Biovegan – Mixuri vegane și fără gluten

Mixurile ne sunt de mare ajutor în bucătărie, cu ele putem prepara mult mai repede rețetele noastre preferate și ne putem bucura de timpul câștigat.

În ultimele două luni, am folosit câteva opțiuni vegane și fără gluten de la Biovegan și cel mai mult m-au încântat checurile. Ador checurile încă din copilărie, iar acum le pot pregăti mai rapid și ușor ca niciodată.

Chec vegan cu aromă de lămâie, cu zahăr pudră și ulei de lămâie deasupra – Biovegan
Mod de preparare:

  • amestecă mixul pentru chec cu 200ml de apă minerală la temperatura camerei și 75ml de ulei vegetal (eu am folosit de floarea-soarelui, neutru);
  • unge tava (de 20cm) cu ulei, toarnă preparatul rezultat și pune totul la cuptor – eu am pus checul la 180⁰C pentru 48 de minute la cuptorul cu aer cald;
  • după ce au trecut cele 48 de minute, l-am lăsat să “stea” 10 minute, apoi am turnat deasupra lui zahărul pudră (zahărul pudră se combină cu 6ml de apă la temperatura camerei și se amestecă bine – eu am pus un pic mai multă apă). Trebuie turnat peste checul încă cald;
  • am lăsat checul să se răcească, apoi l-am scos din tavă și l-am tăiat.
    Este dulce-amărui, cu gust plăcut de lămâie. Îmi place!

Checul vegan cu cacao se pregătește exact la fel ca cel de lămâie, doar că vei adăuga 100ml de ulei vegetal în loc de 75ml și nu conține acel pliculeț de aromă (de deasupra), dar îl poți decora cu ce dorești.
Conține: făină de orez, zahăr de trestie crud, 11% glazură de ciocolată neagră (masă de cacao, zahăr, unt de cacao), amidon de porumb, 7% cacao, praf de copt (amidon de tapioca, agent de creștere: carbonat de sodiu; acidifiant: tartrat de potasiu; pulbere de suc de lămâie, agent de îngroșare: gumă de guar), agent de îngroșare: făină de roșcove, sare, vanilie bourbon.

Chec marmorat – mod de preparare:

  • combină amestecul pentru chec cu 75ml de ulei vegetal (de preferat fără miros) și 200ml de apă minerală la temperatura camerei;
  • amestecă totul foarte bine, apoi întinde 2/3 din cantitate într-o tavă pentru chec (cu lungimea de 20cm);
  • nu uita să ungi tava cu ulei vegetal înainte;
  • separat amestecă pliculețul de cacao cu 24ml de apă apoi adaugă-l în cantitatea rămasă (1/3) și amestecă bine;
  • toarnă noul amestec combinat cu cacao peste primul amestec și răsucește încet cu ajutorul unei furculițe pentru a obține forma spiralei (astfel combini cele două amestecuri în unele părți);
  • pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180⁰C, pentru 45-55 de minute – eu am pus-o în cuptorul cu aer cald.
    După ce e gata, lasă checul cel puțin încă 15 minute în forma pentru coacere, apoi pune-l într-o farfurie și lasă-l să se răcească înainte de a-l tăia.

Îmi place că nu au ieșit uscăcioase. Toate checurile au fost dulci și gustoase!

Dacă ai nevoie de un mic ajutor la prepararea deserturilor, îți prezint două creme de budincă, una cu cacao și una cu vanilie.

Mod de preparare: combină amestecul de budincă cu 125ml de lapte vegetal și 75g de iaurt vegetal. Amestecă totul cu ajutorul unui mixer, timp de două minute. Pune apoi conținutul rezultat la deserturile pregătite.
Asta e tot!

Tot pentru diverse prăjituri este și mixul pentru sos cu vanilie – mai ai nevoie doar de 400ml băutură vegetală și 2 linguri de zahăr (citește cu atenție modul de preparare).

Mixul de făină pentru pâine de ovăz este tot ce ai nevoie pentru a prepara cu ușurință pâine în casă, într-un timp foarte scurt, chiar dacă dispui sau nu de o mașină de făcut pâine.
Preparare: mai ai nevoie doar de 500ml de apă și 20ml de oțet de mere + o formă pentru copt (20cm-25cm)
Amestecă totul foarte bine, frământă, apoi pune conținutul la cuptor (într-o tavă unsă cu ulei vegetal) la 200⁰C sau 220⁰C (citește cu atenție toți pașii de pe ambalaj).

Toate produsele prezentate sunt bio, vegane și nu conțin gluten. Le găsești pe site-ul Biogama – Biovegan.

Tu ce zici de aceste mixuri? Care este varianta care te atrage cel mai mult? 😊

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

10 thoughts on “Biovegan – Mixuri vegane și fără gluten

  1. Arată excepțional! De multă vreme nu am mai făcut preparatele acestea. Acum am ocazia să testez rețetele tale.
    Mulțumesc!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.