Deși am mai vorbit despre ceaiuri și am spus asta și în alte două articole precedente, sunt o mare iubitoare a lor și mereu sunt interesată să descopăr noi branduri de pe piață, cu ceaiuri în diverse sortimente, mai mult sau mai puțin aromate.
M-am gândit că ar fi un moment perfect să vorbesc despre acest subiect, mai ales pentru că suntem aproape de sezonul rece și stiu că unele persoane preferă să consume ceaiuri doar în această perioadă.
Pentru mine nu contează ce zi și ce oră este, mereu voi găsi un ceai care să mă încânte și îl voi degusta cu mare drag.
Înainte de a achiziționa un ceai, am grijă ca acesta să fie 100% vegan, iar dacă se află în varianta la pliculeț, sunt atentă să nu fi existat albire în procesul de fabricare al lui și nici vreun alt mijloc care nu își are rostul.
Găsisem la un moment dat ceaiuri care aveau plicurile ceruite și asta nu pentru că ar fi avut vreun anumit beneficiu, ci doar arătau bine pliculețele înainte de ale pune în cană – e total ridicol!
Despre ceaiurile de la Organic India știu de foarte multă vreme, doar că mereu am avut alte ceaiuri în casă, și, deși am fost mereu tentată să le încerc, am început să le consum abia în ultima perioadă.
Am ales 8 sortimente de ceaiuri de la Organic India despre care să îți vorbesc în acest articol și sunt sigură că te vor încânta și pe tine.
Îmi place că o parte dintre ele se găsesc atât în varianta la plicuri, cât și în varianta vărsată, la cutie de metal.
Despre ceaiurile Organic India
1. Ceaiurile sunt 100% organice – în procesul de producție nu s-au folosit pesticide, erbicide și fertilizatori chimici și nici coloranți – USDA Organic, India Organic, EU Organic;
2. Toate ceaiurile au în componență cele 3 tipuri de Tulsi – Busuioc Sfânt;
3. Sunt certificate Kosher – toate ingredientele sunt naturale și pure;
4. Ambalajul variantelor la cutie din carton este realizat din hârtie 100% reciclată. De asemenea, ambalajul se reciclează în întregime.
5. Pliculețele sunt realizate din fibre biodegradabile și nu au suportat niciun proces de albire;
6. Fiecare sortiment în parte are un mesaj specific, inscripționat pe cutie, iar în pozele de pe ambalaje se află unul dintre agricultorii de la Organic India sau un membru al familiei;
7. Toate ceaiurile sunt vegane, neavând în componență miere și nici alte ingrediente ce pot proveni de la animale sau insecte și nici derivate ale acestora;
8. Nu conțin organisme modificate genetic, fiind avizate de NON-GMO Project Verified;
9. Nu conțin ingrediente artificiale, aditivi și nici conservanți;
10. Nu conțin gluten, soia și nici porumb.
11. Sunt certificate Halal – asigură un nivel crescut de igienă și siguranță al produselor.
Beneficii ale ingredientelor din ceaiurile Organic India
1. Ceaiul verde – este unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri din India și China și are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Acesta este antiinflamator, are un conținut bogat de antioxidanți ajutând la încetinirea procesului de îmbătrânire, îmbunătățește starea psihică, reduce stresul și ajută la ameliorarea depresiei.
Este benefic în menținerea unui ritm cardiac constant și contribuie la o bună funcționare a ficatului și rinichiilor. De asemenea, previne apariția infecțiilor digestive și respiratorii, contribuie la distrugerea bacteriilor ce pot provoca intoxicații alimentare și reduce riscul apariției unui accident vascular cerebral.
Cu toate astea, ceaiul verde trebuie consumat cu moderație de persoanele cu probleme grave ale inimii și persoanele hipertensive.
Recomandare: Organic India – Ceai Tulsi (Busuioc Sfânt) cu Ceai Verde: Antistres Natural & Vitalizant – varianta în cutie de metal și varianta la pliculețe.
2. Ceaiul negru – este unul dintre cele mai populare ceaiuri din lume, fiind consumat de două treimi din polulația globului. Prima oară a fost consumat în sud-vestul Chinei cu aproximativ 5000 de ani în urmă.
Ceaiul negru este bogat în antioxidanți și previne îmbătrânirea prematură la nivelul țesuturilor.
Ajută la susținerea sistemului imunitar, luptând cu bacteriile și cu virușii. Stimulează circulația sângelui și ajută la o bună funcționare a inimii.
Este bogat în vitamine și minerale care ajută la regenerarea pielii, chiar și după arsurile solare, dar ajută și la regenerarea părului și a unghiilor. Conține zinc, potasiu, magneziu, vitamina E, vitamina B2 și vitamina C.
Scade nivelul glucozei din sânge și poate preveni și ține sub control diabetul de tip 2.
Ceaiul negru omoară bacteriile din cavitatea bucală și te scapă de respirațiile urât mirositoare.
Trebuie băut cu moderație de femeile însărcinate și de către cele cu probleme cardiovasculare.
Recomandare: Organic India – Tulsi Masala Chai – Antistres & Regenerant – îl găsești în varianta la cutie de carton (plicuri) și la cutie de metal.
Ingrediente: Ceai negru Assam – frunze (Camellia Sinensis) 28%, Scorțișoară – scoarță (Cinnamomum zeylanicum) 18%, Tulsi Krishna – frunze (Ocimum sanctum) 12,6%, Ghimbir – rădăcină (Zingiber officinale) 10%, Tulsi Rama – frunze (Ocimum sanctum) – frunze 9%, Cardamom – semințe (Elettaria cardamomum) 7,5%, Tulsi Vana – frunze (Ocimum gratissimum) 5,4%, Piper negru – fruct (Piper nigrum) 4%, Cuișoare – muguri (Syzygium aromaticum) 2,5%, Nucșoară – Nutmeg – fruct (Myristica fragrans houtt) 1,5%, Nucșoară – Mace – fruct (Myristica fragrans houtt) 1,5%.
Datorita faptului că este foarte aromat și are un miros puternic și dulce, face parte dintre ceaiurile mele preferate.
3. Tulsi sau Busuiocul Sfânt – este o plantă aromatică originară din subcontinentul Indian care are numeroase și minunate beneficii pentru sănătate.
Are proprietăți antimicrobiene, antifungice, antiinflamatoare, cardioprotective și ajută la susținerea sistemului imunitar.
“În studii sunt descrise trei tipuri de Tulsi:
a. Ocimum tenuiflorum (or Ocimum sanctum L.) include două tipuri distincte din punct de vedere botanic și fitochimic: Rama sau Sri Tulsi (frunze verzi) și Krishna ori Shyama Tulsi (frunze purpurii);
b. Ocimum gratissimum este cel de-al treilea tip cunoscut sub numele de Vana ori Tulsi sălbatic/de pădure (fruze verde închis).
Cele trei tipuri de Tulsi sunt diferite din punct de vedere morfologic și al compoziției fitochimice, însă diferă și mai mult de alte specii Ocimum, prin culoarea galbenă a polenului, prin nivelele ridicate de eugenol și printr-un număr mai mic de cromozomi. ”
Sursă: Organic India
Ajută la menținerea stării de bine și este eficient în eliminarea stresului fizic și psihic.
Are numeroase beneficii asupra aparatului respirator, ajutând în diverse inflamații ale acestuia, fiind foarte eficient în lupta cu gripa și răceala, combate respirația urât mirositoare și vindecă diferite infecții de la nivelul bucal.
Susține buna funcționare a sistemului digestiv, a rinichilor și ajută la eliminarea pietrelor. De asemenea, poate fi folosit și pentru uz extern în ameliorarea diferitelor probleme ale tenului, precum acneea.
Nu trebuie administrat bebelușilor și copiilor mici, iar femeile însărcinate sau care adaptează, trebuie să evite consumarea acestuia în cantități mari și pe termen lung.
Recomandare: Toate ceaiurile Organic India conțin Tulsi, dar Organic India Original – Antistres Natural & Energizant are doar cele 3 tipuri de busuioc și nimic altceva. Varianta la plicuri și varianta la cutie de metal.
4. Mușețelul – are proprietăți antiinflamatoare, analgezice, antiseprice, antihistaminice, cricatrizante, are minunate beneficii în problemele gastrice și este un puternic tonic capilar.
Are efecte benefice în cazul cistitelor, infecțiilor renale, în tratamentul enterocolitelor și în diferite boli ale ficatului, dar și în unele stări alergice.
În cazul abceselor dentare, clătirea și gargara cu un astfel de ceai este de mare ajutor.
Aplicat extern, are multiple beneficii și acțiuni la nivelul pielii, cum ar fi în cazul arsurilor și diferitelor ulcerații ale pielii.
Calmează zonele iritate și înroșite ale țesuturilor și ajută și în cazul conjunctivitei.
Nu este indicat femeilor însărcinate și care alăptează și nici persoanelor cu astm sau alergie la gălbenele și arnica.
Recomandare: Mușețelul se află în 2 dintre cele 8 ceaiuri prezentate: Organic India – Tulsi Sleep (susține somnul calm și odihnitor). Îl găsești în varianta la cutie (plicuri). Al doilea ceai care conține mușețel este Tulsi Trandafir – Dulce Antistres și Fermecător – îl găsești la cutie de carton (plicuri) și metal.
5 . Ghimbirul – este o plantă foarte cunoscută și folosită pentru diferite cauze, fiind un puternic antiseptic, antifungic, antiviral, analgezic, hipotensiv, antispasmodic, antiinflamator și antibacterian.
Este bogat în vitamina B6, Vitamina C, vitamina D, magneziu, potasiu, calciu, zinc și cupru și ajută la înlăturarea oboselii și toxinelor acumulate în organism.
Este benefic în cazul durerilor de cap, migrenelor, răcelilor, virozelor și diferitelor probleme respiratorii, întărește sistemul imunitar și reduce riscul infecțiilor.
Ajută la o bună funcționare a sistemului cardiovascular și ameliorează simptomele supărătoare ale alergiilor.
De asemenea, reduce senzația de rău de mișcare și problemele digestive, ameliorează crampele menstruale și ajută menținerea unei bune stări psihice, combatând stresului de zi cu zi.
Nu este recomandat persoanelor cu probleme ale rinichilor, dar femeile însărcinate, sau care alăptează, îl pot consuma cu încredere.
Ghimbirul se află în 3 dintre ceaiurile Organic India prezentate în acest articol: Tulsi Tummy – Adjuvant digestiv liniștitor, Tulsi Ghimbir – Antistres și Revigorant – plicuri și în ceaiul Tulsi Lămâie și Ghimbir – Antistres & Reînsuflețire – varianta la plicuri și vărsată (cutie de metal).
Modul de preparare al ceaiurilor
Toarnă apă fierbinte peste un plic sau peste o linguriță de ceai, cu vârf și lasă-l la infuzat 5-10 minute, respectiv 3-5 minute. Pentru varianta ceaiului rece (chiar și cu gheață), dublează doza.
Din cele 8 sortimente prezentate, doar două conțin cafeină: Tulsi cu Ceai Verde și Tulsi Masala Chai, restul pot fi băute în orice moment al zilei.
Recunosc că eu nu stau să verific de fiecare dată să văd dacă beau un ceai ce conține sau nu cafeină, pur și simplu aleg ceaiul în funcție de starea pe care o am în acel moment și în funcție de ce activități urmează să desfășor.
Concluzie
Aș putea să vorbesc non-stop despre ceaiuri, dar mă opresc aici deocamdată.
Dintre cele 8 sortimente prezentate, nu știu dacă aș putea alege un favorit (pe lânga cel menționat mai sus) pentru că toate sunt absolut minunate, gustoase și îmi dau o stare de bine, încât efectiv nu pot să spun că unul este mai bun decât celălalt.
Ceaiuile mereu vor fi o mare pasiune de-a mea și mă bucur să descopăr, de fiecare dată, sortimente noi.
Îmi place că le pot consuma atât cu lapte vegetal adăugat – din soia, cocos sau migdale – cât și cu sirop de agave, sirop de curmale sau sirop de arțar.
Consider că sunt niște ceaiuri care merg în orice perioadă a zilei și în orice anotimp.
Deși îmi plac toate mesajele ce se află inscripționate pe cutiile produselor, unul este special pentru mine “A fi persoana care ești cu adevărat este unicul mijloc de realizare, pentru totdeauna, al fericirii tale” – Sri Ramana Maharshi
Tu ai încercat ceaiurile de la Organic India? Care este preferatul tău?
🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤
Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole! Pupici 🖤
Wow! Ce de variante naturale si sănătoase de ceai, mereu aflu lucruri noi de la tine. Nu beau ceai foarte de des, dar cred ca as incerca sortimentele propuse de tine,par delicioase.
LikeLiked by 1 person
Sunt foarte delicioase și aromate ❤
LikeLike
Eu sunt din aceia care consumă ceai în special în sezonul rece! Îmi plac ceaiurile, cel verde nu-mi lipsește niciodată. Nu știam despre gama aceasta de ceaiuri și-ți mulțumesc pentru toate informațiile. Mi-ar plăcea enorm să ajung prin India, Sri Lanka sau alte zone de pe acolo și să vizitez plantații de ceai, să aflu detalii despre acestea.
LikeLiked by 1 person
Înseamnă că a picat la fix articolul, ai de unde să te inspiri ❤
Ce frumos ar fi! Și eu aș vrea să ajung în acele zone, sunt minunate!
LikeLike
Nu am testat până acum aceste ceaiuri, dar mi-ar plăcea să îl testez pe cel cu ghimbir având în vedere că sunt însărcinată și mi-ar fi util.
LikeLiked by 1 person
Și chiar ai de unde alege. Sunt 3 sortimente cu ghimbir 😊
LikeLike
Nu prea beau ceaiuri, desi ar cam trebui, mai ales cele naturale sunt benefice pentru sanatate.
LikeLiked by 1 person
Chiar sunt 😊
LikeLike
Si eu sunt o fana a ceaiurilor. Nu beau zilnic dar nu le folosesc doar pentru uz intern. Fetitei noastre i-am facut baita in ceai de musetel pana la un anisor si nu a avut nici o bubita pe piele sau iritatie de la scutec. Obisnuiam sa consum si foarte mult ceai verde si probabil dupa ce voi naste al doilea copil, ma voi reapuca. Posibil sa incerc si aceasta marca de ceaiuri, de ce nu?
LikeLiked by 1 person
Ce frumos!
Mușetelul este incredibil de bun, ajută în atât de multe probleme, cât și în prevenirea lor ❤
Mă bucur că le vei da o șansă atunci când vei putea 😍
LikeLike
Desi nu prea beau ceai, acestea arata tare tentant. Par delicioase.
LikeLiked by 1 person
Sunt super delicioase!
LikeLike
Multumesc pentru recomandare! Eu sunt o mare bautoare de ceai!
LikeLiked by 1 person
Cu mare drag 😍
LikeLike
Foarte bun articolul. De mult nu am mai citit ceva atat de bine documentat. o sa le incerc si eu. In ce magazine se gasesc?
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc frumos!
Ceaiurile le găsești pe site-ul celor de la Organic India România.
La fiecare ceai în parte am lăsat link în articol 😊
LikeLike
Eu sunt o maaare consumatoare de ceaiuri si trebuie sa recunosc ca nu am auzit de acest brand.
LikeLiked by 1 person
Trebuie neapărat să încerci aceste ceaiuri ❤
LikeLike
În sezonul rece, consum si eu ceaiuri langa lectura, asa ca recomandarile tale vin la fix.
LikeLiked by 1 person
Ce mă bucur! 😍
LikeLike
Ohh wow! Sunt mare consumatoare de ceaiuri si iti multumesc pentru recomandari! ❤️
LikeLiked by 1 person
Cu mare drag! 😊
LikeLike
Nu am incercat aceste ceaiuri dar sunt curioasa sa le incerc.
LikeLike
Nu stiam ca exista atatea sortimente de ceai, o sa le caut si eu.
LikeLiked by 1 person
😍
LikeLike
Nu le-am încercat dar mă tentează. Recent mi-am cumpărat un ceai de la Lipton și este extrem de dulce, nici nu pot să-l beau, nu am pus nici zahăr nici miere. Înainte să-l cumpar m-am uitat pe eticheta dar scria in alta limba.
LikeLike
Am băut și eu Lipton cu ani în urmă, dar diferența e imensă.
Am renunțat la Lipton când am aflat de diversele probleme ale ceaiurilor care tot apăreau… s-au găsit ceaiuri pesticide în ele, super toxice.
Nici nu știu dacă sunt vegane acele ceaiuri de la Lipton, nu m-am mai interesat de ele de mai bine de 4 ani…
LikeLike
Am sa le incerc si eu, cu siguranta! Ador ceaiurile!
LikeLiked by 1 person
In perioada asta a anului si eu beau ceva mai multe ceaiuri. Imi plac acestea si chiar mi-as dori sa le incerc
LikeLiked by 1 person
Tare inteligenți sunt oamenii aceștia care știu să folosească toate produsele naturii în favoarea organismului! Nu știam de aceste ceaiuri, dar îmi plac ceaiurile și caut să le găsesc pe cele cât mi aproape de natural. Am aflat multe lucruri din acest articol care m-au convins să caut ceaiurile organice cu Tulsi.
Mulțumesc!
LikeLiked by 1 person
Total de acord! Sunt foarte inteligenți și mă bucur că există piață și pe partea aceasta ❤
Îmi pare tare bine că te încântă articolul și te-am făcut curioasă.
Sunt convinsă că vei fi mulțumită de ele.
LikeLike
Eu nu sunt o mare iubitoare de ceaiuri dar al meu este si cred ca s-ar bucura sa primeasca vreo doua cutii din astea. O sa-i iau Tulsi Ghimbir si Tulsi Ceai verde, preferatele lui.
LikeLiked by 1 person
❤ ce frumos!
LikeLike
Imi place sa savurez cate un ceai iarna. Combinatiile de arome par tare interesante
LikeLiked by 1 person
Sunt o mare fana a ceaiurilor, iar pe cel verde il ador! Nu stiam de acest brand, insa chiar ma tenteaza 🙂
LikeLiked by 1 person
ce bine arata aceste ceaiuri, nu prea beau decat cand este frig afara, asa ca vine sezonul lor in curand!
LikeLiked by 1 person
Ce sa vrei mai mult de la un ceai și de la un articol!? Sănătate, informație de calitate, deliciu!
LikeLiked by 1 person
Mulțumesc frumos ❤🥰
LikeLiked by 1 person