Manic Panic – Vampire Red și Infra Red – Vopsea pentru păr, directă, semipermanentă, vegană și cruelty-free

De când am ales să adopt stilul de viață vegan, cel mai greu mi-a fost să găsesc vopseaua de păr potrivită pentru mine.

De-a lungul anilor, părul meu a suferit diverse schimbări. L-am avut ciocolatiu, negru, brunet…am avut chiar și niște suvițe blonde (care arătau oribil și nu le-am ținut mai mult de o lună), dar mereu mi-am dorit să fiu roșcată, încă din copilărie. Țin minte că îmi plăceau tare mult personajele din desene și actrițele din filme care aveau părul roșcat și ochii verzi.
Nu mai țin minte când m-am făcut roșcată prima dată, cred că undeva prin clasa a XI-a sau a XII-a. Cert este că am ales la început o culoare cât mai apropiată de a mea, combinam roșcatul cu brutenul.

Pe piață se găsesc foarte puține opțiuni vegane și cruelty-free, deci e un pic greu să găsești din prima ceva potrivit pentru tine, sau, cel puțin, așa a fost pentru mine.
Am încercat mai multe, printre care și henna. Pentru mine, acele tipuri de vopsea, nu au avut efectul dorit și de durată. Ar fi trebuit să mă vopsesc în fiecare săptămână. În plus, acele vopsele îmi pătau hainele la cea mai mică picătură de apă care îmi atingea părul și aveam mereu hainele “colorate” la gât și umeri.
Aceasta problemă am avut-o din totdeauna, inclusiv cu renumitele mărci de pe piață care promiteau multe și nu faceau nimic. Mai erau și super toxice și îmi distrugeau imediat părul.

O perioadă, la început de veganism, am folosit Garnier (care nu, nu e un brand vegan și nici cruelty-free, dar era singurul brand care mi se potrivea), apoi am tot primit acea vopsea cadou de la cei apropiați.
Este o parte bună și o parte rea în asta. Am folosit-o pentru că nu îmi place risipa, răul fusese deja făcut și cândva era vopseaua mea preferată. Partea rea este că nu am fost destul de vocală la început în legatură cu ea. Cert este că face parte din tranziție și cu toții trebuie să acceptăm asta, nu poți schimba totul peste noapte.

Despre ceva asemănător am vorbit și data trecută când îți spuneam despre vopseaua verde de tip gel, de la Manic Panic, despre care am vorbit mai multe aici: Manic Panic – Serpentine Green – Vopsea de păr profesională.

Până acum, m-am vopsit cu Manic Panic doar pe lungime sau am avut câteva șuvițe de-a lungul timpului. Acum a fost pentru prima dată când am aplicat vopseaua peste tot, chiar și la rădăcină.
Deși este recomandat să o aplici la 1,3 cm de scalp, nu se întâmplă nimic rău dacă o aplici la rădăcină – mie nu mi-a creat probleme.
Am avut grijă să evit cât am putut de mult scalpul, iar rezultatul a fost cel mai frumos rezultat obținut de când mă vopsesc.

Despre vopseaua de tip cremă, directă și semi-permanentă de la Manic Panic

1. Este vegană și cruelty-free;
2. Nu conține gluten;
3. Nu conține parabeni;
4. Nu conține amoniac, rezorcinol și nici flatați;
5. Nu conține PPD;
6. Formula este de tip cremă, se aplică direct și nu este nevoie să adaugi peroxid;
7. Vopseaua este testată pe celebrități, NU pe animale.

Reguli înainte și după aplicarea vopselei

Pregătirea părului

1. Spală părul foarte bine, cu un șampon care curăță în profunzime și înlătură toate reziduurile de pe păr;
2. Nu aplica balsam și niciun tratament pentru păr;
3. Usucă-ți părul cu un prosop, apoi lasă-l să se usuce singur la temperatura camerei sau apelează la ajutorul unui uscător;
4. Nu folosi uleiuri sau tratamente care se aplică pe părul uscat;
5. Periază părul pentru a fi mult mai ușor de împărțit;
6. Nu uita să îți protejezi hainele, folosește mănuși și aplică o cremă sau un ulei în zonele apropiate de față, urechi și gât.

Vopsirea părului

1. Aplică vopseaua la 1,3 cm de scalp – aici nu am respectat regula. Eu am aplicat-o cât mai aproape de rădăcină și am avut grijă să nu ajungă prea multă pe scalp;
2. Întinde-o uniform pe păr;
3. Masează sau periază părul pentru a te asigura că vopseaua a fost răspândită peste toate firele de păr;
4. Ridică părul și prinde-l cât mai bine cu un clește;
5. Acoperă-l cu o plasă sau o folie;
6. Lasă vopseaua să acționeze 30-45 de minute. Pentru o culoare cât mai intensă, se poate lăsa mai mult timp pe păr – vopseaua nu atacă firul de păr, este blândă;
7. Opțional: poți folosi căldură pentru a obține cât mai multă intensitate.

Ce trebuie să faci după ce te-ai vopsit

1. La prima spălare încearcă să te speli cu apă cât mai rece, până când aceasta devine cât mai limpede;
2. Tot la prima spălare a părului, nu aplica șampon, încearcă să înlături totul doar cu apă pentru a menține culoarea cât mai vie;
3. De fiecare dată când te speli pe cap, încearcă să folosești apă cât mai rece;
4. Alege un șampon cât mai blând cu părul, unul care protejează părul vopsit și ajută la menținerea culorii;
5. Aplică balsam și diverse tratamente pentru păr cel puțin o dată pe săptămână;

Cum am procedat

Am urmat toți pașii de mai sus, cu excepția aplicării vopselei pe părul proaspat spălat – m-am vopsit după 14 ore de la spălarea părului.
De asemenea, am aplicat-o mult mai aproape de scalp.
Am lăsat-o să acționeze timp de o oră și jumătate, nu am acoperit părul cu nimic (doar l-am ridicat pe tot și l-am prins cu un clește pentru păr) și nu am folosit căldură.
Doresc să menționez că vopeaua a fost aplicată pe păr vopsit, nu natural (doar vreo 2-3 cm de la rădăcină a fost părul meu natural) și nu am apelat la niciun kit de decolorare.

Pentru toată lungimea părului, am combinat o cutie de Manic Panic InfraRed cu jumătate de cutie de Vampire Red. Ceea ce este wow! Când foloseam vopseaua “obișnuită” de pe piață trebuia să combin 2 tuburi și jumătate sau chiar 3 pentru a obține rezultatul dorit și pentru a răspândi vopseaua uniform.

Tips

1. La fiecare spălare va curge vopseaua de pe păr. Personal nu am găsit vreo vopsea care să nu curgă deloc la spălare și încă consider că este imposibil;

În poza de mai sus poți observa cum arată părul meu după 3 săptămâni de la vopsire – când nu am soarele direct pe păr și cum arată în soare.

2. Vopseaua nu pătează hainele – aici mă refer la transferul culorii atunci când părul este uscat. Ai grijă doar ca părul ud să nu atingă hainele (doar așa le poate păta);
3. Nu mi-a creat iritații, nu mi-a degradat părul și nu m-a usturat scalpul la aplicarea ei;
4. Deși este o vopsea semipermanenta, se comportă mult mai bine pe păr în comparație cu vopseaua permanentă, clasică, de pe piață;
5. Cei de la Manic Panic au diverse culori, poți alege să îți vopsești părul în toate nuanțele posibile;
6. Nuanțele folosite de mine sunt: Manic Panic Vampire Red și Manic Panic Infra Red. Le găsești pe site-ul celor de la Axellepoți accesa link-urile dând click pe cuvintele subliniate.

Pentru că tot este primăvară și lumea începe să aleagă culori cât mai îndrăznețe, îți recomand să folosești o vopsea de la Manic Panic, chit că este vorba de cea tip cremă sau de cea în varianta gel, mi se par cele mai bune alegeri de pe piața din România la momentul actual. Măcar știi că îți va rămâne culoarea pe păr pentru mai mult timp și nici nu îți va distruge hainele (cum se întâmplă cu acele sprayurile mult lăudate de pe piață).
În momentul de față, Manic Panic este vopseaua mea de păr preferată și abia aștept să încerc și alte nuanțe de roșcat.

Tu te-ai vopsit vreodată cu Manic Panic? Care este culoarea ta preferată?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog, cu noi articole! Pupici 🖤

62 thoughts on “Manic Panic – Vampire Red și Infra Red – Vopsea pentru păr, directă, semipermanentă, vegană și cruelty-free

  1. Super tare! Chiar nu știam că există vopsea vegană pentru păr. Eu îmi fac suvițe blonde la salon, din ce știu mi le decolorează.

    Liked by 1 person

  2. manic panic nu cred ca am folosit pana acum, desi am la activ muuuulte vopsiri 😀 dar e o idee de luat in calcul, mai ales ca au ataat de multe nuante nebune!

    Like

  3. Super nuanta, iti vine foarte bine! Si eu sunt roșcată de o vreme iar optiunea ta mi se pare foarte buna. Multumesc pentru recomandare

    Liked by 1 person

  4. Nu am încercat Manic Panic până acum, dar sună tentant. Mai ales că are atâtea beneficii. Deocamdată am reușit să ajung la o culoare pe care mi- doresc de foarte multă vreme. Tot cu niște produse pa baza ingredientelor naturale, fructe, dar când mă voi plictisi, cine știe.
    Mulțumesc pentru recomandare.

    Liked by 1 person

  5. Îmi place rosul ăsta tare mult!!! Din păcate, rosul nu ma avantajează. Merg pe șaten, tot mai deschis, vreau sa îmi deschid culoarea fără decolorare. Nu am folosit aceste vopsele, dar cum trebuie sa avem grija de ceea ce folosim, precum și de animalute și mediu, cred ca e o poțiune tare bună. Trebuie doar sa vad dacă găsesc vreo opțiune pentru mine.

    Liked by 1 person

  6. Superba culoare,îți sta foarte bine !
    Ma bucur pentru ca ti-ai gasit nuanta potrivita,stiu cum este sa tot incerci,asa a fost si la mine.
    Cu greu am gasit nuanta de blond perfect !

    Liked by 1 person

  7. Nu am folosit-o pana acum! Cea Vampire Red cred ca ar fi alegerea mea dacă ar fi sa ma vopsesc! Mulțumesc pentru recomandare!

    Liked by 1 person

  8. Artă bine și asta denotă că Manic-panic este un produs care ajută părul. Nu am testat-o până acum, dar când mă voi decide să schimb culoarea, aș putea să încerc.

    Liked by 1 person

  9. Interesanta legatura dintre stilul vegan si vopseaua aceasta. Am observat ca nuantele pe rosu ies mai bine. Eu am incercat ceva saten si mi-a iesit portocaliu…

    Like

    1. Este un stil de viață veganismul, nu o dietă. Dacă te referi doar la dietă, atunci se numește “dietă bazată pe plante”.

      Sunt sigura că vei fi mulțumită de Manic Panic dacă îi vei da o șansă.

      Like

  10. Nici macar nu stiam ca exista vopsea vegana. Asta poate pentru ca nici n-am aprofundat subiectul. Ti-a iesit bine, culoarea este intensa si iti doresc sa-ti reziste cat mai mult pe par

    Liked by 1 person

  11. rezultatul chiar e super fain! Articolul e de mare ajutor celor care suntt veagani,astfel incat acum stiu si la ce vopsea de par sa apeleze daca vor ceva de calitate.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.