Avril – Cosmetice organice și vegane pentru un look natural și lejer

Până acum am fost încântată de absolut toate produsele vegane pe care le-am încercat de la brandul Avril.

Într-un articol trecut, am scris mai multe informații, atât despre brand, cât și despre produsele încercate. Îl găsești aici: Oje vegane de la Avril – 7 free.

Aș vrea să completez cu faptul că toate produsele din acest articol sunt certificare bio, organic, sunt vegane și sunt sigure. Mi-au plăcut atât de mult, iar pentru mine au fost eficiente și le consider cosmetice de foarte bună calitate.

Avril – cremă de față cu SPF 50, cu aloe vera și migdale dulci

Folosirea unei creme cu SPF este foarte importantă, indiferent de perioada din an, dar necesită o atenție sporită din luna mai până în septembrie (inclusiv).
Eu având pielea foarte deschisă la culoare, soarele mă arde destul de repede.
Spuneam într-un articol trecut că poți calcula cam cât de repede te “prăjești”. Iei ca exemplu cea mai caldă perioadă a zilei și verifici în cât timp începe să te ardă soarele.
Pe mine în 15 minute, în special pe față, de aceea am grijă să folosesc produse cu SPF 50 pentru ten și întotdeauna să aibă protecție UVA și UVB.

Legat de crema de la Avril, deși nu am avut ocazia de a o folosi atât de mult pe cât mi-aș fi dorit (a fost vremea destul de schimbătoare și am stat mai mult în interior decât afară), am putut să îmi dau seama cât de eficientă este.
În zilele foarte călduroase de până acum și cu soare puternic, nu am avut probleme și m-a protejat foarte bine de arsuri.
Îmi place că se întinde ușor și, spre deosebire de alte cremele cu SPF pentru ten, aceasta nu este atât de uleioasă sau unturoasă. Nu lasă urme dacă este întinsă corect și intră complet în piele.
Lasă fața luminoasă, o hidratează, îi lasă un aspect plăcut și un luciu sănătos.
Nu uita că este recomandată reaplicarea ei la fiecare două ore și după fiecare contact cu apa sau în cazul în care transpiri.
Din fericire, deși nu am reaplicat-o după două ore deoarece nu am stat atât de mult în soare, nu am avut probleme.

Avril – Fond de ten cu ulei de jojoba, nuanța porcelaine nr. 01

Abia în ultimii ani am reușit să găsesc fonduri de ten care să îmi meargă bine.
În afara faptului că am avut mari probleme cu alegerea nuanțelor (spre exemplu, dacă alegeam același fond de ten de la două branduri total diferite, care aveau aceeași descriere, care erau pentru același tip de ten și care erau potrivite pentru același subton etc., tot au existat mici diferențe care efectiv mă supărau).
În ultimii ani am descoperit din ce în ce mai multe opțiuni care mi se potrivesc, toate vegane, iar acest fond de ten de la Avril este perfect pentru mine.
Cum eu nu am nevoie de acoperire mare și nici medie, nuanța porcelaine nr. 01 este tot ce îmi trebuie.

Cum am folosit fondul pentru ten: după 15 minute de la aplicarea cremei pentru față (fie cu SPF, fie fără), am aplicat uniform fondul de ten cu ajutorul degetelor sau cu un burețel special.
Acoperirea este mică spre medie, textura este lejeră – efectiv nu se simte pe ten și nu îl încarcă.
Estompează destul de bine roșeața, lasă tenul luminos, sănătos și nu îl usucă. Nu lasă acel finish mat pe care efectiv îl urăsc :))… nu e pentru mine.
Încă un lucru foarte important: acest fond de ten este adecvat pentru toate tipurile de piele. Eu având tenul mixt și sensibil (ba chiar uscat câteodată), o alegere mai bună nu cred că se putea.
Îmi place mult de tot și este unul dintre produsele mele preferate, la care voi reveni cu siguranță.

Avril – lapte demachiant pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru cel sensibil

Curățarea tenului trebuie făcută în fiecare dimineață și seară, indiferent dacă ai ieșit sau nu din casă, indiferent dacă ai transpirat sau nu și indiferent dacă ai purtat sau nu machiaj (iar lista continuă).
Curățarea corespunzătoare a tenului trebuie efectuată zilnic pentru a-ți menține pielea sănătoasă, hidratată și pentru a preveni apariția diverselor probleme de la nivelul ei.
Din toamna anului 2019, am început să folosesc din nou lapte demachiant pentru ten. Până în acea toamnă, din cauza unor mari dezamăgiri, m-am axat pe geluri faciale, scruburi și ape micelare.

Acest lapte demachiant are o aromă dulce și subtilă, textură ușoară și apoasă, este îmbogățit cu unt de karité (unt de shea) și unt de cacao.

Este blând, hrănește și hidratează pielea și este adecvat pentru toate tipurile de piele.

Cum am folosit produsul: pe fața umedă, am masat cu mișcări circulare câteva picături de lapte demachiant, inclusiv în zona ochilor.
Acesta a curățat pielea delicat, blând și în profunzime, fără să o usuce, fără să lase urme și nici nu mi-a creat mâncărime sau usturime în zona ochilor.
Chiar îl recomand și face și el parte dintre preferate.

Fardurile pentru pleoape de la Avril – Beige mat, Or vénitien, Noisette irisé

Sinceră să fiu, când vine vorba de farduri pentru pleoape, chiar nu sunt pretențioasă. De-a lungul anilor am avut atât produse incredibil de ieftine și foarte bune, dar am dat și o grămadă pe bani pe branduri renumite care, sincer, nu meritau!
Acum sunt deschisă să încerc tot mai multe, dar fac un mic test înainte să văd dacă îmi irită ochii. Avându-i sensibili, prefer să fiu sigură decât să îmi pară rău. Practic, seara, cu vreo 4 ore înainte de culcare, mă fardez și înainte de somn, mă demachiez. Dacă nu mi-a ieșit nicio iritație în tot acest timp, încep să folosesc produsele cu încredere.
Din păcate, testul pe piele la încheietura mâini, nu este eficient pentru mine. E bun doar când cine vorba de vopseaua pentru păr sau creme pentru corp.

Cele trei nuanțe de la Avril, sunt exact pe placul meu!
De ceva timp am rămas fără bază de machiaj pentru pleoape, dar asta nu a fost o problemă. Nuanța “beige mat” are o textură lejeră, prăfoasă, mată și poate fi folosită ca bază de machiaj – ceea ce am și făcut, evident.
Celelalte două farduri sunt sidefate – pur și simplu le ador!

Cum mi-a plăcut cel mai mult să combin cele trei nuanțe:

– am aplicat fardul “beige mat” pe toată suprafața pleoapelor;
fardul cel mai închis, “noisette irisé”, l-am blenduit foarte bine în colțul extern al ochilor și în pliuri. Am avut grijă să fie mai închis în colțurile externe, iar în pliuri să se combine foarte bine cu “beige mat”;
– pentru restul spațiului de pe pleoapele mobile (de la mijloc spre colțurile interne), am blenduit “or vénitien”, fard pe care l-am urcat puțin și în pliuri.

Mi-a plăcut că acestea rezistă cel puțin 8 ore, nu “cad” pe față și nu se întind.
Este pentru prima dată când găsesc farduri pentru pleoape ce nu “se strâng” în pliuri dacă nu folosesc o bază de machiaj. Fardul “beige mat” chiar își face treaba. Este 2în1.
Consider că sunt niște nuanțe perfecte pentru orice moment din zi și din an și care, din punctul meu de vedere, merg la orice ținută. Fiind adepta culorilor închise și nude, îmi plac la nebunie!

Avril – Rujuri lichide, mate, pentru buze – Rose Vinyle și Acajou

Cândva uram rujurile mate din toată inima.
Nu știu cum, dar nimeream produse atât de proaste încât am renunțat să mai folosesc astfel de rujuri și m-am axat pe glossuri, rujuri în varianta gel și balsamuri colorate.
În iarnă am făcut cunoștință cu rujurile mate și demi mate ale unui brand care îmi era cunoscut și care îmi plăcea deja de mult timp. După ce am încercat variantele mate de la acel brand, mi-am dat seama că pur și simplu toate dezamăgirile mele din trecut erau strâns legate de proasta calitate a lor. Inițial, credeam că fac eu ceva greșit când le aplic.

Rujurile de la Avril au o textură mai groasă în comparație cu celălalt brand care îmi place, iar pensula este precisă, putând să o folosesc și pentru a-mi contura buzele.
După aplicare, rujurile se usucă încet, complet și uniform. Nu arată urât în micile riduri ale buzelor și nici nu “se strâng” în ele.
De asemenea, sunt destul de rezistente la transfer, nu se întind și nu curg.

Tips

1. Ai grijă să îți hidratezi corespunzător buzele de fiecare dată;
2. Folosește un exfoliant pentru a îndepărta pielea moartă și pentru a le da un aspect sănătos buzelor;
3. Aplică regulat tratamente, precum: măști, balsamuri de tip mască și uleiuri hrănitoare, reparatoare și regenerante.

Efectiv ador acest două rujuri și nu pot alege un favorit. Pare că nuanța “Rose vinyle” merge asortată la orice, pe când “Acajou” nu prea.

Am făcut mici swatch-uri pentru a-ți arăta exact cum se văd fardurile și rujurile. De sus în jos: beige mat, or vénitien, noisette irisé, rose vinyle, acajou.

Cum eu sunt adepta unui machiaj simplu, natural și lejer, cele 8 produse de la Avril, sunt tot ceea ce îmi trebuie!

Toate cosmeticele menționate le găsești pe site-ul Eubio, sunt organice, vegane și cruelty-free.

Mai jos îți voi lăsa linkurile pentru fiecare produs menționat. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe cuvintele subliniate și vei intra pe site-ul de unde le poți achiziționa:
1. Cremă pentru ten cu SPF 50;
2. Fond de tenporcelaine nr. 01;
3. Lapte demachiant pentru toate tipurile de ten;
4. Farduri pentru pleoape: Beige mat, Or vénitien, Noisette irisé;
5. Rujuri lichide, mate, pentru buze: Rose vinyle, Acajou

Care sunt produsele tale preferate de la Avril? Ce ai încercat până acum de la acest brand?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog, cu noi articole! Pupici 🖤

30 thoughts on “Avril – Cosmetice organice și vegane pentru un look natural și lejer

  1. Ce minunății!!! Cu siguranță voi popsi în magazin, îmi place mult ce am citit despre aceste produse și chiar caut un fond de ten! ❤️

    Liked by 1 person

  2. Ce bine arată toate! Eu sunt această snoabă a ambalajelor, astfel că achizițiile mele sunt influențate și de cum arată ambalajul. 😀
    Inițial mă atrăgeau rujurile, însă acum mi-ar plăcea să le încerc pe toate.

    Liked by 1 person

  3. Imi voi comanda si eu un lapte demachiant, caci pare promitator cel recomandat de tine.
    Apropo de asta, la inceputul anului am primit cadou de la o prietena un lapte demachiant (de la o alta firma). L-am folosit o data si am suferit doua zile. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.