În momentul de față, aleg să consum doar ceaiuri care au certificări vegane și bio, recunoscute la nivel internațional.
Totodată, am grijă ca ceaiurile fără certificări, să fie ceaiuri din plante (100% din plante), fără arome adăugate, fără coloranți etc.
Din acest motiv, la aceste ceaiuri, de la Arta Ceaiului, am renunțat încă din anul 2020.
Doresc să menționez că este strict o alegere personală și nu are nicio treabă cu brandul în sine.
Astăzi o să vobesc despre ceaiuri. Cine mă cunoaște, știe despre pasiunea mea imensă pentru ele și cum niciodată nu o să lipsească de la mine din casă.
Cu toate astea, într-o iarnă am rămas fără ceai. Bunica obișnuia să îmi aducă sunătoare, mentă, tei și alte ceaiuri culese și uscate de ea. Ceva s-a întâmplat în acel an și nici ea nu mai avea acasă nimic nou. Toată iarna anului 2016 și începutul anului 2017 am căutat prin magazine un ceai care să fie ceai și nu doar 3 frunze amărâte cu 500 de arome de toate felurile. Mai găseam prin librării câte ceva, dar nu era tocmai pe placul meu, iar în micul meu oraș, nu erau prea multe opțiuni în favoarea mea. Voiam și eu un ceai simplu, sau de căpșuni sau de fructe de pădure. Tot ce găseam avea hibiscus și 2% aromă (de căpșuni spre exemplu) pe lângă alte arome adăugate, coloranți și conservanți.
Am tot căutat informații și am descoperit că în majoritatea ceaiurilor de pe piață se folosesc conservanți și coloranți de toate felurile. Nu ar fi fost nicio problemă, dar când colorantul principal din ceaiurile cu căpșuni, rooibos etc.,era provenit de la un gândac (coșenilă – carmin), mi s-a făcut o scârbă imensă. Plus că având un stil de viață vegan (da, o sa zic asta cât se poate de des în articolele mele) căutam ceva care să excludă orice ingredient care provine de la vietăți.
Așa că m-am hotărât să caut online câteva magazine care ofera ceaiuri de calitate. Deja mi se luase de tot, dar eu voiam neapărat ceai și voiam acum, nu mâine). I-am descoperit pe cei de la Arta Ceaiului (în caz că te intrebi, NU, nu este sponsorizat acest articol).
Mă uit pe site-ul lor, îmi place ceea ce găsesc și plasez comanda. Fiind iarnă și zăpadă mare,comanda întârzie aproape o săptămână. Oamenii și-au cerut scuze politicos pentru întârziere, mi-au explicat că acest lucru este din cauza condițiilor meteo nefavorabile și ca să îmi arate că le pasă de clienții lor, mi-au trimis câteva ceaiuri cadou.
Ei bine asta m-a surpins în acel moment. În trecut am mai avut câteva probleme cu anumite site-uri care mi-au închis telefonul în nas,mi-au vorbit super urât când am încercat să rezolv câte-o problemă, sau au ignorant mail-urile până i-am înnebunit cu telefoanele (o să vobresc în viitor și despre acele site-uri de la care nu mai comand și nici nu o să mai comand vreodată).
După o săptămână am reușit,în sfarsit,să mă bucur și eu de ceai. Nu ai idee câtă bucurie am simțit când le-am deschis. Fiecare ceai în parte avea bucăți de fructe, flori, frunze de ceai. Exact așa cum îmi doream.
O să vorbesc despre preferatele mele, cele 7 ceaiuri pe care o să le recumpăr de câte ori am ocazia
1. Apple Cinnamon: bucăți de mere, hibiscus, măceșe, coajă de portocale, scorțișoară, arome.
2. Pina Colada: hibiscus, bucăți de măr ,fulgi de cocos (cocos, ulei de cocos, zahăr ), arome, coajă de măceșe, stafide, bucăți de ananas caramelizate (ananas, zahăr ) – acesta este preferatul din preferate dacă are sens ceea ce spun.
3. Apple Strudel: mere, hibiscus, coajă de măceșe, coajă de portocale, stafide, cocos, cristale de zahăr, arome, scorțișoară, fulgi de migdale.
4. Organic Yogi Tea: scorțișoară, ghimbir, cardamom, cuișoare, boabe de piper negru.
5. Earl Gray: Frunze de ceai negru, aromă de bergamotă
6. Ceai Verde Winter Romance: ceai verde Sencha, stafide (stafide, ulei de floarea-soarelui), prune (prune, ulei vegetal), nucă de cocos, măr, arome, scorțișoară, anason stelat, mușețel Roman, albăstrele.
7. Rooibos Pretty Woman: Rooibos, frunze de zmeur, arome, boboci de trandafir, petale de bujori, trandafiri, margarete, căpșuni, zmeură.
Tips: Ceaiurile pot fi consumate fără a fi îndulcite.
A fost un plus imens să le descopar. Nu mai băusem ceaiuri cumpărate care au,la propriu,bucățile de fructe în ele, cât și celelalte ingrediente (adică vezi exact ceea ce bei). În afara faptului ca miroase toată casa când le prepar,au un gust plăcut și dulce,parcă îți fac ziua mai frumoasă. Merg perfect la orice oră. Fie că citesc o carte, fie că lucrez, fie că scriu, sau mă uit la filme și seriale, o cană cu ceai mă face să mă simt bine.
Tips: 1. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți,temperatura recomandată a apei este de 70 de grade Celsius, iar ceaiul trebuie lăsat timp de 2-3 minute la infuzat. Lăsat mai mult, gustul devine foarte amar și puternic.
2. Ceaiul Rooibos (sau ceaiul roșu) are un conținut ridicat de acid ascorbic. Dacă ești o persoană care evită cofeina, Rooibos este perfect pentru tine. Pe lângă acest aspect, are o concentrație scăzută de tanin în comparație cu ceaiul verde și cel negru.
3. Ceaiul negru are o concentrație ridicată de cofeină și ajută la controlarea nivelului de zahăr din sange.
Și acum poate o să zici: “Bine, bine! Parcă tu căutai ceva fără arome și coloranți și alte minunății”. Ei bine, așa este, tocmai de aceea am revenit cu zeci de mailuri la ei. În urmă cu un an si ceva le-am cerut detalii legate despre cuvantul “arome” folosit în ceaiurile lor, cât și detalii legate despre coloranți adăugați, iar ei mi-au răspuns:
“Coloranți nu se folosesc, pentru colorarea infuziei ceaiurilor nostre de fructe se adaugă petale din planta hibiscus”
“Aromele naturale – acestea provin de la diferite flori, cel mai frecvent folosite fiind florile de iasomie, bobocii de trandafir sau albăstrele, bucăți de fructe uscate, ierburi sau condimente precum vanilia sau cardamomul, ce sunt adăugate frunzelor de ceai pentru a îmbogăți gustul, mirosul, sau pur si simplu pentru a le conferi un aspect cât mai placut. Este, de exemplu, cazul ceaiului verde cu iasomie. Procesul de obținere a acestor arome presupune diferite acțiuni,precum încălzirea , presarea, tăierea , mixarea, filtrarea, distilarea, fermentarea sau râșnirea plantelor din care se obțin.”
“Arome identic-naturale
Asemenea arome se obțin din substanțe naturale ce sunt procesate în laborator. Se numesc arome identic-naturale pentru că structura lor chimică este identică celei a aromelor naturale, numai ca sunt dezvoltate în laborator. Sunt diferite de aromele sintetice, cu toate ca unii oameni le confundă și nici nu se încadrează în categoria E-urilor. Majoritatea produselor cu arome folosesc arome identic-naturale datorită faptului că acestea oferă aceleași beneficii ca aromele naturale, proprietățile lor durează un timp mai îndelungat. Produsele alimentare își pierd aroma naturală foarte repede, uneori chiar imediat după terminarea procesării, astfel fiind necesară adăugarea acestor arome. Chiar și condițiile meteorologice afectează aroma naturală a produselor pe baza de fructe (sucuri, ceaiuri de fructe sau alte produse): ploi foarte abundente pot genera o recolta de portocale, de exemplu, cu un conținut mai mare de apă care au un gust diferit față de cele din altă recoltă. Însă gustul produselor realizate din fructele respective trebuie să rămână „constant”, astfel că se folosesc și arome identic naturale.”
Indiferent ce întrebare am avut, mi-au răspuns de fiecare dată, fără să pună întrebări sau să evite răspunsul. Pe lângă asta, găsești o grămadă de accesorii drăguțe, la prețuri accesibile. Eu mi-am luat un infuzor în formă de inimioară și o linguriță care să mă ajute să cântăresc cantitatea de ceai pe care o folosesc.
Dacă dorești mai multe detalii legate de ceaiuri,poți să intri pe blogul lor https://artaceaiului.ro/blog/sau să îi contactezi.
Magazin: https://artaceaiului.ro/
Tu de unde îți cumperi ceaiurile? Ai încercat ceaiurile lor? 😊
Sper că ți-a fost de ajutor și acest articol și te aștept în continuare pe blog 🖤
Ce arome minunate! Și eu îmi mai cumpărăm din librării sau din magazine mixuri de ceai pentru infuzie. Dar de
LikeLiked by 1 person
Dar de obicei am ceai 100% natural, de mentă, tei sau mușețel. Și mie îmi place mult și ma relaxează când il beau în timp ce ma ocup de una alta sau îmi fructific pasiunile.
LikeLiked by 1 person
Eu de doi ani si ceva doar pe aceastea le folosesc. Am gasit si la ei pe site ceai de menta,l-am terminat,nu am mai avut la ce sa fac poza 😂
LikeLike
Din păcate ceaiurile acelea românești pe care le folosea bunica au cam dispărut. Adică fizic sunt dar puține mai sunt curate. Cele din articolul tău le consumăm și noi din când în când și ne plac.
LikeLiked by 1 person
Sunt foarte bune 🖤
LikeLike
Rar beau ceaiuri, de regulă în zilele foarte friguroase și dacă sunt răcită. Pe lângă alte plante aromate, am în ghivece mentă. N-am auzit de ceaiurile pe care le descrii, dar cred că le voi încerca. Mai iau din magazine cutii cu frunze de ceai negru de proveniență indiană.
LikeLike
Drăguț așa! Încearcă-le când poți 😁
LikeLike
Si eu sunt client al lor. Ceaiul 1 si 7 le-am luat si eu. Uneori ma mai uit pe la cani sau ceainice.
LikeLiked by 1 person
Și eu ma tot uit pe la ceainice,am cumpărat câteva căni de la ei în urmă cu ceva vreme și au fost ok
LikeLike
Sunt o impatimita bautoare de ceaiuri. Daca pe cele din plante mi le strang si usuc singura, cele din fructe le cumpar. Rar se gasesc produse de calitate. O sa incerc Apple Strudel. Multumesc pentru recomandare.
LikeLiked by 1 person
Cu mare drag! Chiar merită 😁
LikeLike
Nu am testat ceaiurile astea, doar ceva asemanator. Deocamdata merg pe varianta ceaiurilor facute pe baza de plante uscate, culese.Insa, trebuie testate, suna deliciossss!
LikeLiked by 1 person
😊
LikeLike
Vai, de pofta mi-ai facut! Ador ceaiurile, de orice fel, aproape. Doar ceaiul de menta nu il pot bea, nu suport menta sub nicio forma. Ce-i drept, eu beau ceaiuri din comert, dar astea prezentate de tine arata super tentant! Multumesc pentru informatii!
LikeLiked by 1 person
Deci știm ce o să bem când o să ne vedem pentru prima dată 😂 cu mare drag 🖤
LikeLiked by 1 person
Da, categoric! ❤️
LikeLiked by 1 person
Oooo… ador ceaiurile de la Arta Ceaiului! Am primit de ziua mea in dar o cutie imeeeensa plina cu fel de fel de ceaiuri si ustensile pentru prepararea ceaiului. Super articolul! Multumesc pentru informatii.
LikeLiked by 1 person
Ce frumos! 😍 mă bucur că îți plac și ție 😊
LikeLike
Si eu iubesc ceaiurile, dar pe astea nu le-am incercat.
LikeLiked by 1 person
Ai tot timpul să le încerci,sunt convinsă că o să-ți placă😊
LikeLike
Se pare că chiar au reușit să facă artă din ceai! Arată foarte bine și cred că toate sunt delicioase. Am să le încerc și eu.
O zi frumoasă să ai!
LikeLike
Foarte bine spus! 😁 O zi cât mai frumoasă și ție!
LikeLike
Ador ceaiurile, iar pe acestea nu le-am incercat. Multumesc de recomandare!
LikeLiked by 1 person
Cu mare drag! Să îmi spui cum au fost după ce le încerci 😁
LikeLike
Nu sunt foarte mare bautoare de ceai… dar aromele descrise de tine, pana si mie mi s-au parut tentante. L-as incerca pe cel Apple Strudel si Rooibos Pretty Woman.
LikeLiked by 1 person
Încearcă-le cu încredere,nu o să fii dezamăgită 😁
LikeLike
Am inteles, chiar sunt curioasa cum vor fi. Incerc si chiar am sa iti scriu, sa iti spun care mi-a placut.
LikeLiked by 1 person
Bună idee 😁
LikeLike
Ador ceaiurile! Am încercat două sortimente de la Arta Ceaiului. Pina Colada e unul dintre alegerile mele. Gust parfumat, un răsfăț pentru simțuri.
LikeLiked by 1 person
Foarte bine spus 😊
LikeLiked by 1 person
A trecut mult timp de cand am baut ultima data ceai, nu prea imi place si prefer cafeaua. Totusi voi face o vizita pe site sa vad poate gasesc ceva pe gustul meu.
LikeLiked by 1 person
Sunt convinsă că o sa te încânte produsele 😁
LikeLike
Eu nu beau ceai, dar copiii mei il adora. O sa le comand si lor cateva.
LikeLiked by 1 person
Sunt sigură că o să le placă 🖤
LikeLike
Si noi suntem mari fani ceaiuri, fructe si roiboos pentru copii, toate celelalte pentru noi. Am descoperit roiboos la prima sarcina si imi place si acum:
LikeLiked by 1 person
🖤 foarte frumos 😊
LikeLike
Mi-ai facut pofta de ceai…apreciez oamenii care stiu sa ceara informatii in mod politicos. Cei de la Artaceaiului vad ca sunt destul de deschisi in a vorbi cu clientii…un lucru minunat pentru o firma…felicitari pentru initiativa si pentru curajul de a te informa 🙂
LikeLiked by 1 person
Întotdeauna o să cer informații dacă nu le pot găsi singură. Nu e nimic rău și rușinos în a te informa,la urma urmei,vrei să știi ce cumperi 😊 mulțumesc pentru aprecieri! 🖤
LikeLike
Eu iau pro de la părinți, adunate de pe câmp, pro de la lidl. Prima variantă este mai gustoasă.
LikeLiked by 1 person
E bine 😊 ai ca rezervă produsele acestea pentru viitor!
LikeLike
Ïmi plac foarte mult ceaiurile, dar recunosc că nu ştiam de Arta Ceaiului. Mă bucur că le-am descoperit aici şi cu siguranță le voi încerca.
LikeLiked by 1 person
Nu o să fii dezamăgită 😊
LikeLike
Pina Colada suna tare bine pentru mine. Ador ananasul❤️
LikeLiked by 1 person
🤩
LikeLike
Iubesc cafeaua, dar ceaiurile le ADOR! De aceea localul meu preferat din oraş este o ceainărie. Şi tot din acest motiv am un dulăpior plin cu ceaiuri. Îmi plac tare mult cele de la Yogi Tea – au niște amestecuri tare interesante și, ca un touch personal, fiecare pliculeț are câte un citat 🙂 O să mă interesez și de Arta Ceaiului, par să fie faini de tot 🙂
LikeLiked by 1 person
Daaa! Și eu ador ceaiurile! Sunt sigură că o să-ți placă 🖤
LikeLike
💝
LikeLiked by 1 person
Desi sunt o mare bautoare de English breakfast tea, cateodata mai incerc si alte arome si combinatii noi. Pina Colada si Winter Romance par a fi genul meu. Clar, trebuie sa le incerc!
LikeLike
Mă bucur că ți-am stârnit interesul către aceste ceaiuri 😊
LikeLike
sora mea e client fidel Arta Ceaiului si primesc si eu mereu de la ea. sunt foarte bune si o sa plasez si eu o comanda la ei.
XoXo
LikeLiked by 1 person
Ce drăguț! Ai de unde alege 😊
LikeLike
Am găsit acest articol și am ales să comentez aici tocmai pentru că eu nu sunt consumatoare de ceaiuri.Mă tot chinui, îmi cumpăr tot felul de variante: la plic, amestec de frunze, ceaiuri din bucăți de fructe, dar tot degeaba….Am avut o perioadă când beam ceai verde, apoi l-am abandonat și trebuie să găsesc o motivație bună, mai ales că iarna sunt foarte bune, iar vara, un ceai rece și aromat cred că este ideal.
LikeLike
Poate acestea o să îți placă și ție în caz că o să le încerci 😊 eu ador ceaiurile și până acum nu am găsit nimic mai bun.
LikeLike
Cu ce iti faci ceaiurile? 😁😍
LikeLiked by 1 person
De obicei, pun doar apă. Abia apoi mai adaug, dacă îl vreau mai dulce, sirop de arțar sau sirop de agave. Ocazional adaug lapte vegan de la Alpro sau Valsoia ❤ – de obicei de soia, de cocos sau de migdale
LikeLike