AlmaWin și Klar – soluții ecologice pentru vasul de toaletă și baie și detartrant fără parfum

Găsirea unor produse bune pentru curățenie, a fost o adevărată provocare la început de veganism, asta pentru că deși eram atentă ca produsele de îngrijire să fie cruelty-free, nu dădeam o atenție atât de mare celor destinate curățeniei, pe atunci fiind abia în primul an de facultate.

Cel mai greu mi-a fost să găsesc o soluție cu adevărat bună pentru toaletă, asta după ce am folosit o perioadă niște capsule etice pe bază de cărbune. Apoi, cumva, am decis să rămân la un singur brand, ceea ce am și făcut până de curând când am aflat că brandurile AlmaWin și Klar au câteva opțiuni pe această parte, ce chiar m-ar interesa.

Despre AlmaWin am vorbit mai multe aici: produse vegane și ecologice, detergent pe bază de nuci de săpun.

Klar este o marcă secundară a brandului AlmaWin, cu aceleași standarde și, din punctul meu de vedere, fac o echipă excelentă – cel puțin, până acum, nu am fost dezamăgită de nimic din ceea ce am încercat.

Soluții pentru vasul de toaletă

Am folosit fiecare produs în parte timp de aproximativ 10 zile. Am decis să fac asta pentru a le vedea eficiența, durata de acțiune și durata de prospețime.

M-a încântat faptul că acestea nu sunt înecăcioase și nu irită căile respiratorii – întâmpinam des această problemă în trecut când foloseam produse pe bază de clor. Efectiv mă sufocau și nu puteam să intru în baie o perioadă destul de lungă de timp, acel clor simțindu-se chiar și 2-3 zile în baie, chiar dacă geamul era tot timpul deschis.
Pe lângă asta, erau super toxice, atât pentru mine, cât și pentru mediu.

Oare te-ai gândit vreodată cât de mult poți polua mediul folosind o soluție de curățare sau de îngrijire?

Am observat că multă lume nu acordă atenție acestui aspect și nimic nu mai contează după ce apa este trasă, ci doar rezultatul pe care îl poate vedea direct și pe moment.

Modul de folosire: soluțiile trebuie aplicate direct pe vasul de toaletă și lăsate să acționeze câteva minute, sau, dacă se poate și este cazul, pe perioada întregii nopți. Acest lucru va oferi un plus de prospețime și un rezultat de lungă durată. Apoi, ca la orice soluție de acest tip, se trage apa și, la nevoie, poți apela la o perie pentru toaletă.

Rezultatele obținute: au curățat vasul de toaletă în profunzime, au eliminat orice urmă de murdărie și depuneri de calcar. Pe lângă asta, au eliminat mirosurile neplăcute și au lăsat în urmă o aromă fresh – efectiv se simțea cum totul era proaspăt și curat

Cele 3 soluții sunt vegane, cruelty-free, bio, au Eco Garanție și au câștigat premiul Green Brands în anii 2015/2016, respectiv 2017/2018 (cea cu aromă de lemongrass).

Soluția fără parfum, de la Klar, este special creată pentru persoanele sensibile la diverse parfumuri/mirosuri, cu alergii și pentru persoanele care au în casă copii mici și animale. Fiind o soluție fără miros, nu afectează în niciun fel sănătatea. Ambalajul este 100% reciclat și face parte dintre Eroii de Mediu ai brandurilor.

Gelul pentru WC cu dublă acțiune, de la AlmaWin, este o soluție super concentrată. Se aplică mai puțină în comparație cu celelalte.
Aroma sa de mentă este răcoritoare și baia rămâne parfumată mult timp, chiar și mai mult de 24 de ore, mai ales dacă este lăsată să acționeze pe perioada nopții.

M-a încântat și aroma soluție pentru vasul de toaletă cu parfum de lemongrass, de la AlmaWin. Aceasta persistă în baie în jur de 12 ore dacă este lăsată peste noapte, iar, ca acțiune, chiar sunt mulțumită de rezultatele obținute!

A fost o adevărată plăcere să descopăr încă 3 variante de soluții pentru WC, care să fie etice și prietenoase cu mediul!
Cele tei soluții au în componență acid lactic și acid citric. Nu conțin: ingrediente modificate genetic, clor, fosfați și nici substanțe petrochimice.

Klar – detartrant lichid

Acest detartrant pe bază de acid citric, poate fi folosit și de către persoanele sensibile, cu alergii, astm și care au copii, deoarece nu conține parfum și este delicat cu pielea.
Se utilizează întotdeauna diluat: 50ml soluție la 1L de apă. Am încălzit apa, așa cum este recomandat și într-un recipient cu pompiță, am adăugat cei 50ml de soluție și apa, apoi am pulverizat soluția rezultată pe diverse obiectele impermeabile din baie și bucătărie: săpuniere, obiecte sanitare, pe și în jurul robinetelor, pe chiuvete și lângă acestea.
Am lăsat-o câteva minute să acționeze și apoi am clătit totul cu apă.
A îndepărtat în întregime urmele de săpun și calcar, iar în baie NU a rămas acel miros insuportabil cum se întâmpla când foloseam soluțiile toxice de pe piață.

Klar – Soluție pentru curățat baia

De fiecare dată sunt încântată când descopăr noi soluții pentru curățat baia.
Pe aceasta am utilizat-o pe faianță, pe cadă, pe chiuvetă, pe robinete și pe geamul de la baie. Am udat zonele cu apă, apoi am pulverizat soluția și am lăsat-o să acționeze în jur de 5 minute, după care am clătit foarte bine cu apă.
Mi-a plăcut că a îndepărtat cu ușurință urmele de murdărie și a lăsat baia parfumată plăcut.
Soluția este pe bază de acid citric și acid lactic.

Mă bucur că am descoperit cinci noi soluții etice, la prețuri accesibile și le voi lua în considerare și în viitor. Nu m-au dezamăgit și, pe lângă asta, sunt sigure și prietenoase cu mediul.

Tu ce produse ai folosit până acum de la AlmaWin? Dar de la Klar?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

15 thoughts on “AlmaWin și Klar – soluții ecologice pentru vasul de toaletă și baie și detartrant fără parfum

 1. Si eu incerc sa folosesc solutii de curatenie care sa nu fie lericuloase pentru mine si pentru mediu, iar din fericire, in Germania gasim de toate. Multumesc pentru aceste recomandari!

  Liked by 1 person

 2. Iarăși vii cu idei minunate, vreau sa schimb produsele pentru baie, cum zici, ma innec în clor și alte substanțe pe care le folosesc, și sunt destule. Mulțumesc pentru recomandarea minunată! ❤️

  Liked by 1 person

  1. O să vezi o schimbare enormă.
   Eu nu știu cum până acum nu s-au îmbolnăvit oamenii calumea de la atâta clor și produse toxice.
   Mă bucur că există alternative prietenoase care au efectul dorit ❤

   Like

 3. Daca e vorba de curățenie si eu doresc sa descopar produse noi, eventual cat mai bio/eco cand se poate. Imi place da descopăr recomandări utile la tine de fiecare data. 😻😻

  Liked by 1 person

 4. M-am obisnuit sa folosesc diverse produse de curatenie care nu sunt de la branduri foarte populare si chiar am avut surprize placute. Imi surade ideea de a incerca aceste produse

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.