Khadi – Ayurvedic Incense Sticks – Bețișoare parfumate

De mulți ani nu am mai folosit bețișoare parfumate. Asta pentru că majoritatea celor care se găsesc pe piață sunt de proastă calitate.
De nenumărate ori am fost păcălită de parfumul lor puternic, iar în momentul în care le aprindeam, mirosea casa a lemn ars, iar fumul era înecăcios și insuportabil. De fiecare dată am fost nevoită să încerc să acopăr mirosul aprinzând diverse lumânări parfumate sau să folosesc parfumuri și sprayuri, pentru că deși aeriseam, ziceai că efectiv se lipsea fumul de pereți.

Cele de la Khadi nu sunt deloc așa și mă bucur că am descoperit șase variante care nu îți dau impresia că ți-ai aprins un foc în mijlocul casei.
Aroma lor te duce cu gândul la restaurantele cu specific indian, acelea foarte primitoare și din care nu îți mai vine să pleci, dându-ți o stare de bine, calmantă și relaxantă.

Informații folositoare despre brandul Khadi și bețișoarele parfumate

1. Khadi este un brand 100% cruelty-free și natural, cu o mulțime de alternative vegane;
2. Produsele Khadi sunt certificate ca fiind “cosmetice naturale” de BDIH din Germania;
3. În produsele Khadi nu se folosesc: coloranți artificiali, parfumuri sintetice, conservanți sintetici, parabeni, organisme modificate genetic, nanomateriale, radiații, ingrediente petrochimice, parafină și siliconi;

4. Mai multe informații despre brand, aici: Khadi;

5. Bețișoarele parfumate sunt realizate după o rețetă tradițională și ayurvedică din India, conținând uleiuri vegetale, rășini și ierburi (plante aromatice);
6. Bețișoarele sunt 100% naturale, non-toxice și biodegradabile;
7. Fiecare cutie are 15g, conținând 13 bețișoare parfumate.

Despre aromele încercate și calitatea bețișoarelor parfumate

De când am aprins primul bețișor parfumat, mi-am dat seama că acestea sunt de bună calitate.
Parfumul este tare plăcut și persistent, rezistând până la câteva ore în încăperi și nu este înecăcios.

Cum practic yoga de mulți ani, pentru mine este foarte important să am constant diverse surse pentru aromaterapie. Folosesc lumânări parfumate, uleiuri esențiale (de cele mai multe ori adăugate într-o lampă pentru aromaterapie), odorizante și roll-on-uri care conțin diverse amestecuri de uleiuri. Chiar îmi doream de mult timp să includ și varianta de bețișoare parfumate. Acestea sunt absolut minunate!

Fiecare cutie în parte are bețișoare cu o aromă aparte: dulce, fresh sau lemnoasă. Nu cred că aș putea alege una preferată pentru că toate îmi plac, dar o să încerc totuși să le iau într-o ordine.

Touch of Sun conține note dulci și calmante, o combinație de lemn de santal, patchouli și flori tropicale. Pe acestea le-am folosit cel mai mult în ultima perioadă.Varianta

Source of Power are o aromă caldă, fresh și plăcută, care bate un pic spre dulce. Nu știu exact să descriu a ce miroase, dar este foarte relaxantă și aceasta este pe locul doi ca fiind cea mai folosită aromă (de către mine) pentru yoga.

Inner Journey conține arome dulci de fructe (printre care fructe de pădure) și note lemnoase, precum cea de lemn de santal. Pe aceasta o aprind atunci când citesc sau scriu, mi se pare că se potrivește foarte bine.

Art of Healing, din punctul meu de vedere, este aroma care merge folosită în orice moment al zilei. Notele de cedru, brad și pin, creează o atmosferă plăcută, liniștitoare și relaxantă.

Bețișoarele Positive Energy pentru mine sunt absolut minunate dimineața, având un parfum energizant și plăcut, creat dintr-un mix de flori tropicale.

Varianta Silent Harmony are o aromă liniștitoare, caldă, dulce și plăcută. Am aprins-o în special seara, atunci când am vrut un plus de relaxare, lângă o cană de ceai și un film bun. Din nou, nu pot descrie exact mirosul pe care îl emană, ci pot spune că este primitor și calmant.

Foarte important

1. Ai grijă să le așezi mereu pe o suprafață dreaptă și să nu ai în jur surse ce pot lua foc (cărți, hârtie, diverse materiale, etc.) și să nu le lași nesupravegheate. Eu nu am avut un suport special pentru ele, așa că am improvizat. Dacă faci si tu ca mine, ai grijă să fixezi bine bețișorul în suport, pentru ca ceea ce arde, să vadă înăuntrul suportului si nu pe lângă;
2. Bețișoarele se aprind folosind o brichetă sau un chibrit. Flacăra se va stinge singură după câteva secunde, dar o poți stinge și tu după ce a luat foc toată partea de deasupra a bețișorului;
3. Nu te aștepta să nu miroasă deloc a fum! Este normal să miroasă și un pic a fum, dar că vei observa că se simte pe lângă și un parfum liniștitor. Doar acesta va rămâne în încăpere, iar dacă aerisești un pic sau dacă atunci când este aprins bețișorul, lași aroma să “meargă” în toată casa.

Dacă și tu ești în căutarea unor bețișoare parfumate care să te ajute să te relaxezi după o zi lungă sau să le folosești atunci când practici diverse activități, eu ți le recomand pe cele de la Khadi.

Tu cum te relaxezi? Apelezi la aromaterapie? Ai încercat vreodată aceste bețișoare?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

33 thoughts on “Khadi – Ayurvedic Incense Sticks – Bețișoare parfumate

  1. De obicei optez pentru lumânări parfumate, dar nu spun pas nici beţişoarelor. Am avut norocul să dau şi peste unele foarte parfumate. Mulţumesc pentru recomandare, cu siguranţă voi încerca.

    Liked by 1 person

    1. Știu ce zici, am casa plina de lumânări parfumate ❤
      M-am bucurat enorm să descopăr varianta vegană și cruelty-free a bețișoarelor parfumate. Eu până de curând nu am găsit nimic care să mă încânte și care să nu miroasă ca și cum aș fi dat foc la lemne în casă 🙈

      Liked by 1 person

  2. Fix din aceleasi motive am renuntat si eu la betisoarele parfumate.Unele aveam impresia ca miros a hartie arsa si chimicale.Dar, acum uite ca sunt curioasa. Parca imi este dor sa aprind un astfel de betisor. 😀

    Liked by 1 person

  3. Betisoarele parfumate merg de minune cu o baie relaxanta, mă bucur să vad ca sunt disponibile in atat de multe arome.

    Liked by 1 person

  4. Chiar mi-a făcut plăcere să citesc articolul tău, în ideea în care sunt înnebunită după bețișoarele parfumate. Nu am auzit de bețișoarele celor de la Khadi, însă par să fie minunate.

    Liked by 1 person

  5. Și eu am pățit-o cu bețișoare, dacă nu eram chiar lângă ele, nu simțeam niciun miros. 🤦‍♀️
    Astea par foarte bune, cred ca mi-ar plăcea!😍

    Liked by 1 person

  6. Wow! Ador bețișoarele parfumate. De obicei cumpăr dintr-alea care se găsesc peste tot. Îmi creează o stare de bine și mă duce cu gândul la acea lume orientală de care sunt fascinată. Am să le folosesc și eu. Mulțumesc de informații!

    Liked by 1 person

  7. Am patit si eu sa cumpar betisoare parfumate si sa miroasa a ars, deloc placut. O sa le incerc pe cele de la Khadi, mersi de recomandare!

    Liked by 1 person

  8. Era o perioada in care foloseam foarte des genul asta de betisoare. Ce-i drept nu am mai folosit de foarte mult timp betisoare si chiar ma gandesc ca sunt potrivite pentru perioada mai rece

    Liked by 1 person

  9. Si mie imi plac mirosurile care ma relaxeaza… Ar trebui sa imi mai iau betisoare parfumate. Am lumanari pe care le folosesc acum. Mersi pentru idei! ^_^

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.