Atât șampoanele uscate de la Batiste, cât și celelalte produse ale acestui brand, NU sunt cruelty-free!
Degeaba ingredintele unora dintre ele sunt vegane…😞
Dacă ai avut vreodată vreun șampon de la acest brand, știi că pe ambalaje găsești (sau cel puțin găseai) două ilustrații: “vegan” și “not tested on animals”.
Acele ilustrații nu reprezintă/nu reprezentau vreun logo oficial și nici măcar o certificare oficială pentru cele două afirmații pe care le făceau, dar eu le-am luat ca fiind reale – știm bine că există câteva branduri care nu au certificare oficială sau care nu au logourile aplicate pe ambalaje, iar cu toate astea sunt cruelty-free și au o mulțime de opțiuni vegane (spre exemplu: Balea din magazinele DM).
Nu am mai cumpărat de mult un astfel de șampon…de ani chiar, dacă stau bine să mă gândesc – pe ultimul cred că l-am achiziționat prin anul 2017 sau 2018 și l-am avut până în anul 2020 (mai era și în varianta travel size).
Aparent încă din 2017 au început să apară diverse întrebări legate de șampoanele uscate de la Batiste și asta din cauza faptului că oamenii din firmă refuzau să răspundă la întrebarea simplă “vindeți în China?” și apelau la scuze precum “sunt informații private”, “politica firmei ne interzice să comunicăm aceste informații” și multe alte scuze – deși au putut confirma faptul că vând produsele în SUA, Canada și Europa.
Cert este că mereu când era adusă China în discuție, răspunsul era evitat complet.
Eh, măcar așa s-a aflat adevărul 😊
Batiste acceptă testarea pe animale atunci când este cerută prin lege
Ce înseamnă asta în momentul de față? Înseamnă că produsele lor sunt testate pe animale pentru că se află la vânzare pe piața din China. Legile din China încă nu s-au schimbat complet pe partea aceasta.
Abia în anul 2019 a ieșit complet la iveală faptul că Batiste nu mai este (și poate nici nu a fost) cruelty-free – asta spune multe despre bunele strategii de marketing pe care le-a aplicat brandul în întreaga lume, efectiv a reușit ani de zile să găsească “portițe de scăpare” și nu e deloc un lucru ușor de făcut.
Eu am aflat recent această informație, pentru că am tot zis că un astfel de șampon e de mare ajutor în unele situații și mi-ar fi de folos unul care să mă țină încă vreo 3 ani. Tot căutând opțiuni, am descoperit că în 2017 am cumpărat un produs plin de cruzime fără să știu…😞
Momentan nu voi mai cumpăra șampoanele uscate de la Batiste! Ce putem face?
Singurul motiv pentru care am cumpărat Batiste în trecut, a fost pentru că am crezut că este lipsit de cruzime. Calitatea nu era wow…câteodată părea că am făină în păr deși aveam destul de multă grijă la modul în care îl aplicam și îmi pieptănam părul cât mai mult ca să înlătur pudra. Cu toate astea, era mult mai ok în comparație cu alt șampon pe care îl avusesem (de la care îmi cădea părul și ocazional făceam mătreață).
Nu spun că nu o să îi mai dau vreodată vreo șansă, pentru că dacă în viitor va fi un brand etic, îl voi recumpăra, dar până atunci, îl voi evita complet.
O să caut alte branduri etice și chiar sunt curioasă de calitatea lor.
Îți recomand și ție să faci la fel 🖤
Dacă dorești să afli mai multe informații despre “de ce este bine să alegi cruelty-free?”, găsești mai multe detalii în articolul acesta: De ce cruelty-free?.
Tu ce șampon uscat (vegan și cruelty-free) folosești? De unde îl achiziționezi?
🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤
Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤
Drept sa-ti spun sunt reticenta la a folosi sampon uscat, dar altfel, din cele cruelty-free am si eu, insa lichide.
LikeLike
Te cred! Multe creează probleme, în special mătreață și căderea părului. Eu nu am avut probleme pentru că un tub l-am folosit în 3 ani, mai des nu am idee cât de ok ar fi fost.
Mă bucur că folosești și produse netestate pe animale 🖤
LikeLike
Nu folosesc sampon uscat, nimic nu se compară cu un spălat pe cap. La șampoanele normale sunt multe variante pentru toate gusturile.
LikeLike
După cum am spus și în articol, nu este vorba de a folosi acel șampon în locul șamponului pe care îl folosești mereu pentru a te spăla, ci doar în situații de extremă necesitate. De aceea am dat exemplu că m-a și ținut un tub 3 ani 😊
LikeLike
Trebuie sa recunosc ca nu aveam aceste informatii, dar nici nu folosesc produsul pentru ca eu am alte brand-uri cu care ma impac bine
LikeLike
Problema cu acest brand este că a reușit să inducă în eroare consumatorii, punând o afirmație falsă pe ambalaje 🙄
Ai vreo recomandare vegană și cruelty-free? 🖤
LikeLike
Eu nu folosesc sampoane uscate, prefer sa pierd ceva mai mult timp si sa-mi spal podoaba capilara. Stiu ca pot exista anumite situatii cand un astfel de sampon este util, dar pana acum eu nu m-am intalnit cu vreuna.
LikeLiked by 1 person
Da, este vorba despre acele situații extreme, în niciun caz nu trebuie să înlocuiască spălatul normal 😊
LikeLike
Nu m-a tentat niciodată. Nici ideea în sine și nici brandul. De acum, nici atât.
LikeLiked by 1 person
❤
LikeLiked by 1 person