Ce mănâncă o persoană vegană – 1 – mic dejun vegan, simplu și rapid

Rosii cu branza vegana lapte vegetal lapte vegan musli vegan Musli  vitalia

Da, a venit timpul să vorbesc și despre ceea ce mănâncă o persoană vegană. Am văzut multă lume interesată și asta mă încântă tare mult. Chiar dacă ești interesat/ă sau nu de acest stil de viață, de ce să nu vezi și alte opțiuni decât cele deja știute de toată lumea și cu care te-ai obișnuit de atâția ani?

Mie mereu îmi place să caut ceva nou, mă plictisesc repede, mai ales când vine vorba de mâncare. Sau o dau în cealaltă extremă: mănânc același tip de mâncare o perioadă, până nu mai vreau să mai aud de el. Așa cum mulți dintre noi facem cu o nouă melodie care ne place, o ascultăm până nu ne mai place atât de mult sau poate chiar deloc. 😂

Puțină lume înțelege pe deplin cuvântul “vegan”. Majoritatea îl consideră dur și limitat, însă nu este deloc așa și o să vezi asta în noua mea serie de articole despre mâncarea vegană, intitulată “ce mănâncă o persoană vegană”. O să vin cu rețete cât mai simple, gustoase și hrănitoare 😊 sper ca măcar una dintre ele să te atragă.

Rosii cherry fiofast white feta vegana

Salată de roșii cu branză vegană

Această brânză vegană despre care vorbesc, este de la VioFast. Mai poate fi numită și specialitate vegană pe bază de uleiuri vegetale/preparat alimentar cu uleiuri vegetale. Practic, este o brânză vegană ce mie mi se pare că imită destul de bine gustul brânzei feta – în cazul în care sunt persoane care caută un înlocuitor sau vor să încerce și această variantă de produs vreodată. VioFast White are ca ingrediente: apă, ulei de cocos 29%, amidon, sare de mare, regulator de aciditate: glucono-delta-lactonă, arome, extract de măsline. Valoare energetică: 305kcal/100g. Se gâsește foarte ușor în hypermarket-urile Carrefour. Salata de roșii poate fi preparată și cu brânzicile vegane, din caju, de la Vegan Gourmet. Simplu, rapid, ușor și merge perfect ca mic dejun 😊

Și DA, de cele mai multe ori, aleg roșiile cherry, sunt cele care îmi plac cel mai mult și le găsesc mereu proaspete.

Musli vutalia musli veganapte vegan lapte vegetal

Lapte vegetal cu Musli de la Vitalia

Ca lapte vegetal, folosesc foarte des de soia, cocos sau migdale, iar ca brand, de cele mai multe ori, aleg Alpro sau Valsoia. Cele două branduri au o grămadă de tipuri de lapte vegetal, dar o să vorbesc despre acest lucru într-un articol viitor, ca să pot să ți le prezint mai bine.

Muesli vegan vitalia

În ultimul timp am optat pentru cele două variante de Musli de la Vitalia. Se găsesc în magazinele Mega Image, cele mari, dar și în online – nu știu dacă se găsesc și în alte magazine, eu doar acolo am dat de ele în ultimele luni.

Ador varianta de musli Vitalia crunchy cu ciocolată și portocale. Combinația este super delicioasă și parfumată, merge foarte bine ca mic dejun, dar în cantități mici, merge și seara – așa cum fac și eu, câteodată. Pentru musli cu ciocolată și portocale, de cele mai multe ori, aleg laptele de soia. Ingrediente musli: fulgi de ovăz, orez expandat, ulei vegetal de canola, zahăr brun 8%, sirop de glucoză, făină de grâu, sirop de oligofructoză, bucăți de ciocolată 4% (zahăr, masă de cacao, unt de cacao, aromă), maltodextrină, portocală uscată 1%, emulgator: lecitină de soia, regulator de aciditate: acid citric, culoare: caramel, pudră de cacao, sare. Valoarea energetică: 427,3kcal/100g.

Pentru ca gustul să fie cât mai intens și cât mai plăcut, este recomandat să lași musli cel puțin 5-10 minute în laptele vegetal pentru a se înmuia. Te asigur că o să îți placă foarte mult. Cele două variante de musli de la Vitalia, sunt certificate Vegan de European Vegetarian Union.

Musli Vitalia crunchy cu mure și zmeură: fulgi de ovăz, zahăr brun 13%, ulei vegetal de canola, orez expandat, sirop de glucoză, făină de grâu, fulgi de porumb 1,8%, zmeură uscată 0.6%, mure uscate 0,6%, emulsificator: lecitină de soia, extract de suc de soc, arome, regulator de aciditate: acid citric. Valoare energetică: 450kcal/100g.

Lapte alpro lapte vegan lapte vegetal soia cocos migdale

Ambele variante de musli pot fi consumate și cu iaurt vegetal. Evident, eu am optat tot către cele de la Alpro și Valsoia. Am ales atât variantele simple, natur, cât și pe cele cu fructe. Orice combinație este bună, depinde ce îți place ție mai mult.

Cele două “rețete” prezentate, pot fi consumate cu ușurință ca mic dejun, nu îți trebuie mai mult de două minute să prepari o salată de roșii cu brânză vegană. Iar când vine vorba de laptele vegetal/iaurtul vegetal în combinație cu musli, durează doar câteva secunde să pregătești totul. De asemenea, cele două variante pot fi preparate și seara în cantități mici 😊

Te-ar tenta să încerci un mic dejun vegan? Ai mâncat vreodată brânză vegană? Ai opta și tu către variante de cereale/musli vegane?

Te aștept și pe pagina mea de facebook a blogului, Ruxandra – Happy Little Things. Poți să dai un like și/sau follow, acolo postez articolele, dar și multe alte informații/poze.

🖤 Alege conștient, alege vegan 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole 🖤 Pupici

31 thoughts on “Ce mănâncă o persoană vegană – 1 – mic dejun vegan, simplu și rapid

  1. Eu imi fac un bol cu fulgi de ovaz, lapte vegetal (sau apa), stafide, scortisoara si o banana feliata, las fulgii 5- 10 min sa abdoarba lichidul. Delicios!
    Cateodata imi fac un smoothie din lapte vegetal, banana si fructe la alegere sau pur si simplu mananc 3 banane si gata! 🙈

    Liked by 1 person

  2. Diverse smoothie-uri îmi fac si eu, cu lapte de cocos banana si fulgi de secara dar sunt si multe chestii pe care nu le pot mânca.
    Mulțumesc pentru recomandari!

    Liked by 1 person

  3. O sa fiu sincera si o sa-ti spun ca mie nu-mi place deloc laptele de soia, de cocos sau de migdale. Pur si simplu nu sunt pe gustul meu. Dar cerealele alea le-as incerca cu maaare placere, sigur mi-ar fi pe plac.

    Like

    1. Oh! Ce aiurea că nu îți place laptele vegetsl de cocos, soia și migdale 😔
      Din fericire, pe piață există foarte multe produse vegetale, lapte de: caju, orez, quinoa, fistic etc. Contează să vezi cu care te înțelegi mai bine.

      Like

  4. Nu sunt vegană declarată, dar de multe ori aleg astfel de produse pentru că-mi plac. Cât despre roșiile cherry – și mie-mi plac tare mult!

    Liked by 1 person

  5. Sa știi ca nu sunt adepta acestui stil de viață dar folosesc cele prezentate de tine combinate bineînțeles și cu alte alimente la celelalte mese. De asemenea laptele de migdale este foarte bun. Din cauza faptului ca nu mai beau lapte de pe la 2 ani, mi-a salvat alimentația cu aceasta variantă.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.