Îngrijirea mâinilor

Astăzi abordez un subiect care mi-a dat bătăi de cap o lungă perioadă de timp.
Nu știu să spun exact la ce vârstă a început totul, să zicem că eram clasa a X-a când au apărut primele problemele cu pielea mâinilor. Cert e că de atunci mi-a fost greu să găsesc un săpun potrivit pentru mine, sau o cremă de mâini. Am luat la rând toate cremele posibile din magazine. În clasa a X-a nu știam ce înseamnă vegan, dar știam ce înseamnă testarea pe animale și cu toate astea am fost păcălită de fel de fel de branduri având încredere în ceea ce spun ele, precum Nivea sau Dove, care ziceau că produsele lor nu sunt testate pe animale. Cu timpul am învățat că trebuie să caut singură informațiile dorite, brandurile vor spune orice ca să își vândă produsele.

Având pielea mâinilor foarte sensibilă a fost un stres în plus, pentru mine, zi de zi. Orice cremă de pe piață nu îmi era bună. Țin minte că la un moment dat și-a făcut efectul o cremă roșie de la Garnier pentru piele foarte uscată și crăpată, dar nu m-a ajutat mai mult de șase luni și oricum rezultatele dispăreau complet după încetarea folosirii ei.

Așa că am luat la rând toate magazinele și firmele posibile…am încercat variante de săpunuri solide, săpunuri lichide, cât și săpunuri handmade făcute în casă de diferite persoane. Unele după ce că nu mă ajutau cu nimic, îmi mai și lăsau mâinile albe după folosirea lor. 😂
Apoi am căutat în farmacii creme speciale, super scumpe (gramajul era, câteodată, destul de mic), iar rezultatele erau minime spre zero.

În clasa a XII-a și în primul an de facultate mi-am făcut tot felul de analize ca să văd de unde vine această problemă. Nu sufăr de nicio boală de piele și nici nu am vreo carență sau orice altceva. Răspunsul medicilor fiind destul de simplu: pielea mea fiind foarte deschisă la culoare,este sensibilă la orice fel de schimbare, inclusiv la schimbări ale vremii, iar mâinile fiind mereu expuse, sunt cel mai ușor de “atacat”. Pe lângă asta, mai compensez și eu cu apa mult prea caldă, uneori fierbinte, atunci când mă spăl pe mâini. La îndrumarea doctorului dermatolog, am încercat și varianta uleiurilor, să folosesc orice săpun, dar seara să mă dau pe mâini cu uleiuri sau unt de cocos. Din nou, fără efect pe termen lung.

Într-o zi când plasam o comandă cu lumânări parfumate, am văzut și câteva sugestii de săpunuri handmade făcute în UK. Caut firma, văd că majoritatea produselor Bomb Cosmetics sunt vegane și absolut toate cruelty-free, zic ”și așa am dat o grămadă de bani pe săpunuri, hai să le încerc și pe acestea”. Pentru prima dată am fost mulțumită de ceea ce am găsit după atâția ani de căutare și încercări eșuate.

Săpunurile pentru corp de la Bomb Cosmetics conțin uleiuri esențiale, acestea sunt extrase din diferite părți ale
plantelor (flori, rădăcini, frunze și scoarță) și din fructe. Sunt procesate prin distilarea cu abur, extragere și presare la rece.
Toate produsele lor sunt realizate manual, turnate, amestecate, laminate și presate în întregime de mână. Fiecare săpun este unic, având desen și formă proprie.

Deși săpunurile lor sunt pentru corp, eu le folosesc doar pentru mâini. Îmi place că toate miros minunat, conțin glicerină vegetală (care ajută la hidratarea pielii) și se simt bine pe piele.

Ei spun următorul lucru pe site-ul lor din UK: că produsele lor nu sunt testate pe animale, niciodată nu vor testa niciun produs finit sau ingrediente lui pe animale și nici nu vor angaja o terță parte să facă acest lucru în numele lor. De asemenea, refuză să intre pe piața țărilor care cer prin lege testarea pe animale. Pe lângă asta 99% din produsele lor sunt vegane.

Toate săpunurile încercate până acum de la Bomb Cosmetics mi-au fost bune, dar preferatul meu este săpunul pentru corp cu aromă de ciocolată, note de vanilie, caramel și ylang-ylang. Are o aromă dulce, delicioasă, nu usucă pielea și miroase frumos în toată baia. Este perfect pentru pielea sensibilă, crăpată sau cu probleme.

De când frecventez magazinele DM, am reușit să găsesc și câteva creme pentru mâini care să fie pe placul meu. Până acum le-am încercat pe cele patru din poză. Am ales Alverde, deoarece au câteva produse certificate vegan și toate sunt cruelty-free, iar aceste creme nu conțin: coloranți, conservanți, uleiuri minerale, parabeni, silicon, sau aluminiu și au prețuri accesibile.

Evident că și aici există o preferință. Crema de mâini cu rodie și unt de karite a făcut minuni pentru mine. Eram obișnuită ca orice cremă să funcționeze o perioadă scurtă de timp și am rămas plăcut surprinsă de calitaea ei. Ajută la regenerarea pielii uscate și crăpate, oferind o hidratare intensă, imediată și de lungă durată. Este puțin cam unturoasă, de aceea prefer să mă dau cu ea seara, înainte de culcare.

Dacă ești una dintre persoanele care se confruntă cu aceleași probleme, sper să te ajute și pe tine ceea ce a funcționat bine pentru mine. Eu am găsit, în sfârșit, combinația perfectă și sper să funcționeze mult timp de acum înainte.

Produsele Alverde se găsesc în toate magazinele DM din țară (și străinătate). Nu uita să verifici pe ambalaj dacă produsul este sau nu vegan. Produsele Bomb Cosmetics, la noi în țară, se găsesc pe diferite site-uri. Eu le-am achiziționat de pe yankeeland.ro (au și magazin fizic în București). De aici îmi achiziționez și lumânările parfumate.

Nu uita că toate ambalajele produselor menționate în acest articol se pot recicla 😊 iar planeta o să îți mulțumească pentru ajutor.

Ca de fiecare dată, îți mulțumesc pentru timpul acordat, sper să te ajute acest articol și te aștept în continuare pe blog 😊

92 thoughts on “Îngrijirea mâinilor

  1. Eu sunt fan declarat al produselor Alverde😁 cât despre BombCosmetics, chiar m-ai făcut curioasă – voi căuta săpunul când îmi voi vizita prietena ce locuiește în Londra 🙂

    Liked by 1 person

  2. Si eu am probleme cu mainile si cu sapunurile.Eu chiar am facut o perioada sapun hande-made… Daca vrei mai am vreo 2 kg 😛

    Liked by 1 person

  3. Cat de bine arata sapunurile!! Si eu am probleme cu pielea uscata de cand m-am mutat intr-o zona in care apa are o concentratie mai crescuta de clor si sincer, nu ma mai ajuta nimic.

    Liked by 1 person

    1. Daa,toate au un miros aparte 🖤 Poate o să te ajute recomandările mele. Săpunurile împreună cu crema cu rodie,fac minuni! Deși am observat că această cremă funcționează foarte bine și când am alt săpun în casă 😁

      Like

  4. Hmmm… multumesc pentru recomandari!!! Iti vine sa crezi ca de-abia dupa ce am citit articolul tau, mi-am dat seama ca am vazut un DM nu departe de locuinta mea? De-abia astept sa dau o raita prin el.

    Liked by 1 person

  5. Foarte util articolul tau! Eu obisnuiam sa folosesc produse de la Lush pentru ca sunt BIO si nu sunt testatr pe animale (sau el putin asa scrie pe ambalaj). Trebuie sa arunc si eu un ochi peste aceste sapunuri😀

    Liked by 1 person

  6. Săpunurile acelea arată pur și simplu delicios! Le vreau pe toate! Le-aș păstra așa, doar să mă uit la ele, că sunt prea frumoase să le folosesc.

    Like

  7. He yo! Una bucata client fidel magazine DM :))) ai incercat sapunurile lichide de la Balea? arata delicios sapunurile de la bomb cosmetics…in sfecial feliile de tort…le cumpar si eu cand merg prin Bucuresti 🙂 …am avut si o varianta lichida a lor…eu sunt adepta sapunurilor lichide 😀

    Liked by 1 person

    1. Hello! 😊 și eu sunt client fidel DM,mă cunosc toate vânzătoarele,mai ales cele de la Câmpina și Brașov 😂. Am avut și o variantă de săpun lichid de la Balea,dar nu mi-a mers pentru mult timp,o să mai încerc. De la Bomb Cosmetics nu am încercat variantele lichide,încă 😊 thanks!

      Like

  8. Apreciez alegerile făcute. Și eu am mare grijă atunci când îmi aleg produse de îngrijire corporală. Deși nu am folosit produsele menționate, le voi acorda o șansă în urma opiniilor tale.

    Liked by 1 person

  9. Și eu am o mare problemă cu mâinile. Îmi simt pielea uscată. Mereu am o cremă de mâine la îndemână. Mi se par interesante cremele prezentate de tine, chiar am să îmi cumpăr și eu când ajung în DM. Bun pont.

    Liked by 1 person

  10. După ce am născut am început să am probleme cu pielea mâinilor m trebuie neapărat să mă ocup de problema asta. Mulțumesc pentru sugestii!

    Like

  11. YEY pentru cremele de la Alverde
    Nu am incercat produsele Bomb Cosmetics,dar o sa le dau o sansa, cu cata pasiune scri,am incredere in recomandarile tale
    XoXo

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.