoziție.

Ingrediente TOPCOAT: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Nitrocellulose, Adipic Acid/Neopentyl Glycol/Trimellitic Anhydride Copolymer, Isopropyl Alcohol, Propyl Acetate, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, Triphenyl Phosphate, Butyl Alcohol, Stearalkonium Hectorite, Stearalkonium Bentonite, Benzophenone-1, Citric Acid, Dimethicone.
Poate conține: Ethyl Tosylamide, Tosylamide/Epoxy Resin, Sucrose Acetate Isobutyrate, Etocrylene, Styrene/Acrylates Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Polyvinyl Butyral, Trimethylsiloxysilicate, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77019/Mica, Silica, CI 77163/Bismuth Oxychloride, CI 77491/Red Iron Oxide, CI 77499/Black Iron Oxide, CI 77510/Ferric Ferrocyanide, CI 19140/Yellow 5, CI 15850/Red 6, CI 15850:1/Red 7, CI 73360/Red 30, CI 15880/Red 34, CI 60725/Violet 2, CI 42090/Blue 1, CI 77520/Ferric Ammonium Ferrocyanide, Aluminum Powder, Tin Oxide, Aqua/Water/Eau

SPARITUAL – Nourishing Vegan Color – WILD NATURED

Toată această gamă “Nourishing” a lacurilor de unghii de la SPARITUAL, nu are nevoie de aplicarea unei baze sau a unui strat final (de acoperite – topcoat) pentru a avea rezistență îndelungată. De asemenea, gama oferă 36 de nuanțe.
Lacul pentru unghii WILD NATURED este perfect pentru mine! Îmi place foarte mult culoarea și faptul ca se usucă foarte repede pe unghii.
De asemenea, nu îmi rămân dungi pe unghii și rezistă în jur de 7 zile.
Eu am aplicat două straturi și am așteptat timp de maxim 2 minute pentru a se usca complet.
Nici acestă ojă nu mi-a înmuiat, îngălbenit sau “cojit” unghiile și nici nu am rămas cu dungi albe pe unghii după îndepărtarea ei cu dizolvant.
Pensula are o precizie foarte bună, făcând ușoară aplicarea lacului, mulându-se după forma unghiilor.

SPARITUAL – Dizolvant pentru lacul de unghii

Acest dizolvant pentru lacul de unghii este foarte util și pentru “a da o nouă viață” ojelor care s-au îngroșat sau întărit. Poți adăuga 1-2 picături din dizolvant în lacul de unghii cu “probleme”, apoi este nevoie să agiți foarte bine sticluța.
De asemenea, curăță foarte ușor și repede oja de pe unghii. Am aplicat câteva picături pe o dischetă din bumbac și am șters, încet. Mirosul nu este prea puternic și nu persistă mult timp în încăpere. Nu mi-a uscat pielea din jurul unghiilor și nu mi-a creat iritații.
Ingrediente: Butyl Acetate, Ethyl Acetate.

Concluzie

Produsele de la SPARITUAL sunt minunate și merită din toate punctele de vedere.
Dacă tot există variante etice și non-toxice ale lacurilor de unghii obișnuite, haideți să optăm către ele, cu toții, și să fim mai responsabili și să nu mai fim complici la cruzimea față de animale și natură.
Frumusețea ține de alegerile pe care le faci zi de zi, iar nimeni nu trebuie să sufere pentru confortul tău sau al meu.

Pentru mai multe informații despre produsele din articol, dar și despre restul produselor SPARITUAL și achiziționarea lor, poți accesa site-ul Zenith sau poți suna la următoarele numere de telefon 0214560746 / 0729006755.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog, cu noi articole! Pupici 🖤

22 thoughts on “SPARITUAL – Lacuri de unghii și produse pentru îngrijire

  1. Nu știam de ojekd și produsele de manichiura Sparitual dar cred ca sunt exact ceea ce am nevoie și eu.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    Like

  2. Imi plac acele exfoliante care pot fi folosite și pentru față și pentru corp, dacă e produs vegan sigur e mult mai safe pentru piele.

    Liked by 1 person

  3. Printre cele mai toxice și dăunătoare produse, din punctul meu de vedere, se afla ojele și dizolvantul. Așa că, găsesc aceste variante, super. Ca întotdeauna, recomandări de produse bune, prietenoase cu mediul, cruelty Free și sănătoase!

    Liked by 1 person

    1. Mulțumesc frumos pentru aprecieri 🥰🥰
      Așa este, sunt extrem de toxice. Mă uit cu groază când văd câte plecării există pe piață și sunt vândute ca pâinea caldă. Puține persoane își pun semne de întrebare.
      Sunt tare încântată de SPARITUAL ❤ sper să acapareze piața cât mai multe branduri de acest tip.

      Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.