Solara (Officina Naturae) – Detergenți și soluții pentru uz casnic și pentru rufe

Deși am detergenții mei preferați pe care îi folosesc de ani de zile și la care nu o să renunț vreodată, am spus să încerc, din când în când, și alte branduri care promovează un stil de viață fără cruzime.
Recunosc că, îmi este frică de posibilele reacții alergice pe care le pot avea în urma folosirii produselor, așa că m-am obișnuit să le iau treptat spre testare. Utilizez un produs pentru câteva zile, apoi alt produs pentru câteva zile și tot așa până mă conving dacă este sau nu este bun pentru mine.
De detergenții de la Solara știam de la începutul primăverii (2019), doar că, efectiv, nu am avut curaj să le dau o șansă, asta până în vară când am putut testa două mostre primite într-una dintre comenzi.
Acum, când am încercat în sfârșit brandul Solara (Officina Naturae) de pe site-ul BioAleea, am mers pe mai multe opțiuni ca în cazul în care există produse care nu mă încântă, să nu le bag pe toate în aceeași oală.
Recunosc, am fost surpinsă plăcut de cele 6 produse pe care le-am folosit în ultimele săptămâni. Am preferat să las un timp mai mare de o lună înainte de a scrie acest articol, pentru a fi cât mai sigură de calitatea lor.
Știu cât de greu este să găsești detergenți care să nu te afecteze negativ, iar mie îmi trebuie mai mult timp de testare pentru a mă convinge cu adevărat.

Despre brandul Solara de la Officina Naturae

1. Solara reprezintă gama de detergenți bio de la Officina Naturae;
2. Produsele nu sunt testate pe animale și nu conțin ingrediente obțiune de la animale și nici derivate ale acestora – brandul este certificat Vegan OK;
3. Produsele NU conțin: SLS, SLES, ingrediente petochimice, fosfați, coloranți, conservanți sintetici, parfumuri sintetice și nici agenți de decolorare;
4. Ambalajele sunt prietenoase cu mediul. Sunt fabricate 100% din bioplastic, obținut din “polietilen verde” din plante;
5. Produsele sunt eco și bio și sunt testate dermatologic și pentru nichel. Toată gama este certificată ICEA Eco Organic Detergent;
6. Produsele sunt fabricate în Italia, iar lanțul de producție este scurt. Materiile prime sunt obținute din vecinătatea fabricii și au un impact scăzut asupra mediului datorită modului de procesare și transportare;
7. Detergenții sunt foarte concetrați. Asta înseamnă că îi poți uliliza mai mult timp în comparație cu detergenții convenționali și reduci semnificativ folosirea plasticului;
8. Toată gama conține surfactați vegetali.

Detergent universal, super concentrat, fără parfum

Acest detergent este ideal pentru pardoseli, gresie, faianță și obiecte sanitare.
Eu l-am luat special pentru parchet și gresie. De fiecare dată când încerc un astfel de produs, pentru că am multe animăluțe în casă și îmi pasă de sănătatea lor, aplic o parte din el pe o anumită porțiune din cameră sau hol. Dacă în următoarele ore animăluțele mele nu sunt deranjate de miros și nu fac alergie la substanța respectivă – spre exemplu: nu strănută, nu se scarpină etc. – abia atunci îl folosesc în toată casa.
Am fost mulțumită de rezultatele obținute. Curăță foarte bine gresia și parchetul, nu pătează, nu lasă urme și nici nu rămâne lipicoasă zona pe care am aplicat soliția. Pe lângă asta, deși este lipsit de parfum, în casă rămâne un miros curat, nu îmbâcsit.
Detergentul ajunge pentru 67 de folosiri, ceea ce e un mare plus.
Îl poți achiziționa de aici.

Detergent bio pentru rufe, lichid, super concentrat (fără parfum) și balsam bio, vegetal, pentru rufe

De schimbarea detergentului și balsamului pentru rufe, îmi este cea mai mare frică. De când am avut o reacție alergică, pe piele, de la un brand foarte cunoscut de pe piață (nu era vegan și nici cruelty-free – asta spune multe) am evitat complet încercarea altor detergenți după ce am găsit brandul potrivit pentru mine.
Din fericire nu am avut probleme cu cele două produse de la Solara.
Detergentul spală rufele foarte bine și îmi place că vine tot în varianta “super concentrat” și fară parfum, fiind ideal pentru persoanele cu pielea sensibilă și cu alergii. Hainele nu au avut nevoie de clătiri suplimentare după terminarea programului de spălat și nici nu mi-a decolorat sau subțiat hainele.
În combinație cu balsamul de rufe vegetal, rufele mele au rămas foarte moi și plăcute la atingere.
Balsamul este pe bază de ceară vegetală. Cu ajutorul acidului citric, elimină orice urmă de calcar și detergent de pe rufe. Nu mi-a îmbâcsit hainele și le-a lăsat discret și plăcut parfumate, cu un miros ușor de lavandă.
Din păcate, balsamul ajunge pentru mai puține spălări în comparație cu detergentul. Acesta nu vine în varianta super concentrată și se dozează cu ajutorul capacului.
Nu uita să achiziționezi și o bilă de dozaj în cazul în care nu ai deja una acasă. Eu am de ceva vreme un recipient care mă ajuta să dozez cantitatea de detergent atunci când am nevoie.
Cele două produse m-au făcut să fiu mai deschisă la a încerca și alte opțiuni – evident, vegane și cruelty-free – de pe piață și cred că le voi refolosi în viitor.
Detergentul îl găsești aici, iar balsamul pentru rufe, aici.

Soluție pentru geamuri și suprafețe multiple

Urăsc să șterg geamurile și să rămână dungi albe în urmă. Mi se întâmpla foarte des asta, chiar și cu cele mai concentrate soluții ce promiteau că “nu lasă urme”.
Din fericire, am avut o experiență plăcută și cu acest produs. Curăță foarte bine geamurile și nu le pătează. De asemenea, este o soluție ideală pentru diferite suprafețe din casă.
Eu am folosit-o pe mobilă, aragaz, chiuveta de la bucătărie, pe faianță și pe calorifere. Îndepărtează orice urmă de murdărie, iar mirosul pe care îl lasă în încăpere nu este deloc puternic și neplăcut.
Nu am folosit mănuși când am utilizat această soluție și sunt încântată că nu mi-a iritat sau ars pielea.
O poți achiziționa de aici.

Detergent pentru vase, bio, lichid, super concentrat

În ceea ce privește detergenții pentru vase, sunt foarte deschisă la schimbări și fac diferite teste pe mine, ca să zic așa, din simplul motiv că urăsc să utilizez mănuși când spăl vasele.
Acest detergent este ideal pentru pielea sensibilă, fiind îmbogățit cu ulei de măsline.
Cum prcedez când spăl vasele: De obicei pun toate vasele în chiuvetă, adaug câteva picături de detergent și o umplu cu apă. Las vasele la înmuiat în funcție de cât de murdare sunt, în jur de 15-30 de minute, apoi le scot, le clătesc, le iau pe rând și le spăl, din nou, cu detergent.
Acesta are un miros foarte plăcut și discret de citrice, spală foarte bine orice urmă de murdărie și se curăță foarte ușor de pe vase cu apă caldă – acestea nu rămân pătate sau alunecoase și nici lipicioase.
Mă bucur că am descoperit încă un detergent de vase care ține foarte mult timp.
Îl poți achiziționa de aici.

Detartrant ecologic cu acid citric

În baie obișnuiesc să fac curațenie generală o dată pe săptămână, sau o dată la două săptămâni, în funcție de cât de repede se depune murdăria – asta pe lângă curățenia (mică) zilnică pe care oricine trebuie să o facă pentru a avea, cu adevărat, o baie curată.
Fiind în zonă de munte, este foarte multă umezeală și cel mai rău se resimte în baie, mai ales în perioada de toamnă-iarnă. Din acest motiv, trebuie să dedic un timp suplimentar pentru a nu avea probleme cu mucegaiul care iese destul de repede, mai ales în zona căzii și a dușului.
Am pulverizat această soluție pe toate suprafețele din baie: faianță, WC, obiecte sanitare, chiuvetă, duș și cadă. Am lăsat soluția să acționeze câteva minute, apoi am clătit totul foarte bine cu apă caldă.
Am folosit-o și pentru curățarea exterioară a mașinii de spălat și inclusiv pe caloriferul din baie. De această dată, doar am pulverizat și am șters cu o cârpă umedă.
A curățat foarte bine toate suprafețele menționate și baia a fost discret parfumată de un mirosul citric. Nu mi-a creat alergii sau iritații.
Pentru această soluție am folosit mănuși, și, deși a ajuns și pe pielea mea un pic din ea, nu mi-a iritat-o și nici nu am simțit acea senzație de strângere și arsură, chiar dacă nu m-am clătit imediat cu apă.
Detartranul îl găsești aici.

Concluzie

Îți recomand cu mare încredere produsele de la Solara. Și eu am fost un pic sceptică la început, dar am avut curajul de a le da o șansă și nu am fost dezamăgită de alegerile făcute și de rezultatele obținute.
Consider că trebuie să renunțăm, cu toții, la produsele toxice de orice fel, mai ales cele destinate îngrijirii și cele pentru curățenie. Așa că, te îndemn și pe tine să alegi conștient, să faci și tu această schimbare.
Planeta este deja destul de poluată, iar tu poți ajuta prin alegerea unor produse sigure pentru mediu și sănătate. Pe lângă asta, aceste produse nu sunt testate pe animale și sunt vegane.

Cei de la BioAleea au foarte multe produse de acest fel, eu am mai încercat câteva branduri de la ei, cum ar fi Essentiq, Orbimed și produsele pentru îngrijirea pielii de la Officina Naturae. Poți accesa articolele precedente dând click pe cuvintele subliniate.

Tu ai încercat produsele de la Solara? Preferi și tu detergenții în varianta lichidă?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole! Pupici 🖤

24 thoughts on “Solara (Officina Naturae) – Detergenți și soluții pentru uz casnic și pentru rufe

  1. Eu am constatat ca detergentul meu preferat nu spala asa de bine, totusi. Asa ca le voi incerca si pe acesta, pana gasesc ceva ce curata cu adevarat!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.