Îngrijirea tenului cu produse 100% vegane și 100% naturale, de la PANSEEA

Pentru că știu cât de sceptice sunt unele persoane când vine vorba despre produsele brandurilor românești (mă număr și eu printre aceste persoane), m-am gândit că cea mai bună opțiune este să îți vorbesc despre cremele pentru ten de la PANSEEA, abia după ce le folosesc o perioadă mai lungă. În acest caz, le-am folosit timp de două luni de zile.

Această decizie mi s-a părut foarte bună, deoarece, cele două creme pentru ten, “Tinerețe fără Bătrânețe” și “Frumoasa Adormită“, au un termen de valabilitate mai mic – de 3 luni de zile de la data fabricației – în comparație cu serumul antirid și alte produse ale lor.

Panseea, 100% natural, vegan netestat pe animale, cruelty-free frumoasa adormita, tinerete fara batranete, serum antirid, ulei de ovaz, ulei orez, apa de lavanda, ulei de argan

Despre produsele PANSEEA

1. Sunt 100% vegane și cruelty-free;
2. Nu conțin ftalați, parabeni, gume de îngroșare și nici coloranți;
3. Nu conțin DEA, TEA sau PEG-uri;
4. Nu conțin arome sintetice și nici parfumuri artificiale;
5. Sunt 100% naturale;
6. Termen de valabilitate: 3-6 luni de la data fabricației.

Panseea, 100% natural, vegan netestat pe animale, cruelty-free frumoasa adormita, tinerete fara batranete, serum antirid, ulei de ovaz, ulei orez, apa de lavanda, ulei de argan

Beneficii ale ingredientelor

Deși aș vorbi mai mult pe partea de ingrediente, am ales șase pe care le consider destul de importante și mă voi axa strict pe beneficiile lor pentru piele.

Uleiul de argan

Este benefic pentru piele, având efect antiinflamator și regenerator, hrănește și hidratează pielea în profunzime. De asemenea are efect energizant și stimulează circulația sangvină de la nivelul pielii.
Este bogat în acizi grași și conține mult mai multă vitamina E în comparație cu uleiul de măsline.
Ajută la regenerarea rapidă a pielii și la vindecarea zgârieturilor, iritațiilor, arsurilor și diverselor afecțiuni cutanate.
Este indicat pentru tenul gras, dar și pentru pielea sensibilă, uscată, “agresată” și chiar și în cazul acneei.
De asemenea, ajută la menținerea unei pieli tinere, prevenind și reducând apariția ridurilor și liniilor fine.

Uleiul de ovăz

Nu cred că am întâlnit persoană căreia să nu îi placă ovăzul…aroma lui dulce, calmantă și plăcută!
Este bogat în vitamine și minerale, precum: vitamina B2, vitamina B5 și vitamina E, fier, mangan, calciu și zinc.
Nu este toxic.
Este folosit în industria cosmetică datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru păr și piele.
Ajută la a menține o piele sănătoasă, tânără și catifelată și provine uscarea și deshidratarea ei. O regenerează, o hrănește și o hidratează în profunzime.
Are acțiune emolientă și calmantă.

Uleiul de măceșe

Cu toții știm faptul că măceșele sunt benefice pentru sănătate.
Acestea sunt de mare ajutor chiar și pentru piele, fiind bogate în Omega-3, Omega-6 și Omega-9.
Uleiul de măceșe, datorită vitaminei C, are acțiune antioxidantă, ajutând la menținerea pielii tinere și luptă împotriva îmbătrânirii premature a acesteia.
Este ideal pentru pielea uscată, crăpată și iritată, deoarece o penetrează în profumzime, o hrănește, hidratează și o regenerează.
De asemenea este indicat în multe probleme care apar la nivelul acesteia, cum ar fi dermatita și acneea.
Calmează și catifelează pielea.

Uleiul de orez

Despre uleiul de orez și beneficiile acestuia, am scris mai multe, aici: Lavlait – demachiant vegan pe bază de ulei de orez.

Apă de lavandă și apă de hamamelis

Cele două ape florale au acțiune antiinflamatoare și antibicrobiană.
Sunt tonice pentru piele, nu o irită și nici nu o usucă, ajutând la calmarea și revigorarea acesteia

Panseea, 100% natural, vegan netestat pe animale, cruelty-free frumoasa adormita, tinerete fara batranete, serum antirid, ulei de ovaz, ulei orez, apa de lavanda, ulei de argan

Cremă de noapte pentru ten gras – Frumoasa Adormită

Această cremă este preferata mea din toate punctele de vedere. Nu am ce să spun negativ despre ea. M-a cucerit încă din toamna anului 2019, când am primit o mostră.
Miroase absolut superb!
Textura cremei este groasă și aerată, aș putea spune. Se văd bule în ea și se aud cu se sparg atunci când iau crema pe deget. Mie nu îmi intră complet în piele, dar, surprinzător, nu mă deranjează acest lucru.
Hidratează, hrănește, calmează și regenerează pielea în profunzime. Are un mic efect de încălzire – cel puțin așa am simțit în zona obrajilor și nasului, unde am avut pielea un pic uscată de la sfârșitul iernii și la începutul primăverii.
Îmi place atât de mult încât în unele seri am cam exagerat cu aplicarea ei, rămânând o mică senzație ca de mască, dar rezultatele pe care le-am obținut au fost mulțumitoare.
Deși crema este recomandată pentru tenul gras, chiar dacă eu am tenul sensibil și mixt, mi s-a potrivit foarte bine.
Are o aromă dulce de îmi vine să mă îmbrac în ea. O combinație perfectă de ovăz, hamamelis, lavandă, migdale dulci și litsea cubeba.
Crema mea trebuie folosită până pe data de 19 aprilie 2020, dar cum nu și-a modificat textura, culoarea și mirosul (aș putea spune că doar s-a pierdut un pic aroma, nu mai e la fel de puternică) am decis că o voi folosi în continuare până o termin. Mai am puțină cremă în recipient și efectiv nu mă îndur să o arunc din moment ce nu este cazul, încă.
Pe lângă toate cele menționate, crema “Frumoasa Adormită” are un nume superb și care i se potrivește perfect.

Panseea, 100% natural, vegan netestat pe animale, cruelty-free frumoasa adormita, tinerete fara batranete, serum antirid, ulei de ovaz, ulei orez, apa de lavanda, ulei de argan

Cremă de zi pentru ten normal și uscat – Tinerețe fără Bătrânețe

Acestă cremă chiar îți inspiră tinerețea pură!
Mirosul ei este atât de plăcut, cald, relaxant, prietenos și foarte ușor de suportat, încât îți este drag să o aplici pe ten.
Textura ei este apoasă și lejeră, intră destul de repede în piele și lasă în urmă un parfum discret.
M-a ajutat foarte mult în hrănirea și regenerarea pielii, mai ales cea din zona obrajilor și nasului.
Este o cremă adecvată tenului normal și uscat, dar pentru mine a făcut mai mult decât m-aș fi așteptat. Într-o lună de la folosire, am scăpat complet de cojițele deranjante de pe ten.
Pielea a rămas catifelată, moale și hidratată.
Tinerețe într-un recipient mic și frumos!
Crema “Tinerețe fără Bătrânețe” trebuie folosită până la începutul lunii mai, dar voi proceda așa cum o să procedez și cu “Frumoasa Adormită“. O voi aplica în continuare până o termin sau până își schimbă mirosul sau textura.
Face parte dintre cremele mele, de zi, preferate, la care voi reveni în viitor.

Panseea, 100% natural, vegan netestat pe animale, cruelty-free frumoasa adormita, tinerete fara batranete, serum antirid, ulei de ovaz, ulei orez, apa de lavanda, ulei de argan

Serum antirid

De foarte mulți ani nu am mai optat spre această variantă de serum – combinație de uleiuri – ci am ales să utilizez un ulei simplu sau o cremă pentru zona ochilor.
De obicei, combinația de uleiuri îmi facea mai mult rău decât bine: nu îmi intra în piele, se întindea pe o zona mult mai mare și îmi ajungea chiar și în ochi, iritându-i.
Am rămas plăcut surprinsă de acest serum antirid de la PANSEEA. Nu a încărcat și nu a înroșit zona ochilor, a intrat repede și foarte bine în piele, nu a curs și nici nu “m-am trezit” cu el în ochi.
Este foarte lejer și s-a simțit diferența de când îl folosesc. Pielea este mult mai luminoasă și o simt emoliată, ca și cum aș avea constant un balsam aplicat.
Valabiliatea serumului antirid este de 6 luni, ceea ce mă încântă având în vedere că în cele două luni am consumat destul de puțin produs deși l-am aplicat aproape în fiecare seară.
Nu și-a schimbat culoarea și nici mirosul – care, de altfel, abia se simte atunci când îl aplic, apoi dispare.
Ingrediente: argania spinosa kernel oil, rosa muschata seed oil, oryza sativa bran oil, squalane, punica granatum seed oil.
Este adecvat pentru toate tipurile de ten.
Eu am preferat să îl folosesc seara și din când în când în zilele în care am stat doar în casă.

Panseea, 100% natural, vegan netestat pe animale, cruelty-free frumoasa adormita, tinerete fara batranete, serum antirid, ulei de ovaz, ulei orez, apa de lavanda, ulei de argan

Concluzie

Cele trei produse m-au ajutat foarte mult la regenerarea pielii după trecerea iernii. Deși am avut mereu grijă să îmi hrănesc și hidratez pielea corespunzător, având tenul sensibil, am întâmpinat câteva probleme pe care le-am “tratat” cu ajutorul acestor frumuseți.
De asemenea, îmi plac enorm de mult numele cremelor. Li se potrivesc perfect!

Dacă ai avut și tu parte de neplăceri cu brandurile românești, îți garantez că dacă le dai o șansă celor de la PANSEEA, nu vei regreta.
Aceștia promovează frumosul din viața noastră, iar produsele lor respectă atât clienții, cât și animalele și natura.

Ai încercat vreun produs de la PANSEEA? Care te atrage cel mai mult?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog, cu noi articole! Pupici! 🖤

34 thoughts on “Îngrijirea tenului cu produse 100% vegane și 100% naturale, de la PANSEEA

  1. Nu le-am încercat, dar cum sunt foarte mulțumită de produsele de îngrijire vegane le care le folosesc, care chiar își fac treaba, voi căuta ceva pentru tenul meu de la ei. Mulțumesc pentru încă o recomandare minunată! 😍

    Liked by 1 person

  2. Este prima oara cand aud despre acest brand, sincer. In ultimul timp am tot introdus in rutina mea produse romanesti si deja nu mai sunt asa sceptica in privinta lor, chiar mi se pare foarte fain ce fac micii nostri antreprenori:) O sa ma interesez mai mult despre produsele Panseea

    Liked by 1 person

  3. Nu am mai auzit de brandul acesta, nici n-am folosit, însă eu folosesc branduri românești. Eu am un ten mixt-gras și greu găsesc produse care să mi se potrivească, mai ales la cremele de față.
    Îmi plac denumirile produselor, exact ca în basmele românești. M-aș bucura să le încerc și eu.

    Liked by 1 person

  4. Foarte bune recomandări! În ultimele luni sunt în căutarea de produse cu ingrediente curate, și cele prezentate de tine mi se par o alegere foarte bună!

    Liked by 1 person

  5. Multumesc pentru articol!
    Am si cumparat crema de corp si produsele de protectie solara. Crema de corp, pentru pielea mea uscata, e f buna, pielea e f catifelata. De abia astept sa incerc produsele de protectie solara! Sa vina vara!

    Liked by 1 person

    1. Mă bucur tare mult că ți-au fost de ajutor articolele și faptul recomandările mele au fost bune și pentru tine! ❤
      Gama cu SPF încă nu am încercat-o, să îmi spui cum ți se par acele produse dacă reușești să le testezi.
      Total de acord cu tine: să vină vara! ❤🥰

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.