Importanța vitaminei B12 într-o pastă de dinți – Orbimed

Despre această pastă de dinți am mai scris în urmă cu mai bine de un an, într-un articol în care am prezentat mai multe produse vegane, printre care și câteva opțiuni de la Essentiq.

Am observat că lumea nu știe încă prea multe informații despre vitamina B12 și mult mai puține persoane știu că aceasta este foarte benefică dacă este introdusă într-o pastă pentru dinți.

Cum pe piață există extrem de puține opțiuni, mai ales vegane, m-am gândit că cea mai bună variantă este să o prezint separat pe cea pe care am încercat-o și pe care am tot recumpărat-o în ultimul an.

Eficiența vitaminei B12 într-o pastă de dinți

1. Vitamina B12 poate fi absorbită prin mucoasa orală. Această absorbție este cunoscută sub numele de absorbție sublinguală și este considerată la fel de eficientă ca și calea de asimilare prin digestie;

2. Ideea creării unui supliment de vitamina B12 cu ajutorul unei paste de dinți îmbogățită cu B12, este una foarte bună și destul foarte eficientă, astfel permițând oamenilor să absoarbă această vitamină de două ori pe zi, prin simpla periere a dinților;

3. Este o opțiune convenabilă și de luat în calcul, mai ales de către vegani și vegetarieni, deoarece stilul de viață al acestora include automat și suplimentarea cu vitamina B12;

4. “Institutul German pentru Dieta Alternativă și Durabilă (IFANE) din Giessen a realizat un studiu, în 2012, privind eficacitatea unei paste de dinți cu vitamina B12 produsă de firma Sante, sugerată de Asociația Vegetariană Germană (VEBU).
În urma studiului, au ajuns la concluzia că, atunci când a fost folosită exclusiv, pasta de dinți cu B12 duce la îmbunătățiri semnificative ale cantității de vitamina B12 în organism.
Pasta de dinți testată, furnizează aproximativ 3 μg de vitamina B12 prin ingredientul activ cianocobalamină, când se utilizează de două ori pe zi.”;

5. “La acest studiu au participat 76 de subiecți, care au fost împărțiți în două grupe: unui grup i s-a dat pasta de dinți îmbogățită cu vitamina B12, iar celuilalt grup i s-a dat o pastă de dinți placebo. În ambele cazuri, parametrii vitaminei B12 în ser, homocisteină și holotranscobalamină au fost măsurați înainte de studiu și încă o dată după cinci săptămâni de utilizare. Concentrația de vitamină B12 în serul din sânge a crescut în grupul B12 cu o medie de 26%, dar a scăzut în valoare în grupul placebo.
Holotranscobalamina s-a îmbunătățit în grupul B12 cu aproximativ 92% în medie.
Pentru câțiva subiecți care au avut un nivel inițial foarte scăzut, această cifră s-a triplat. Prin comparație, grupul placebo nu a observat modificări semnificative ale valorii holotranscobalaminei.
Nivelul de homocisteină a scăzut în grupul B12.
Pasta de dinți a demonstrat, prin urmare, un efect surprinzător de bun”.

Sursa o găsești aici și aici, iar cei care doresc să citească studiul cât mai detaliat, găsesc pe primul link sursa către studiul inițial.

Pasta de dinți cu vitamina B12 – Orbimed

Pasta de dinți de la Orbimed conține vitamina B12, curcumă, cocos și ceară de carnauba.

Aceasta face parte dintre cele mai bune variante vegane încercate.

Curăță dinții foarte bine, nu este abrazivă și lasă în urmă o aromă plăcută. Pur și simplu simți cum lasă totul curat.

Este plăcut parfumată, iar mirosul de un pic mentolat, fresh, dar nu este puternic cum se întâmplă cu majoritatea pastelor pentru dinți ce au mentă în compoziție, ci este destul de ușor de suportat.

Nu mi-a creat niciun fel de iritație, sângerare sau sensibilitate gingivală.

Pasta de dinți este îmbogățită cu vitamina B12. Această vitamină este absorbită în organism prin muscoasa orală.

Deși unele studii au arătat eficiența folosirii unei paste de dinți îmbogățită cu vitamina B12, personal prefer să iau în continuare și suplimentul de B12 de la Solgar, chiar dacă folosesc o astfel de pastă de dinți – o să vorbesc, pe larg, într-un articol viitor, despre de ce este bine să sumplimentezi cu B12, chiar dacă ai sau nu o dietă vegană, sau vegetariană.

Această pastă de dinți nu conține: fluor, alcool, sorbitol, uleiuri minerale și nici siliconi.

Fluorul a fost înlocuit cu xylitol.

Uleiul de cocos albește dinții în mod natural și combate bacteriile.

Ceara de carnauba curăță dinții într-un mod delicat, la fel și spațiile dintre aceștia.

Curcuma are multe beneficii, printre care și proprietăți de vindecare, astfel reducând sângerările de la nivelul gingiilor.

Ambalajul este realizat din 100% trestie de zahăr, ceea ce îl face biodegradabil și prietenos cu mediul.

Pasta de dinți de la Orbimed este certificată “vegan” de European Vegetarian Union, este bio, este cruelty-free și deține standardul Natural Cosmetics.

O găsești pe site-ul BioAleeapastă vegană cu vitamina B12 de la Orbimed.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

14 thoughts on “Importanța vitaminei B12 într-o pastă de dinți – Orbimed

 1. Ce bine sună ingredientele sale. Și eu am folosit în ultima vreme o pastă de dinți din ingrediente naturale. Am avut ceva de la Vivanatura și apoi de la Vademecum, varianta bio. După ce am revenit o data la o pastă de dinți obișnuită, am zis că nu mai fac asta. Îmi fac rău gustul și aroma lor artificială. Deci da pentru formulele naturale. Mersi de informații!

  Liked by 1 person

  1. Cu mult drag! Sunt convinsă că te va încânta cea de la Orbimed dacă o vei încerca ❤

   De la VivaNatura nu am folosit nimic. Din păcate aceștia NU au o politică transparentă și momentan nu am încredere că produsele lor sunt cu adevărat cruelty-free.
   Pe lângă asta, nici produsele vegane nu sunt clare și nici până azi nu au schimbat informațiile de pe produsele care nu sunt vegane (unele conțin miere, propolis etc.).

   De Vademecum nu știam până acum, dar o să mă interesez, să văd dacă intră și în aria mea 😊

   Like

 2. Sinceră să fiu, nici eu nu știam de importanța vitaminei B12 într-o pastă de dinți, însă chiar am aflat informații prețioase și interesante în articol. Cu siguranță voi ține cont de aceste informații!

  Liked by 1 person

 3. Nu stiam ca pasta de dinti ar trebui sa contina vitamina B12 ! Eu am inteles de la dr. mea de familie ca aceasta vitamina e bine sa fie evitata pentru ca ajuta la aparitia cancerelor.

  Like

  1. Nu ar trebui neapărat să conțină, dar are multe beneficii.

   Ești sigură că asta a spus doctorul? Nu de alta, dar dacă e adevărat, îți recomand să schimbi de urgență doctorul și să îi spui să își dea foc la diplomă.

   Vitamina B12 este o vitamină necesară pentru organism. Mai bine spus, este vitală.
   Valorile ei mici, pot duce la probleme grave de sănătate, probleme ireversibile.

   Uite aici câteva informații:
   https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB12-HealthProfessional/

   Caută oriunde și o să te convingi singură.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.