6 variante vegane de unt de arahide bio – Nature’s Finest

Ador untul de arahide și îl consum destul de des!
Obișnuiesc să îl adaug în prăjituri și în smoothie-uri, iar câteodată îl adaug și în alte mâncăruri pentru un plus de savoare.

Untul de arahide nu conține colesterol și este bogat în proteine – are în jur de 25-25,8g/100g -, antioxidanți și fibre.

Conține vitamine și minerale, precum: Vitamina E, Vitamina B3, Vitamina B6, Vitamina B9, biotină, magneziu, Vitamina B5, fier, potasiu, calciu, zinc și seleniu.

Pe lângă toate acestea, este bogat în grăsimi sănătoase și reprezintă o sursă naturală de arginină, un aminoacid care susține buna funcționare a vaselor de sânge, reducând producerea bolilor vasculare și prevenind riscul apariției bolilor de inimă.

De la brandul Nature’s Finest, am încercat 6 variante absolut delicioase.
Toate sunt vegane și organice și nu conțin:

  • ulei de palmier;
  • sare;
  • aditivi;
  • gluten;
  • zahăr rafinat – ceea ce îl face sigur pentru vegani;

Notă: unturile de arahide cu cocos și cacao și cele cu ciocolată, conțin zahăr bio, nerafinat.

Unt de arahide Cookie

Scorțișoara îi oferă un gust aparte și aromat, iar împreună cu hrișca ușor crocantă, îl face să semene cu o prăjitură.

Ingrediente: arahide prăjite*, ulei de cocos*, sirop de agave*, amestec de proteine* (proteine de mazăre*, proteină de orez*, chia măcinată*, quinoa măcinată*), hrișcă prăjită* (3%), scorțișoară pudră (0,9 %). * ingredient organic.

Untul de arahide cu căpșuni – Crunchy Strawberry -, are texura fină și ușor crocantă datorită conținutului de căpșuni și hrișcă.
Are o aromă încântătoare și un gust delicios de căpșuni.

Conține: arahide prăjite*, ulei de cocos*, sirop de agave*, amestec de proteine* (pudră proteică de mazăre*, pudră proteică de orez*, pudră de chia*, pudră de quinoa*), hrișcă prăjită* (3%), aromă naturală de căpșuni (1%), pudră de căpșuni (0,1%)*. * ingredient organic.

Am folosit această variantă în noua rețetă de biluțe vegane, pe care o poți accesa, aici: biluțe vegane, energizante, cu unt de arahide și nucă de cocos rasă.

Cum ador cocosul și îl adaug destul de des în prăjituri și smoothie-uri, varianta de unt de arahide cu pudră de cacao și bucăți de nucă de cocos – cacao&coconut – este pe placul meu și abia aștept să îl includ în noi rețete.
Textura este fină și ușor crocantă, iar gustul de cacao și cocos, îi dau un plus de savoare.

Conține: arahide prăjite*, ulei de cocos*, sirop de agave*, amestec de proteine* (pudră proteică de mazăre*, pudră proteică de orez*, pudră de chia*, pudră de quinoa*), făină de cocos* (2%), ciocolată cu 70% cacao (cacao*, zahăr*, unt de cacao*, lecitină de soia) (2%), pudră de cacao* (1%). * ingredient organic.
Valoare energetică: 599kcal/100g.

Unt de arahide combinat cu ciocolată…De ce nu?!
Varianta Chocolate Chip este absolut delicioasă, ideală pentru iubitorii de ciocolată, datorită bucăților de ciocolată neagră și pudrei raw de cacao, care îi dau o notă aparte.
Textura este la fel: fină și ușor crocantă.

Conține: arahide prăjite*, ulei de cocos*, sirop de agave*, amestec de proteine* (proteine de mazăre*, proteină de orez*, chia măcinată*, quinoa măcinată*), ciocolată cu 70% cacao (masă de cacao*, zahăr*, unt de cacao*, lecitină de soia) (3%), pudră de cacao (2%)*. * Organic.
Valoare energetică: 599kcal/100g.

Varianta de unt de arahide cu pudră din bucăți de banane și pudră de vanilie, are aromă dulce și textură fină.
Banana merge supe bine în combinație cu vanilia! Am întâlnit-o destul de des în smoothie-uri și în batoanele proteice, iar împreună cu untul de arahide, totul e mai gustos!

Ingrediente: arahide prăjite*, ulei de cocos*, sirop de agave*, amestec de proteine* (proteine de mazăre*, proteine de orez*, chia măcinată*, quinoa măcinată*), pudră de banane* (2,5%), aromă naturală de vanilie (0,5%) pudră de vanilie (0,1%). * ingredient organic.

Unt de arahide 100% – 100% bio

De obicei, opțiunile simple de unt de arahide de pe piață, au puțină sare adăugată sau poate chiar și alte ingrediente, precum uleiuri sau zahăr.
Această alternativă reprezintă o pastă fină realizată 100% din arahide prăjite.
Dacă ești în căutarea unui unt de arahide cu niciun alt ingredient adăugat, acesta este perfect!

Toate produsele sunt delicioase, aromate și pot fi consumate ca atare sau pot fi adăugate în diverse preparate și băuturi, după bunul plac.

Opțiunile Nature’s Finest sunt disponibile pe site-ul Managis Bio, în Farmaciile Tei și Bebe Tei și în unele magazine Mega Image.

Care este untul de arahide care te atrage cel mai mult? Pentru început, pe care ai dori să îl deguști? 😊

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

26 thoughts on “6 variante vegane de unt de arahide bio – Nature’s Finest

  1. Aș da o șansă untului de arahide cu căpșuni, dar și celui cu cocos.😍 De regulă, nu prea mănânc, mi se pare “greu”, dar poate nu am ales cea mai bună variantă a sa până acum.

    Liked by 1 person

  2. Îmi place untul de arahide, tocmai din motive de sănătate. nu știam despre aceste variante, dar acum am aflat.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.