Voelkel – băuturi vegane – kombucha, sucuri, ceaiuri, siropuri și cocktailuri

Multe lucruri m-au făcut să fiu atentă la ceea ce consum, să mă gândesc și să mă informez mult mai mult, iar când am aflat despre băuturi și sucuri că există posibilitatea ca acestea să nu fie vegane, am rămas oarecum dezamăgită.
Nu știu dacă te-ai gândit vreodată la asta: sucul pe care îl consumi sau orice altă băutură preferată poate conține o mulțime de ingrediente oribile.
Acum poate stai și te spui “De ce nu ar fi vegan/ă? E doar un suc/o băutură!”.
Ei bine, nu e chiar atât de ușor și mă bucur că am aflat acest lucru încă de la începutul drumului spre veganism.
Sunt foarte multe ingrediente ce se adaugă și pot face o băutură non-vegană, mai ales în procesul de producție, iar aici nu mă refer doar la mierea care se află în diverse ceaiuri/sucuri, ci și la coloranți, conservanți și nu numai.

Despre de ce o băutură poate să nu fie vegan-friendly o să vorbesc mai pe larg într-un articol viitor. Acum o să dau doar câteva exemple, pe care le consider destul de importante:
1. Folosirea mierii ca îndulcitor, sau adăugarea propolisului;
2. Fructele și legumele au fost ceruite cu shellac sau ceară de albine înainte de prepararea băuturilor;
3. S-a folosit carmin ca și colorant;
4. Folosirea gelatinei, cojilor de ouă sau a oaselor de pește sau alte animale în procesul de filtrare și nu numai;
5. Oase de animale folosite în procesul de producție al zahărului adăugat în băuturi.

Am descoperit brandul Voelkel întâmplător, în urmă cu un an sau mai bine de atât, în timp ce căutam diverse alimente vegane în Kaufland. Am achiziționat câteva sucuri și cocktailuri, mi-au plăcut și am văzut că cei care le distribuie în majoritatea magazinelor pe care le frecventez, sunt cei de la Pronat – Scufița-Roșie.
Când am intrat pe site-ul lor, m-am bucurat enorm să descopăr o mulțime de alte băuturi de tot felul de la acest brand și mi-am produs ca în viitor să achiziționez direct de la ei tot ceea ce îmi doresc. Și așa am și făcut în luna noiembrie.
Brandul Voelkel m-a atras din multe puncte de vedere, dar mai ales datorită diversificării băuturilor pe care le oferă: de la băuturi carbogazoase, la băuturi din fruct 100%, la cocktailuri fără alcool, la diverse siropuri, la kombucha și multe altele.
Pe lângă asta, băuturile lor nu conțin coloranți și arome.

Voelkel – Băuturi carbogazoase

Am renunțat la băuturile acidulate de foarte mult timp, dar pe acestea le-am luat din curiozitate.
Acidul lor nu este deloc puternic, spre exemplu cum este în majoritatea băuturilor de pe piață, de simți că mai are un pic și îți iese pe nas de cele mai multe ori. Acestea sunt doar un pic acidulate, cât să simți o mică furnicătură pe limbă, sunt ușor de băut și nici nu te umfli de la ele după ce le consumi – nu ai acea senzație de “plin”.
Băutura bio, carbogazoasă cu zmeură este incredibil de bună. E dulce, plăcută la gust și nu m-am simțit deloc rău de la ea.
Ingrediente: apă minerală naturală, struguri dulci*, suc de zmeură* 3%, suc din coacăze negre* 3%, suc concentrat din lămâie*, acid carbonic de la sursă naturală. * din culturi certificate ecologic
Cea de-a doua băutură încercată, este cea cu guarana și cola. Pe acesta am luat-o din Kaufland în urmă cu ceva vreme. Evident, o găsești și pe site-ul celor de la Pronat, ei fiind distribuitorii produselor Voelkel în hipermarketurile Kaufland din țară.
Deși nu am băut din aceasta prea mult, pot spune că îmi place, e dulce și seamănă la gust cu Pepsi Twist – probabil datorită combinație de caramel cu lămâie – în cazul în care cauți ceva asemănător cu Pepsi și nu îl cumperi din diverse motive, această băutură este cea mai bună opțiune.
Conține cafeină în cazul faci parte dintre persoanele care o evită.
Nu am încercat încă băutură carbogazoasă bio cu mere și fructe de pădure și nici pe cea cu portocale roșii, pe acestea urmează să le testez împreună cu câțiva prieteni cu care mă voi întâlni zilele viitoare și care sunt curioși de diversele produse pe care le consum.

Voelkel – Sucuri din fruct 100%

Mereu mi-a plăcut acest tip de sucuri și mă bucur tare mult când găsesc opțiuni noi. Obișnuiesc să le achiziționez pe cele de la Voelkel, Pfanner, dar și pe cele vegane marca DM.
Am renunțat de ani de zile la Tymbark, Cappy sau alte branduri foarte cunoscute. Oricum nu pot să zic că m-au încântat vreodată acele sucuri și din acest motiv nici nu le consumam des. Mă simțeam incredibil de rău de la ele, dar se întâmpla să nu aibă alte opțiuni în anumite localuri în care mergeam, așa că mă acomodam. Mare greșeală! Pe lângă asta, au foarte mult zahăr adăugat, sunt pline de coloranți și arome. Practic beam apă cu zahăr și arome.
Cele mai populare băuturi pe care le consum de la cele 3 branduri vegane menționate, conțin: portocale, lămâie, fructe de pădure și mango.
De la Scufița-Roșie am achiziționat trei băuturi minunate, aromate, dulci și foarte gustoase,pe care ți le recomand cu mare drag: suc bio din struguri roșii, suc bio de mere și mango, suc bio de portocale.

Voelkel – Cocktailuri fără alcool – Mango Chai și Caipirinha

Mereu am fost curioasă să încerc diferite cocktailuri, mai ales pe cele cu foarte multe ingrediente. Cum este foarte greu să găsesc ceva fără alcool, am renunțat la a mai căuta și nici nu am timp mereu să îmi prepar singură, acasă.
A fost o surpriză plăcută să găsesc aceste cocktailuri în magazine, mai ales pentru că sunt fără alcool.
Cel cu mango și chai este unul dintre preferatele mele. Este dulce, bun și condimentat. Nu mi-a fost rău de la el și sunt mulțumită că îl pot consuma în orice perioadă a zilei și oriunde.
Conține: apă minerală naturală, pulpă de mango* 30%, extract din mirodenii* 13% ( apă minerală naturală, ghimbir*, cardamom*, scorțișoară*, anason stelat*, cuișoare*), îndulcitor pe bază de struguri*, suc de lămâie* 3%. *din culturi certificate ecologic.
Al doilea cocktail care îmi place foarte mult de la Voelkel este cel cu lămâie verde – caprinhana. Este perfect cu puțină gheață. Prima data am crezut că nu am citit eu bine pe ambalaj, aveam impresia că are totuși alcool în el. Din fericire pentru mine, nu conține alcool, ci doar este foarte aromat de la extractul de lămâie, care duce foarte mult spre gustul cocktailului cu alcool și te face să crezi că bei alcool – cel puțin pe mine m-a păcălit la început.
Acesta conține: apă minerală naturală, extract de lămăie verde* (apă minerală naturală, lămâie verde 11,5%). *din culturi certificate ecologic.

Băutură acidulată pe baza de Kombucha

După cum spuneam mai sus, nu mai beau alcool de foarte mult timp, deci am renunțat și la a mai consuma kombucha.
În schimb, era imposibil să nu ți-o prezint, mai ales că o consider una dintre băuturile pe care absolut orice persoană trebuie să o încerce măcar o dată în viață.
Gustul acesteia este un pic oțetos, duce spre un gust de vin slab, iar combinația de ierburi și ceai negru, face ca această bautură să fie chiar foarte plăcută.
O găsești aici.

Voelkel – Cold Brew Black Tea și Ice Tea cu Zmeură și Hibiscus

Aceste ceaiuri se află printre ceaiurile mele preferate, din categoria “gata de băut“.
Înainte de a le consuma, le las un pic la frigider, sau adaug gheață. Sunt super delicioase și merg în orice monent al zilei și mai ales în perioada verii, fiind perfecte pentru zilele călduroase când ai nevoie de un plus de hidratare și răcorire.
Aceste ceaiuri sunt ușor aromate și ideale chiar și atunci când ești pe fugă și nu mai ai nici măcar 5-10 minute la dispoziție pentru a-ți prepara singur/ă ceaiul preferat.
Le găsești accesând următoarele link-uri: cold brew black tea și ice tea.

Voelkel – Sirop bio de rodie

Acest sirop este unul dintre produsele care ma încântă cel mai mult. Prima dată am gustat un pic din el. Este foarte puternic și dulce, apoi am încercat diferite combinații: l-am pus în clătite, ceaiuri și peste cerealele cu lapte vegetal pentru un plus de aromă.
Este incredibil de gustos și delicios și poate fi folosit în diverse mâncăruri și salate.
Chiar de curând am folosit acest sirop de rodie într-o salată ce conținea tofu. I-a dat un gust super bun, diferit, dar foarte plăcut. Am de gând să îl încerc și în alte rețete în viitor. Eu am preferat să îl păstrez la frigider după deschidere.
Ingrediente: zahăr din trestie*, suc de rodie* 35%, zahăr din sfeclă*, suc de aronia*, suc de lămâie concentrat*, extract de vanilie* (apă minerală naturală, pulbere de vanilie*), extract de flori de hibiscus* (apă minerală naturală, flori de hibiscus*), suc de soc concentrat*. *din culturi certificate ecologic

Suc ecologic din fructe de pădure, multifruct

Ador acest suc! Este printre primele produse încercate de la Voelkel și este absolut minunat.
Este atât de dulce, bun și aromat, încât merită să îl încerci!
Eu l-am găsit prima dată în Kaufland și de atunci îl recumpăr de fiecare dată.
Pe site-ul celor de la Pronat îl găsești aici.

Voelkel – suc bio de morcovi

Din când în când îmi place să beau suc de morcovi, sau pur și simplu să mănânc 2-3 morcovi.
Acest suc de morcovi este ideal pentru acele zile în care nu am timp să prepar singură. Îmi place că acesta nu conține zahăr, este 100% suc de morcovi.
Dacă îl dorești îndulcit, îi poți adăuga sirop de arțar, de agave, sau chiar de curmale.

Voelkel – Limonadă bio cu apă minerală naturală

Această variantă de limonadă este și ea ideală pentru zilele în care nu găsești lămâi bune în magazine.
Eu am tot pățit asta, chiar de foarte multe ori, mai ales în ultima perioadă, așa că am ales să cumpăr câteva variante deja preparate.
Limonada de la Voelkel este acidulată, aromată și foarte răcoritoare. O găsești aici.

Voelkel – Suc de portocale grecești

Și acest suc de portocale face parte din favoritele mele. Conținutul lui este de 100% fruct și nu este din concentrat.
Deci dacă dorești să achiziționezi un suc de portocale cât mai gustos și fără diverse zahăruri adăugate, acesta este perfect din punctul meu de vedere. Îl poți achiziționa de aici.

Tips

1. Nu te îngrijora dacă vezi depunderi pe fundul sticlelor, este perfect normal să se întâmple asta. Tot ceea ce trebuie să faci este să agiți bine băuturile înainte de a le deschide și de a le consuma;
2. Păstrează-le la frigider după deschidere pentru a se menține cat mai bine, sau cosumă-le cât mai repede;
3. Pentru a accesa produsele pe site-ul celor de la Pronat (Scufița-Roșie) trebuie doar să dai click pe cuvintele subliniate.

Sunt curioasă dacă tu ai încercat până acum aceste produse. Care este sucul tău/băutura ta preferat/ă de la Voelkel?

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole! Pupici 🖤

26 thoughts on “Voelkel – băuturi vegane – kombucha, sucuri, ceaiuri, siropuri și cocktailuri

  1. Wow, asta cu oasele de animale în zahar suna dubios.
    Și eu am inceput sa fiu mai atenta la ce consum, nu ptr ca am devenit vegana sau ceva de genul ci pentru ca din cauza unor probleme trebuie sa reduc consul de zahar, grăsimi și sare.
    Asa sa sucurile recomandate de tine, par sa fie ok și pentru mine.

    Liked by 1 person

  2. Beau rar sucuri gata facute dar atunci cand le beau ma uit sa fie bio si marca demeter da o siguranta. Combinatiile care le-ai prezentat cred ca sunt tare bune. Eu imi fac suc de portocale proaspat iar acum am descoperit un suc de mere proaspat, direct de la presa.

    Liked by 1 person

  3. Ce de bunătăți! Sănătoase și gustoase. Îmi plac mult produsele sănătoase și încerc pe cât posibil să aleg cât mai multe pentru consumul familiei.
    Mulțumesc pentru informații, nu știam de ele.

    Liked by 1 person

  4. Dacă sunt atenta la ce alimente consum, ei bine uite ca la băuturi fac greșeală și nu citesc eticheta.
    Mersi de informații , îmi sunt de mare ajutor.

    Liked by 1 person

  5. Nu le-am incercat pana acum. Oricum, prefer sa imi fac singura sucurile de fructe. Asa am garantia ca nu vot contine E-uri sau o tona de zahar.

    Like

  6. Nu am incercat produsele prezentate de tine, ce-i drept ce gasesti prin magazine sunt pline de chimicale. O sa ma uit si eu prin magazin de aceste sucuri.

    Liked by 1 person

  7. Mă bucur ca exista asemenea băuturi. Dezgustător ce ingrediente de pot folosi în celelalte și ma bucur ca beau doar apa minerala. Voi încerca aceste delicii.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.