Attitude – Îngrijire Animale

Am descoperit produsele Attitude în urmă cu doi ani, din dorința de a renunța la Persil și alte produse de pe piață care testează pe animale, nu sunt vegane, sunt toxice și poluează mediul înconjurător.
O să vorbesc mai pe larg despre produsele de îngrijire a locuinței și produsele pentru haine într-un articol viitor.
Astăzi m-am decis să vorbesc despre produsele Attitude din gama pentru îngrijire a animalelor de companie.
În momentul de față am cinci pisici și doi căței și vreau ca „mica” mea familie să crească în fiecare an, dacă se poate. Iubesc animalele și mereu le ajut cum pot. Chiar dacă pe moment nu reușesc să adopt un animăluț, îi caut căsuță și mă asigur să i se facă tratamentul necesar (acolo unde este nevoie, dacă animăluțul salvat suferă de ceva anume).
Trăind cu 5 pisici în casă, este incredibil de frumos, dar evident că mirosul de la litieră poate să fie deranjant, uneori. Mai ales când trebuie schimbat nisipul (chiar dacă curăț litierele zilnic).
Pe lângă asta, din cele cinci pisici, doi sunt motani. Iar motanii marchează teritoriul. Nu am avut vreo problemă cu motanii în această privință până au împlinit vârsta de 10 luni. Atunci încep să marcheze pe unde prind și câteodată și de mai multe ori pe zi.

Am cumpărat din magazine toate soluțiile posibile pentru curățarea și eliminarea mirosurilor, atât produse pentru țesături, cât și diferite produse pentru eliminarea mirosului din diferite locuri din casă. De la Vanish, la Persil, la produse special destinate pentru astfel de situații din petshop-uri, la Igienol, Pronto, până am ajuns la oțet cu bicarbonat de sodiu.
Ei bine, nimic nu a fost eficient și câteodată eram nevoită să curăț de mai multe ori pe zi în același loc până trecea de tot mirosul.
Deja știam de brandul Attitude, de la ei cumpăr de câțiva ani detergentul pentru rufe, basamul de rufe, detergenți pentru spălat vase, detergenți pentru geamuri și detergenți pentru pardoseli.
Așa că am zis să încerc și produsele din categoria “îngrijire animale“. Produsele sunt destul de scumpe, dar după ce am făcut un calcul și am realizat câți bani am dat pe produsele enumerate mai sus, am ajuns la concluzia că merită să încerc și un produs mai scump, poate își face treaba.
Am rămas surprinsă într-un mod plăcut de cât de eficiente sunt produsele lor.
Ca să dau un exemplu: să zicem că motanul marchează undeva în casă, observ uneori imediat sau după câteva ore (depinde), pulverizez de două sau treci ori cu soluție pe locul dorit, o las să acționeze cel puțin 30 de secunde, șterg cu o cârpă sau hârtie, iar mirosul dispare complet. Ce zici de asta? Merită investiția? Eu zic că DA!

Despre produsele Attitude:
Toate informațiile sunt luate de pe site-ul Attitude România și Attitude Canada.

1. Nu conţin ingrediente cancerigene (ingredientele selectate nu sunt menționate în Categoria IARC 1 & 2).
2. Nu conțin 1,4 Dioxan și Oxid de etilenă, (testate de laborator independent).” Înainte de a selecta orice ingrediente, furnizorii noștri trebuie să furnizeze certificarea că produsele lor nu conțin contaminați sau substanțe toxice cunoscute. Ultimul pas în procesul nostru de control al calității implică alegerea aleatorie a produselor de îngrijire personală pentru testarea independentă a laboratorului, pentru a se asigura că ele nu conțin ingrediente toxice comune cum ar fi 1,4-dioxan.”
3. Certificat eco-friendly de EcoLogo, este certificarea cea mai recunoscută în America de Nord. “Creat în 1988 de către Guvernul Canadei și administrat de TerraChoice, ECOLOGO® a certificat mii de companii, agenții guvernamentale și organizații non-profit de la înființarea sa.
În 2010, ECOLOGO® a fost achiziționat de UL Environment, o divizie a UL (Underwriters Laboratories), o organizație stabilă care are ca scop promovarea durabilității globale, a sănătății mediului și a siguranței prin sprijinirea creșterii și dezvoltării produselor, serviciilor și organizațiilor, extindându-și în continuare potențialul de certificare a celor mai durabile produse din lume. În acest moment, logo-ul frunzei de arțar ECOLOGO® cunoscut pe piața canadiană, precum și sigla generică pentru certificarea în afara Canadei, au fost încorporate în sigla UL.
Certificarea ECOLOGO® este clasificată ca o etichetă ecologică de tip 1 ISO (Organizația Internațională de Standardizare) și a fost aprobată cu succes de către Rețeaua globală de etichetare ecologică (GEN), o asociație de organizații terțe de etichetare dedicată îmbunătățirii transparenței produselor și serviciilor de mediu.”
4. Certificare cruelty-free și vegan: “ Credem că răsfățul nostru nu înseamnă niciodată să pedepsim o altă ființă vie. Certificarea PETA Beauty Without Bunnies arată că produsele noastre nu au fost testate pe animale și că nu conțin ingrediente provenite de la animale.”

5. CO2 neutru: produsele nu contribuie la schimbările climatice.
6. Biodegradabil (OECD 301).
7. Hipoalergenic.
8. Toate produsele sunt fabricate în Canada

După toate cele enumerate mai sus, cred că întelegi perfect de ce am ales aceste produse.

Capsule absorbante de mirosuri neplăcute, 227g
Aceste capsule le-am pus în camera în care sunt așezate litierele pisicilor, pentru a elimina mirosurile neplăcute din acel loc. Recipientul este deschis de mai bine de două săptămâni și încă își face efectul foarte bine. Ceea ce îmi place este că pot să ajustez nivelul dorit de absorbție și de intensitate al aromei. Ingrediente: carbon activ

Soluție pentru curățarea cuștii sau a cutiei, fără miros, 475ml
Această soluție o folosesc pentru curățarea cuștii de transport și pentru litierele pisicilor. După ce arunc nisipul din litieră, o clătesc cu apă, pulverizez soluția pe toată suprafața litierei,o las să acționeze 3-5 minute, șterg cu o cârpă sau hârtie, apoi clătesc bine litiera. Rezultatul este unul foarte bun, neavând miros, micii mei blănoși nu sunt deranjați de mirosul ei. În ceea ce privește cușca de transport, pisicile nu mai au o problemă nici cu mirosul ei. Înainte foloseam altă soluție special destinată pentru cuști de transport,dar rămânea un miros foarte puternic, care era deranjant și pentru mine și pentru ele. Așa că eram nevoită să o curăț mult mai devreme, ca să o pot lăsa un pic la aerisit.
Ingrediente:
Apă, alcool, dezodorizant și aromă derivate din ingrediente naturale, propanediol, sodium citrate, lauryl glucoside, myristyl glucoside.

Soluție 100% naturală pentru curățarea jucătoriilor și suprafețelor cu care intră în contact animalul tău de casă, Lime și nuca de cocos, 475 ml
Folosesc această soluție în locurile de joacă ale animăluțelor, cât și pe parchet sau gresie (dacă este nevoie). Pulverizez direct pe suprafața dorită, apoi șterg cu o cârpă sau cu hârtie. Același lucru îl fac și cu jucăriile lor, dar prefer ca pe acelea să le și clătesc un pic cu apă (deși nu ar fi nicio problemă dacă nu aș face asta, fiind o soluție non-toxică și care nu afectează dacă animăluțele ling acea zonă). Totuși, prefer să fiu sigură, așa că le clătesc și le usuc înainte de a le da din nou să se joace cu ele.
Ingrediente:
Apă, alcool, caprylyl glucoside, myristyl glucoside, bicarbonat de sodiu, sodium citrate, parfum derivat din ingrediente naturale.

Șervețele umede 100% naturale, pentru animalul tău de casă, 72buc.
Folosesc aceste șervețele de puține ori, când animaluțele mele au nevoie de o mică “împrospătare” și nu de baie. Le folosesc ca să le șterg în jurul urechilor și ochilor (dar am grijă să nu intre produsul în ochi), pe lăbuțe când se murdăresc de la litieră sau de pământ. De asemenea, le mai folosesc și doar ca să le dau o mică împrospătare atunci când cred că este nevoie, spre exemplu, când au blănița plină de praf din litieră.
Șervețelele sunt fabricate din fibre de celuloză,sunt 100% biodegradabile, hipoalergenice, fără parfum și ideale pentru pielea sensibilă.
Sunt mulțumită de ele, iar micii mei blănoși nu au avut probleme cu ele. Am cumpărat, în trecut, mai multe tipuri șervețele destinate animăluțelor de companie, dar nu s-au înțeles bine cu ele, ba chiar au și vomat din cauza lor. Din fericire, nu a fost cazul acestor șervețele de la Attitude, care nu le-au creat probleme.
Ingrediente:
Apă, citrat de sodiu, benzonat de sodiu, sorbat de potasiu, glicerină, sodium cocoamphoacetate, extract de frunze de aloe barbadensis, extract de flori de matricaria, acid citric.

În final, doresc să te asigur că nu o să arunci banii degeaba pe aceste produse în caz că te hotărăști să le cumperi și tu. Aceștia au pe site mult mai multe produse din categoria “îngrijire animale”. Șampoane, detergenți speciali pentru rufele animalelor și diferite soluții. Le găsești pe site-ul Attitude România. Ca să vezi prețurile fiecărui produs în parte, poți să descarci catalogul de acolo. Dacă te hotărăști să cumperi și tu produsele lor, îi poți contacta la numarul afișat pe site sau prin mail.

În momentul de față, eu le consider cele mai bune produse de pe piață (și am încercat multe, ba chiar foarte multe).

Îți mulțumesc frumos pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog 🖤

83 thoughts on “Attitude – Îngrijire Animale

  1. Îmi pare tare rău că ești alergică 😔 e minunat să ai cel puțin o altă ființă lângă tine.
   Depinde,nu cred că ar fi chinuite. Dacă le acorzi timp,atenție și ai grijă să aibă tot ceea ce le este necesar, e în regulă.

   Like

  1. Am avut dubii foarte mari când le-am achiziționat prima dată. Chiar nu mă așteptam să facă ceea scrie. Dar e perfect că Attitude își respectă clienții și nu numai.
   Cine știe,poate salvezi și tu un animaluț acolo în Franța 🤗

   Like

 1. Super articol si super sugestii pentru cei care au animalute si vor sa le ingrijeasca exo friendly.
  Si eu stau la bloc si n as tine animale in apartamentul meu de doua camere, dar imi doresc intr o zi o curte cu un catel 🙂

  Like

 2. Interesant ! Am 2 pisici si chiar m-ar interesa produse de acest fel. Pacat ca nu poti comanda direct pe site … Dar am notat, trebuie sunat. Multumesc pentru informatii !

  Like

 3. Animale n-am acasă, dar dat fiind ca produsele nu conțin substanțe cancerigene, nu sunt toxice, voi încerca detergentul pentru rufe și cel pentru vase, poate asa nu voi mai avea mâini aspre.

  Like

 4. Super produse! O sa tin cont de ele atunci cand o sa avem si noi un animalut de companie. Deocamdata nu avem timp sa ne ocupam de un catelus/o pisica.

  Like

 5. Wow! Câte animăluțe ai! Foarte frumos că ajuți animalele chiar dacă nu le poți adopta. Jos pălăria! Cât despre produse…nu mai am pisoi 😔 dar e bine de știut că există o soluție care chiar îndepărtează mirosul. Am aruncat vreo 3 covoare. 🙈

  Liked by 1 person

  1. Îmi pare tare rău că nu mai ai pisoi 😔 motanii după ce sunt sterilizați nu mai marchează. Sau marchează foarte rar. Dar varsta optimă pentru sterilizarea e de la 1 an în sus. În cazul în care o să ai nevoie de aceste informații cândva 😊
   Nici eu nu mai am covoare 😂 dar nu din cauza animaluțelor. Pur și simplu îmi place cum arată casa fără ele 😁

   Like

  1. Mulțumesc!
   Cu motanul nu o să mai ai “probleme” (o să ai foarte rar,mai bine spus) dacă îl sterilizezi. Dar să aștepți să facă măcar un an ca să se dezvolte 🤗
   O să îți fie de mare ajutor produsele 😊

   Like

 6. Mă bucur că au apărut și pentru animale produse fără ingrediente chimice. Nu știam de acest brand, dar bine că am aflat.

  Liked by 1 person

 7. Din păcate nu mai am animale de companie dar pot recomanda produsele Attitude prietenilor care au.
  Mi se par niște produse bune, de calitate.
  Mulțumim pentru recomandare!

  Like

 8. Nu auzisem de ele, dar pentru simplul fapt că sunt atât de bune pentru a dezinfecta după prietenii noștri, animalele, mi-au trezit interesul !

  Liked by 1 person

 9. Nu cunosteam aceste produse, ma bucur ca le-am descoperit, pentru ca avem si noi de ceva timp un nou membru in familie, Motanul Uri.

  Liked by 1 person

 10. Eu nu am animale in casa, dar am tot auzit de la prieteni ca mirosul litierei poate fi un adevarat disconfort. Ma bucur ca sunt astfel de produse si chiar le voi recomnda

  Like

 11. O sa cumpar si eu aceste produse…si eu am o gramada animalute si o sa-mi prinda bine daca spui ca sunt atat de bune…multumesc de informatii si sugestii
  Te pup suflet frumos :* :* :*

  Liked by 1 person

 12. Mulțumesc pentru recomandări, nu știam de aceste produse, acum după ce am citit îmi par deosebite și eficiente, având și caracteristici prietenoase, cu siguranță am să le cumpăr și va fi toată familia mult mai fericită.

  Liked by 1 person

   1. Awesome. Ador blogul tau 😀 imi iau notite mereu. Abia astept sa incerc produsele Attitude pt animalute. Si eu am 7 :))) 2 canini, 2 pisici, 3 porci de guineea.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.