AlmaWin – Produse vegane și ecologice – Balsamuri și detergenți pentru rufe, detergenți pentru vase, soluții pentru suprafețe, fructe și legume

Alegerea unor produse bune, sigure și etice, de curățenie – chit că este vorba despre produse pentru rufe, pentru vase sau pentru îngrijirea locuinței – ar trebui să fie pe lista oricărei persoane.

De ce să alegi în continuare să cumperi și să folosești produse care fac rău mediului, sănătății și animalelor – și care, de altfel, sunt destul de toxice, inclusiv pentru fosa septică – când acum găsești cu ușurință pe piață o gamă largă de produse?!

Este pur și simplu imposibil ca în momentul de față să nu întâlnești un brand vegan și cruelty-free care să nu te mulțumească.

Și eu am avut la început de drum probleme cu găsirea produselor ideale. Asta pentru că orașul în care locuiesc este destul de mic și doar în timp am învățat cum și unde să caut, atât în online cât și în magazinele fizice.

În ultimii ani piața a tot crescut, iar acum pot cumpăra produse de calitate, la prețuri accesibile, nu doar la prețuri mari.

Despre brandul AlmaWin am aflat recent și sunt tare fericită că am putut să mă bucur de fiecare produs în parte. Dintre cele încercate, niciunul nu mi-a făcut rău și ți le recomand și ție cu mare încredere.

Despre brandul AlmaWin

1. Este un brand cruelty-free, care are o mulțime de produse vegane din care poți alege. Singurul produs care nu este vegan, este un săpun solid de scos pete, cu bilă de bou. Toate celelalte produse sunt certificate VEGAN de Vegan Society. De asemenea, toate ambalajele AlmaWin sunt vegane;
2. Face parte dintre brandurile care au primit titlul de “erou de mediu” pe o parte dintre produse.
Cele încercate de mine (care au primit acest titlu în anul 2019), sunt: cele două balsamuri pentru rufe, cei doi detergenți pentru vase, soluția de curățat universală și detergenții pentru rufe;
3. Ingredientele produselor sunt testate dermatologic cu succes, putând fi folosite cu ușurință și în siguranță chiar și de persoanele care se confruntă cu diverse alergii. În testele realizate de cei de la AlmaWin, dacă unul dintre ingrediente provoacă reacții alergice, NU este acceptat în componența acestora;
4. Cu excepția balsamurilor pentru rufe, produsele încercate de mine au Eco Garanție (Certisys), ceea ce înseamnă că acestea: nu conțin organisme modificate genetic, sunt sigure pentru sistemul acvatic și pentru sănătatea oamenilor, sunt complet biodegradabile, au impact minim asupra mediului și nu conțin ingrediente petrochimice;

5. Au produse certificate ECOCERT Natural Detergent: cele două balsamuri pentru haine și detergentul lichid pentru rufe colorate;
6. Face parte dintre brandurile care au câștigat premiul Green Brands, ceea ce înseamnă că produsele sunt ecologice, sustenabile și au o grijă deosebită față de climă, natură și mediu;
7. Unele ambalaje (sticle din plastic) ale produselor, sunt fabricate din 100% plastic reciclat. De asemenea, sunt total reciclabile;
8. Ambalajele eco-friendly (Ecopack), conțin cu 75% mai puțin plastic.

Detergent bio, lichid, pentru rufe, la 750ml și Detergent bio, lichid, pentru rufe, Color, ecopack, la 1500ml

Am tot folosit cei doi detergenți pentru rufe în ultimele zile, atât la spălarea hainelor de zi cu zi, cât și la spălarea lenjeriei intime, lenjeriilor pentru pat, prosoapelor și rufelor fine, delicate, “sensibile” și subțiri, precum dantela.

De fiecare dată, au spălat rufele foarte bine, au luat orice urmă de murdărie și au scos petele încă de la prima utilizare – spre exemplu, petele de sos de roșii și vopsea.
Hainele au rămas mereu moi, plăcute la atingere și catifelate, cu un parfum fresh, proaspăt, curat și plăcut.
Nu am folosit balsam de fiecare dată și, surprinzător, nu am avut probleme. Puțini detergenți de pe piață lasă hainele moi, fără să fie nevoie de folosirea unui balsam.

Mi-a plăcut faptul că acești detergenți nu conțin MI și nici MCI (methylisothiazolinone și methylchloroisothiazolinone). Fiind ingrediente care pot crea, în timp, diverse probleme la nivelul pielii (spre exemplu, eczeme și dermatite) eu le evit în absolut toate produsele pe care le folosesc, inclusiv cele pentru îngrijirea corporală.

Cei doi detergenți, nu conțin organisme modificate genetic, enzime și nici substanțe derivate din petrol.
Sunt siguri pentru sănătate, mediu și sistemul acvatic.
Detergentul bio lichid pentru rufe, la 750ml, poate fi folosit la temperaturi de: 30⁰C-60⁰C-95⁰C.
Detergentul Color, pentru rufe colorate, trebuie folosit la temperaturi de: 30⁰C-60⁰C.

Cei doi detergenți pot fi folosiți și pentru spălarea manuală – se adaugă 15ml de lichid în 5L de apă – nu doar pentru cea automată. Sunt siguri pentru piele și nu creează alergii sau iritații.
Nu afectează țesăturile hainelor, nu le decolorează, rufele nu rămân pătate și nici nu rămâne detergent pe ele – cum se întâmpla, în trecut, când foloseam detergenții toxici de pe piață…rămânea acel ulei pe haine – nu am avut nevoie de clătiri suplimentare după teminarea programului mașinii de spălat.
NU se folosesc pe hainele din mătase sau din lână.

Balsam bio pentru rufe cu miros de lavandă, 750ml și balsam bio pentru rufe cu miros de flori de portocal, 750ml

Nu pot să zic decât că ador aceste balsamuri pentru rufe! Aromele lor sunt foarte plăcute, ușor de suportat și persistă mult timp pe haine.
Am ales cele mai bune parfumuri posibile: lavandă și flori de portocal.

Deși am observat că nu a fost necesară utilizarea basmului pentru rufe în combinație cu detergenții prezentați mai sus, eu am ales să adaug oricum la spălarea hainelor normale, cu țesături delicate și la pulovere.
Îmi place foarte mult să simt rufele foarte moi, pufoase și parfumate. Exact acest lucru au făcut cele două produse!

Nu mi-au creat alergii sau iritații de niciun fel, nu au îmbâcsit hainele, nu le-au lăsat cu pete și nici nu au “atacat” țesăturile.
Sunt eco-friendly, ceea ce înseamnă că sunt sigure pentru sănătate și mediu – pot provoca alergii doar persoanelor cu sensibilitate la componentele uleiurilor esențiale, precum linalool și limonene.
Nu conțin: organisme modificate genetic, nanotehnologie, ingrediente petrochimice, parfum artificial, coloranți de sinteză și nici conservanți chimici dăunători.

Le-am adăugat, de fiecare dată, la ultima clătire a hainelor. Se pot folosi și la spălarea manuală și pot fi combinați cu orice detergent AlmaWin pentru rufe.
Balsamurile nu sunt recomandate pentru țesăturile waterproof, windproof și breathable.

Pachet economic – Detergent bio pentru vase, concentrat, 1L – Mandarine și Cătină albă, Trandafir sălbatic și Melisă

De fiecate dată când încerc un nou produs pentru vase, îmi “testez” și mâinile.
Având pielea foarte sensibilă, fiind destul de obsedată de spălatul pe mâini (am de suferit în perioadele reci sau în perioadele în care trebuie să folosesc mult mai des produse pe bază de alcool) și nefolosind mănuși, este destul de grea găsirea unui detergent de vase bun, care să NU mă afecteze.

De data aceasta, spre fericirea mea, am ales două variante de la AlmaWin, care nu mi-au făcut rău, nu am avut probleme, nu am avut acea senzație de strângere de la nivelul pielii și nici nu mi-au “atacat” sau uscat pielea de pe mâini.
Detergenții sunt testați dermatologic cu succes, siguri pentru sănătate, nu provoacă alergii și sunt blânzi cu pielea.

Pachetul economic ales de mine, conține un detergent pentru vase, concentrat, cu aromă de mandarine și cătină albă și un detergent bio pentru vase cu aromă de trandafir sălbatic și melisă.
Mi-a plăcut foarte mult faptul că nu a persistat parfumul pe vase. Cu ani în urmă, când foloseam detergenții toxici de pe piață, parfumul rămânea “lipit” pe farfurii, căni, tacâmuri, pahare etc., ceea ce era desul de deranjant pentru mine, fiind nevoită să clătesc din nou și din nou, fiecate vas în parte.

Detergenții spală vasele în profunzime, îndepărtând cu ușurință orice urmă de murdărie și grăsime.
Îi recomand cu mare încredere!

Soluție bio pentru spălarea fructelor și legumelor

Acestă soluție este printre cele mai bune produse pentru spălarea fructelor și legumelor de până acum.
Îndepărtează cu ușurință murdăria de pe ele, precum: praful, nisipul, iarba, găsimea și noroiul și nu “afectează” alimentele în vreun fel.
Nu conține parfum și nici coloranți, este sigură pentru sănătate și mediu.

În funcție de cât de multe fructe și legume am avut, am procedat așa: am adăugat 5L de apă în chiuvetă și am diluat în jur de 10-20ml de soluție, în funcție de cât de murdare au fost alimentele. Am lăsat totul să acționeze în jur de 1 minut, timp în care am amestecat fructele și legunele în continuu, în apă.
După ce am scurs tot lichidul din chiuvetă, le-am clătit încă o dată, doar cu apă, pentru a îndepărta orice urmă de soluție și mizerie rămasă.

Recomand cu mare încredere această soluție pentru spălarea fructelor și legumelor!
Este sigură și nu ar trebui să lipsească din casa nimănui, mai ales că multe alimente se spală foarte greu în general, precum: căpșunile, broccoli, zmeura, conopida etc.

Soluție de curățat universală, concentrat eco

Această soluție este bună la toate!
Poate fi folosită pe faianță, gresie, parchet, mobilă, suprafețe vopsite etc.
Este super concentrată și trebuie diluată în apă.
Eu am folosit-o, deocamdată, doar pentru spălatul pe jos: pe pachet și gresie.
Curăță foarte bine și lasă un miros fresh și plăcut, un pic mentolat și citric.

Am dizolvat 10ml de soluție în 5L de apă, la fiecare spălare în parte.
Nu lăsa urme, suprafețele nu rămân lipicioase, nu mi-a creat alergii din cauza mirosului și nu au avut probleme nici animăluțele din casă. Acestea nu au fost deranjate de aromă, nu au avut reacții alergice și nu au strănutat. Pentru mine asta contează cel mai mult, ele înseamnă totul!

Soluția de curățat, universală, nu conține: nanoparticule, organisme modificate genetic, conservanți de sinteză, coloranți chimici, parfum sintetic, substanțe petrochimice, methilisothiazolinone (MI), methylchloroisothiazolinone (MTI).
Dacă și tu ai animăluțe în casă sau ești o persoană foarte sensibilă la diverse mirosuri sau produse, această soluție este o alegere foarte bună.

Concluzii

1. Cele 8 produse de la AlmaWin sunt foarte bune și le recomand cu încredere;
2. AlmaWin a intrat pe lista detergenților mei preferați. Cu siguranță îi voi recumpăra în viitor;
3. Alegerea unui brand cruelty-free este cel mai bun lucru pe care îl poate face oricine. Dacă optezi către variantele vegane, este și mai bine – eu așa îți recomand;
4. Te provoc să renunți măcar o dată la folosirea detergenților toxici de pe piață. Sunt convinsă că vei vedea diferența și vei alege conștient în viitor.
5. Având în vedere că produsele AlmaWin sunt sigure pentru sănătate, mediu și sistemul acvatic, alegerea ta o să facă cu adevărat diferența.
6. Nu uita că nicio ființă nu trebuie să sufere pentru noi. Piața etică se dezvoltă în fiecare zi, trebuie doar să vrei cu adevărat să alegi conștient. NU mai există scuzele: “nu am găsit”, “nu știu unde găsesc”, “nu am timp să caut”.
7. Produsele AlmaWin au prețuri accesibile și găsești o grămadă de opțiuni, în funcție de nevoi.
8. Poți accesa produsele prezentate pe site-ul celor de la Eubio, dând click pe cuvintele subliniate din acest articol.

Sursă foto: galerie personală

Tu ai folosit produse de la AlmaWin? Ce te-a atras cel mai mult din ceea ce am încercat eu?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare, pe blog, cu noi articole! Pupici 🖤

51 thoughts on “AlmaWin – Produse vegane și ecologice – Balsamuri și detergenți pentru rufe, detergenți pentru vase, soluții pentru suprafețe, fructe și legume

  1. Nu stiam ca exista solutie pentru spalat fructele si legumele. 🙂 Ma bucur ca exista astfel de produse ecologice, bio care ne protejeaza atat pe noi cat si Planeta.

    Liked by 1 person

    1. Eu chiar am folosit multe opțiuni de genul și îți spun sigur că aceate produse sunt mult mai bune în comparație cu toți detergenții clasici de pe piață (mai sunt și toxici și pot crea multe alergii).

      Like

  2. Super tare, chiar nu am auzit de acest brand. As vrea sa incerc detergentul de rufe, mai ales ca baietelul meu are piele atopica.Dar si solutia pentru spalarea fructelor si a legumelor suna interesant. Plus ca am observat ca au preturi extrem de accesibile.

    Liked by 1 person

  3. Nu am folosit produse de la aceasta marca. Dar descrierea lor suna tare bine. Iar din ce vad nu sunt nici scumpe tare. Presupun ca achizitionand un pachet de mai multe produse pentru casa iesi mai bine. Mersi de pont!

    Liked by 1 person

  4. E prima data cand vad produsele astea, dar parc ma tenteaza cate ceva. Voi arunca o privire mai atenta si poate imi aleg cateva.

    Liked by 1 person

  5. Ce noutăți interesante ne-ai adus cu articolul tău!
    Nu știam nici de brand, nici de produse ,dar sunt foarte interesante. Ce mai, m-au cucerit pur șî simplu.
    Mulțumesc!

    Liked by 1 person

  6. As incerca si eu detergentul lichid bio. Am vazut ca are un accesibil si cred ca as putea sa il gasesc si in Germania/Austria. Multumim pentru recomandari!

    Liked by 1 person

  7. Nu cunoșteam acest brand de produse, dar mă bucur mult că l-am descoperit prin intermediul tău. Când vreau să aflu despre noi produse vegane și cruelty-free, știu unde să caut. :))

    Liked by 1 person

  8. Cate produse noi mie! Par foarte utile si interesante toate! Si eu incerc sa fac alegeri mai bio/eco/vegane cand am ocazia!! Mersi pentru recomandari! 😘😘😘

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.