Ojă vegană și cruelty-free pentru unghii, de la Avril – ojă 7 free

Un nou articol despre oje pentru unghii? Cine s-ar fi gândit la asta?!
După cum am mai spus într-un articol trecut, ani de zile nu am mai folosit lacuri pentru unghii, sau am folosit doar în condiții “extreme”, în care am considerat că aș avea nevoie.

De ce nu am mai folosit oje?

Cred că am o listă interminabilă
Majoritatea brandurilor ce se găsesc în magazinele “obișnuite”, supermarketuri și hipermarketuri, sunt teribile: toxice, îți usucă pielea din jurul unghiilor, apar pete pe unghii și, de cele mai multe ori, se îngălbenesc unghiile chiar dacă aplici sau nu o bază înainte. Iar rezistența? Hmm, maxim 24 de ore!

Deși am unghiile foarte tari și îmi cresc destul de repede, după folosirea ojelor “obișnuite”, unghiile mele se rupeau foarte ușor (ceea ce mie nu mi se întâmplă decât dacă mă lovesc foarte tare de ceva – cum mi-am trântit o dată, din greșeală, ușa peste degete. Și până și atunci abia s-a rupt una dintre ele) și/sau au devenit incredibil de moi.

Un alt motiv pentru care am renunțat la a le mai folosi, a fost și este strâns legat de testarea pe animale și folosirea ingredientelor ce au la bază seuri de origine animală.

Nu mi s-a părut niciodată corect și normal ca o altă ființă să sufere pentru mine, pentru “vopsitul” unghiilor, sau orice altceva.
Dacă pot să aleg etic sau să renunț la ceva, de ce să aleg suferința? Nu este sfârșitul lumii dacă nu îmi colorez unghiile!

Cum am aflat despre brandul Avril

Despre bradul Avril am auzit de ceva vreme, poate chiar de vreo 2 ani de zile, doar că până acum o lună nu am încercat niciun produs.
Recunosc că ojele m-au atras de mult timp, dar din motivele enumerate mai sus, am avut o reținere imensă în a le achiziționa.
Acum, pentru că timp de o lună m-am jucat cu diverse culori, am venit cu diverse idei și am făcut diverse combinații pe unghii, nu pot decât să spun că ADOR ojele Avril și sunt fericită că în sfârșit am avut curajul să le încerc.

Câteva informații utile despre brandul Avril

1. Este un brand 100% cruelty-free;
2. Peste 70% dintre produsele lor sunt vegane;
3. Brandul a renunțat la folosirea ambalajelor inutile, reducând astfel impactul negativ asupra mediului;
4. Majoritatea produselor sunt fabricate în Franța;
5. Cei de la Avril au plantat 512 copaci în anul 2018, pentru a compensa emisiile lor de CO2;
6. Calitatea face parte din caracteristicile principale pe care se bazează brandul;
7. Oferă prețul corect al produselor.

Despre ojele Avril

1. Sunt 100% vegane;
2. Nu conțin cele 7 ingrediente toxice care se găsesc în mod obișnuit în ojele pentru unghii: toulen, formaldehide, ftalați, xylene, parabeni, comfor și colofoniu;
3. Peria este din păr sintetic;
4. Au 7 ml și sunt produse în Franța;
5. Oferă uscare rapidă și aplicare ușoară;
6. Rezistă mult timp pe unghii;
7. Oferă culoare intensă;
8. Agită-le bine înainte de aplicare (au o mică biluță în interior pentru a-ți fi mai ușor);
9. Au o valabilitate de 24 de luni de la deschidere.

Notă: Toate informațiile legate de brand și produse le-am luat de pe site-ul EuBio, de unde am achiziționat aceste frumuseți, și de pe site-ul Avril.

De ce este bine să folosești o ojă de tip bază și topcoat

Este indicat ca de fiecare dată să folosești o bază și un topcoat pentru a preveni aspectul neplăcut al unghiilor pe care ți-l pot da lacurile pentru unghii.
Printre acestea se numără: îngălbenirea, ruperea și exfolierea neadecvată și frecventa.
De asemenea, lacul pentru unghii de tip bază și topcoat 7 free de la Avril, este un întăritor foarte bun pentru unghii (deci dacă ai unghiile fragile, el îți sare în ajutor), oferă ojelor o rezistență de lungă durată și ajută la menținerea intensă a culorii.

Alegerea culorilor

Deși îmi plac foarte mult și culorile țipătoare, de fiecare dată în care am folosit un galben, spre exemplu, un turcoaz sau o culoare puternică, cum ar fi un verde neon, mi se părea că pur și simplu nu mă reprezintă și că nu îmi pun cu nimic în evidență unghiile. Aveau un contrast foarte urât cu pielea, de parcă nu ar avea ce să caute acele culori pe unghiile mele. Sunt persoane care doar astfel de culori poartă și li se potrivesc. Am văzut unele fete care fac niște combinații wow!

Eu prefer culorile cât mai închise și nude. Poate și pentru că m-am obișnuit de ani de zile cu ele. Cum nu mă văd purtând o haină în culori neon, nu mă văd purtând acele culori nici în păr, machiaje sau unghii. De asemenea, albul este oribil pe unghiile mele, la fel și rozul deschis și portocaliul.
Când port nuanțe nude, diverse nuanțe închise, sau nuanțe de roșu (da, cred că roșul este singura culoare “țipătoare” pe care o port), mă simt bine, simt efectiv că mă reprezintă și nici nu au un contrast urât cu pielea.
Depinde mult de ce stil ai, de cum te aranjezi și te îmbraci, de cum te machiezi și așa mai departe.
Poate în viitor o să încerc din nou nuanțele “ciudate”, ieșite din comun.
Până atunci, mă axez pe cele 9 culori alese de la Avril.

Părerea mea despre ojele 7 free de la Avril

Nu pot să zic decât că sunt minunate!
În afara faptului că sedința foto cu drăguțele acestea a fost foarte încântătoare, te îndrăgostești instant de ele în momenul în care vezi cât de mici și elegante sunt.

Unghiile mele sunt în continuare rezistente, nu mi s-au exfoliat, nu mi s-au îngălbenit și nici nu mi-au apărut pete pe ele, asta în condițiile în care nu am respectat de fiecare dată “regula” de a folosi lacul pentru unghii de tip bază și topcoat. Ceea ce pentru mine e o mare încântare având în vedere ce “traume” am din trecut cu ojele renumite de pe piață.

Culoarea rezistă mult și la fel și intensitatea ei. Fără bază și topcoat, cu toate activitățile de peste zi, oja se menține pe unghii în jur de 3-4 zile.
Atunci când am aplicat baza și topcoat-ul, sau doar una dintre ele, culoarea a rezistat 6-7 zile, fără să “sară” de pe unghii.

Mie, personal, îmi convine cât de mult țin având în vedere că nu fac parte din ojele semipermanente…deci clar calitatea lor este superioară.
În plus, vin în variante de 7ml. Mi se pare cantitatea ideală pentru o ojă, cât să nu faci risipă.

Notă: Am vreo 2 sau 3 care vor expiră la sfârșitul acestui an, dar eu voi alege să le țin mai mult de atât, să le prelungesc viața cât pot, asta pentru că ojele sunt folosite doar de mine și am grijă de fiecare dată să le închid cum trebuie și să le depozitez într-un loc ferit de lumină.

Combinații de culori și rezistența ojelor

Imediat după ce a ajuns coletul, am vrut să le încerc pe toate. Fiind 9 culori, am ales să aplic 8 dintre ele pe 8 unghii, evident, și una pe 2 unghii.
Mi-a plăcut tare mult rezultatul, doar că am cam dat pe lângă, pe piele, și nu am mai făcut poză cu unghiile, dar o să îți scriu aici în ce ordine le-am pus, de la degetul mic de la mâna stangă spre degetul mic de la mâna dreaptă 😂: Bordeaux, Marsala, Taupe, Encre, Bourgogne (Bourgundy) , Prune, Bistre, Rouge Vermillon, Marsala, Nude.

Cum am făcut totul în grabă, nu am mai folosit oja 2 în 1 de la Avril, bază și topcoat. Culorile au rezistat pe unghii timp de trei zile, la fel și intensitatea lor. Din a patra zi au început să “sară” câte un pic.

Avril – 7 free – Marsala

Oja Marsala este una dintre preferatele mele. Bine, toate îmi plac foarte mult, doar că aceasta ceva mai mult.
Am ținut-o pe unghii timp de o săptămână. În tot acest timp a rezistat foarte bine pe unghii. Am aplicat bază și topcoat.

Avril – 7 free – Bordeaux și Prune

Am ales această combinație de culori, deoarece, la lumina din casă, nu pare a fi vreo diferență semnificativă între ele, dar există.
Nuanța Bordeaux bate spre un roșu închis combinat cu un grena, aș putea spune, sau chiar maro închis.
Nuanța Prune este o combinație de mov cu roz închis. Este mai deschisă în comparație cu Bordeaux.
Și pe acestea le-am folosit fără bază și topcoat și au rezistat timp de 4 zile pe unghii.

Avril – 7 free – Taupe și Nude

Această combinație îmi place foarte mult, este caldă și plăcută!
Mi se pare că se asortează cu orice și le dă unghiilor un aspect plăcut.
De acestă dată am folosit doar topcoat-ul și a rezistat 6 zile pe unghii.
Oja Taupe merge combinată și cu Marsala sau Bistre, iar oja Nude merge și ea în combinație cu Marsala.

Avril – 7 free – Encre și Bistre

Encre și Bistre este o combinație rece care îmi place foarte mult.
Merge asortată la hainele în culori închise sau haine în combinații de gri și/sau albastru. Inclusiv cu negru.
Evident, le poți folosi cum vrei tu, dar pentru mine așa este perfect.

Avril – 7 free – Rouge Vermillon și Burgundy (Bourgogne)

Deși sunt obișnuită ca atunci când îmi fac unghiile în nuanțe de roșu să nu mai adaug altă culoare, combinația aceasta cu Bourgogne, parte destul de interesantă.
Am folosit bază și topcoat, iar cele două lacuri de unghii s-au păstrat timp de 7 zile.
O mare surpriză, oja Vermillon nu mi-a îngălbenit unghiile – în trecut am pățit asta când am folosit nunațe de roșu, chiar dacă am aplicat baza.

Notă

1. De fiecare dată am aplicat 2 straturi de ojă pe fiecare unghie în parte;
2. La aplicarea ojei 2în1 bază și topcoat, am folosit o singură aplicare pentru fiecare unghie.
3. Poți accesa produsele în magazinul online, EuBio, dând click pe cuvintele subliniate din acest articol.

Pe toate ojele de la Avril le găsești aici: EuBio – Avril – ojă 7 free.

Concluzie

Îmi plac foarte mult aceste lacuri pentru unghii și o să tot încerc să creez diferite combinații.
Personal, la câte dezamăgiri am avut în trecut, recomand aceste oje cu mare căldură.
Mie îmi place să fiu cât mai basic în ceea ce ține de lacurile pentru unghii, dar tu experimentează, alege ce culori dorești și combină-le. Da frâu liber imaginației!

Culorile alese de mine merg purtate în orice perioadă din an și merg asortate cu foarte multe haine și accesorii în diverse culori.
Singurele lacuri pentru unghii care consider că nu merg chiar la orice: Encre și Vermillon. În rest toate celelalte sunt destul de “prietenoase”.

Pe site-ul EuBio găsești o combinație de trei oje la care primești un portfard din bumbac, cadou.

Despre ingrediente

Deși mai sus am scris concluzia, pentru că știu că unele persoane sunt interesate și de ingredientele produselor, voi lăsa ingredientele ojei Prune.

Găsești aceste informații și pe site-ul EuBio, sub fiecare ojă în parte.

Ingrediente – ojă Avril – Prune: butyl acetate, ethyl acetate, nitrocellulose, phthalic anhydride / trimellitic anhydride / glycols copolymer, acetyl tributyl citrate, isopropyl alcohol, stearalkonium hectorite, adipic acid / fumaric acid / phthalic acid / tricyclodecane dimethanol copolymer, CI 15880, CI 77510, citric acid.

Tu ai încercat lacurile pentru unghii de la Avril până acum? Care este culoarea care te atrage cel mai mult?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog, cu noi articole! Pupici 🖤

48 thoughts on “Ojă vegană și cruelty-free pentru unghii, de la Avril – ojă 7 free

 1. Foarte bune recomandări! Nu știam de acest brand și nici nu știam ca se găsesc øje cruelty-free! Marsala e o nuanță superba!

  Liked by 1 person

 2. Foarte interesant Abia acum ar putea fi fericite unghiile mele care suferă enorm pentru ca nu le mai pot purta cu ojă. Au devenit atât de fragile, casante, încât nu știu cum/cu ce sa le mai tratez . Ojă, foarte rar! Doar fel și fel de vitamine.
  Mulțumesc!

  Liked by 1 person

 3. Nu am timp sa imi fac unghiile in fiecare saptamana sau chiar de mai multe ori, asa ca apelez la manichiura cu semi si foarte rar mai aplic si oja normala. Chiar si asa, imi place faptul ca nu sunt toxice, iar nuantele arata tare bine

  Like

 4. Nici nu as sti sa fac diferenta dintre o oja vegana si una normala. Cred ca totul tine de principiile pe care le urmezi. Imi place cum arata pe unghii

  Liked by 1 person

  1. După ingrediente, nu prea îți poți da seama. Majoritatea por fi și, și… dar dacă brandul oferă o politică clară, e ușor să afli care e care.
   De asemenea, există destule informații despre produse pe diverse alte bloguri ale persoanelor care promovează un stil de viață lipsit de cruzime.
   Totodată, pe site-ul celor de la PETA poți găsi foarte multe informații.

   Like

 5. Ce bine arata! Nu stiam ca exista oje vegane, de fapt nici nu stiam ca ojele nu sunt vegane 😁. O sa tin cont de recomandarile tale!

  Liked by 1 person

 6. Ti-au iesit super unghiutele!! Imi place conceptul de cruelty free!! Parca am mai auzit de ojele Avril, dar nu retin unde. O sa le incerc si eu!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.