Tofletă – Omletă Vegană din Tofu

Tofletă scrambled tofu omleta din tofu vegan

Înainte de a prezenta rețeta de tofletă pe care o fac săptămânal, aș vrea să îți spun o mică povestioară despre cum am renunțat la ouă și cât de rău pot face ele sănătății.

Cum știu că încă există mulți oameni care nu sunt interesați de toate animăluțele și nu renunță la a le consuma, mă gândesc că poate reușesc să le stârnesc interesul dacă îi fac să se gândească la sănătate. Apoi, restul vine de la sine…

Una dintre multele întrebări pe care le primesc de când am ales un stil de viață vegan, este “Dar cum ai putut să renunți la ouă?“.
Oh, well… am renunțat la ouă cu mult înainte de a deveni vegetariană, nu vegană.
Mâncam aproape zilnic ouă ochiuri, fierte sau chiar omletă – începusem să mă simt foarte rău și plină după ce terminam și îmi era frică să le mai consum.
Treptat, a început să mi se facă din ce în ce mai rău de la ele, iar ultima dată când am mâncat mi s-au umflat buzele.
Yep, am fost nevoită să iau un antihistaminic în acea zi. Am renunțat complet la ele, tot în acea zi.
Deci da, am mâncat ani de zile ouă și nu aveam cum să știu că e posibil să fac alergie la ele din moment ce toată lumea consuma zilnic, dar mă bucur tare mult că s-a întâmplat așa.

Acum mi se face scârbă doar când mă gândesc la acel miros și gust…yuck!

O să detaliez acest subiect într-un articol viitor, deoarece este mult de povestit și vreau ca lumea să înțeleagă că veganismul nu este doar o fiță, un moft sau ceva temporar – cel puțin nu pentru mine și nici pentru restul persoanelor cărora le pasă, cu adevărat, de TOATE animalele de pe această planetă, nu doar de animalele alese ca animale de companie – ci este un stil de viață pe care îl adopți din compasiune față de toate ființele.

Când începi să iei “la puricat” viața ta dinainte, îți dai seama că nu era deloc “ok” ceea ce făceai, deși tu considerai că așa este normal, pentru că așa erai învățat/ă.

Tofletă scrambled tofu omleta din tofu vegan berief violife greenvie

Rețeta este super simplă – pentru 2 porții mari sau 3 porții obișnuite

două bucăți de tofu natur (1 cutie de tofu natur) – eu am ales Berief. Îl găsești în Carrefour, Cora și cred că și în Auchan. Mie acesta îmi place cel mai mult. Dacă nu, poți alege varianta natur de la Take it Veggie din Kaufland sau orice alt tofu preferi;
1 sau 2 ardei;
6 căței de usturoi (+ o jumătate de ceapă dacă vrei);
100g de spanac tocat sau frunze (eu aleg mereu variantele congelate de la Edenia);
– câteodată adaug și broccoli – cam 150g (tot de la Edenia);
8-10 roșii cherry;
3 felii de brânză vegană de la VioLife sau Green Vie – găsești o mulțime de variante, indiferent de ceea ce ai alege, rezultatul va fi nemaipomenit;
o linguriță de ulei – eu pun ulei de floarea-soarelui;
mirodenii – am un amestec vegan de condimente din DM.

Tofletă scrambled tofu omleta din tofu vegan

Tips

1. Pasează/mărunțește cele două bucăți de tofu cu o furculiță;
2. Adaugă o linguriță de ulei în tigaie, apoi adaugă roșiile, ceapa, ustroiul și ardeiul. Lasă-le la rumenit pentru 2-3 minute;
3. Adaugă toful mărunțit și amestecă continul timp de 1 minute;
4. Adaugă spanacul și broccoliul așa cum sunt, congelate – sau dezgheață-le înainte, într-o oală alăturată, apoi adaugă-le și amestecă toată compoziția încă 2-3 minute;
5. Adaugă cele 3 felii de brânză vegană de la VioLife sau Green Vie și mirodeniile. Nu uita să tai feliile măcar în 4, să fie mai ușor de topit;
6. Amestecă toată compoziția pănă începe să se lege totul și e gata de servit;
7. Opțional: persoanele care doresc să obțină gustul și mirosul exact ca al omeltei din ouă, pot adăuga sare neagră. Iar pentru a avea o culoare mai galbenă, pot adăuga o linguriță de curcuma sau turmeric.

Valoare energetică: 137 sau 163 kcal – 100g. În funcție de ce brânză vegană ai ales și dacă ai adăugat broccoli.

Tofletă scrambled tofu omleta din tofu vegan

Enjoy! 😍

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog, cu noi articole! Pupici 🖤

42 thoughts on “Tofletă – Omletă Vegană din Tofu

  1. ce usor e de facut! sincer… ma bate gandul si pe mine sa iau calea asta. nu de alta, dar deja la lapte am facut intoleranta. plus ca nu sunt mare fana carne, mananc mai mult mezeluri, ceea ce oricum nu e ok…

    Liked by 1 person

    1. Mă bucur tare mult sa aud că vrei să treci și tu la veganism ❤
      Este adevărat că multe persoane își dau seama abia după ceva vreme că pot să facă schimbări, sfatul meu este să faci totul în ritmul tău, să nu te grăbești.

      Cât despre lapte, este normal să ai intoleranță, acel lapte nu este pentru organismul uman, ci pentru a hrăni puiul. Suntem singura specie care la maturitate încă alege să consume laptele altei specii. Este de-a dreptul trist 😔

      Îți doresc mult succes și răbdare cu tine. Mă poți întreba orice, oricând, dacă ai vreo nelămurire 🤗

      Like

  2. Nici eu nu ma simt prea bine când mănânc oua. Credeam ca nu îmi priesc mine, nu ca ar face rău sănătății.
    O sa încerc si eu omleta cu tofu, arată delicios!

    Liked by 1 person

  3. N-as avea răbdare în fiecare dimineață și nici timp :)))). Dar o sa încerc într un weekend. Cat despre oua, e un subiect imens, insa nu sunt de părere ca fac rău, ci tine și de organismul fiecăruia. Pup!

    Like

    1. Eh da! Hai că ai timp măcar în weekend, nu trebuie să o mănânci doar dimineața. Eu mănânc tofletă și seara fără probleme😁
      Din fericire nu sunt o excepție în ceea ce privește ouăle. Afectează și afectează grav. Doar că oamenii iau măsuri abia după ce se trezesc cu arterele blocate sau cine știe ce alte probleme de sănătate.
      Plus, oul trebuie să îl mănânce găina pentri a-și lua înapoi calciul pe care îl pierde 😁 deci nu e pentru consumul nostru.

      Like

    1. Tofu simplu s-ar putea să nu îți placă 😁 nu prea are gust, mai ales cel natur. Dar în tofletă sau adăugat în paste (spre exemplu) e minunat.
      De asemenea, există variante de tofu cu diverse condimente sau afumat ❤

      Like

  4. Mulțumim pentru sugestie, chiar avem nevoie de o reconsiderare a relației noastre cu hrana. Spunea cineva într-un documentar că una din problemele actuale ale omenirii este și ”intoxicarea cu hrană”, faptul că alegem să mâncăm nu doar nesănătos, dar și în cantități din ce în ce mai mari, forțându-ne organismul să se adapteze unei supraalimentări complet inutile. Astfel de rețete ne îndeamnă la cumpătare și întoarcere la natural.
    Un an bun și plin de inspirație tuturor!

    Liked by 1 person

  5. Eu nu sunt vegetariana sau vegana, dar am tofu in frigider pentru zilele de post de vinerea si trebuie sa recunosc ca-mi place combinatia pe care ai facut-o!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.