Vegan Delights 3 – Batoane Vegane – Opțiuni fără gluten

Nu am mai scris de mult timp un articol pe această temă, așa că a venit timpul să îți prezint ce bunătăți am descoperit pe piață în ultima vreme.

De data aceasta, am o listă foarte drăguță, formată din 4 tipuri de batoane pe care să le poți lua în considerare și tu, de acum în colo.

Eu obișnuiesc să am după mine cel puțin un baton de fiecare dată când ies din casă. Niciodată nu știu când intervine ceva și am nevoie de un plus de energie, iar astfel de variante ocupă puțin spațiu în geanta și/bagaj.

De altfel, le pot ține cam la orice temperatură, fără să îmi fac griji că se vor strica sau topi – cum sunt cele făcute în casă, care, majoritatea trebuie păstrate la rece.

Pe lângă asta, testând diverse produse de pe piață, reușesc să mă inspir pentru noile creații în materie de deserturi.

Batoanele de la Leya’s Oaties

Această gamă de la LEYA am început să o testez pe la sfârșitul verii. Eram în trecere prin Bucuresti și m-am oprit să fac câteva cumpărături. Așa am descoperit batoanele și am zis că neapărat trebuie să încerc câteva.

Am ales variantele cu căpșuni, măr și ciocolată, iar după câteva săptămâni, am primit spre testare, pe lângă opțiunile cu căpșuni și ciocolată, batoanele cu cocos.

Această gamă este absolut delicioasă!
Bază batonului este creată din fulgi de ovăz fără gluten. Acesta este îndulcit cu sirop de agave și curmale, iar mijlocul este dat de un strat de căpșuni/mere/cocos/cacao etc.
Fiecare baton este învelit în ciocolată neagră.

Toate variantele de la Leya’s Oaties sunt fără gluten, fără ulei de palmier, bogate în fibre, fără drojdie și fără grâu. Conținutul de fructe este obținut din fructe reale.

Cel mai mult îmi place batonul cu cocos. Cum ador cocosul și de mult încerc să obțin un baton asemănător, acesta este exact pe gustul meu.

Ingrediente: Fulgi de ovăz fară gluten* 34,5%, sirop de agave*, curmale*, ciocolată neagră* 13% (masă de cacao 64%, zahăr de trestie nerafinat 28,6%, unt de cacao 7%, emulgator: lecitină de soia 0,4%, extract de vanilie 0,03%; [minim 70% cacao solidă]), fulgi de nucă de cocos* 12,5%, unt de cacao*, sare din Himalaya, aromă de vanilie* – * ingrediente bio.

Pe locul al doilea sunt cele cu căpșuni și cele cu mere. Am grijă să mănânc fructe în fiecare zi, fie ele proaspete, congelate sau adăugate în diverse preparate gata făcute.

Și cel cu cacao este pe gustul meu, mai ales că mie îmi place ciocolata neagră, iar în acest baton se găsește în strat dublu: în mijloc și ca înveliș.

Batoanele sunt organice, conțin 35% ovăz integral și sunt certificate “vegan” de Vegan Society și certificate ecologic.
Fiecare baton are 82g și 330kcal-385kcal.

Candy Town – Baton cu unt de arahide, învelit în ciocolată

Am pe aici fani ai batoanelor Snickers?
Mie îmi plăceau foarte mult, dar am renunțat la ele din cauza laptelui din componență.
Ce-i drept, nu am idee de ce până acum nu am încercat să fac ceva asemănător.

Batonul cu unt de arahide de la Candy Town este un adevărat deliciu!
În afară că este destul de apropiat la gust cu varianta clasică de pe piață, faptul că este învelit în ciocolată neagră, îi dă un gust aparte.

Combinația aceasta îmi place mult de tot și sigur o să încerc să fac ceva asemănător eu, în viitor.

Batonul este vegan, ecologic, nu conține gluten și nici ulei de palmier.

Ingrediente: Arahide 41.5%, ciocolată 23.0% (masă de cacao 44%, zahăr brut de trestie 26.2%, unt de cacao 18.6%, pudră de cacao 11.2%, extract de vanilie 0.02%, [cacao solidă minim 73.8%]), sirop de agave, unt de cacao, sare de Himalaya.

Mama’s Raw Bar – coscos și lămâie

De la acest brand am testat varianta cu cocos și lămâie. Dacă îți place combinația de cocos, dulce și ușor răcoritoare, acesta este batonul perfect.
Batonul este raw vegan, nu are zahăr adăugat și are 112 kcal/30g.

Conține: curmale, fulgi de cocos 20%, fulgi de ovăz și ulei de lămâie (0.08%).

The Barbarian Raw Bar – Aztec

De la acest brand am testat un baton proteic cu cacao, realizat din 100% ingrediente organice.

Baza este din curmale și are în componență un amestec de proteine (izolat de proteină de mazăre, semințe de cânepă, proteină de migdale și izolat proteic de orez), sirop de agave, cacao, alune de pădure și ulei de vanilie.

Este super delicios și destul de hrănitor, având 186kcal/50g.

Batonul este certificat ecologic, vegan și nu conține gluten.

Sunt atât de încântată că apar din ce în ce mai multe opțiuni…mai ales că toate au prețurile accesibile!

Batoanele vegane, în general, nu se găsesc la orice magazin, dar încep, ușor, ușor, să apară și în magazine naturiste, farmacii și hipermarketuri.

Pe acestea le găsești în farmaciile Bebe Tei.

Care dintre batoanele prezentate te atrage cel mai mult? Pe care ai vrea să-l încerci?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

22 thoughts on “Vegan Delights 3 – Batoane Vegane – Opțiuni fără gluten

  1. Merg si pe site sa vad ce mai au, de obicei am in casa astfel de produse, pentru orice moment in care simt nevoia de rontaiala si nu numai!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.