Bomboane bio, vegane și fără gluten – Rapunzel, Bio4you, Bio Loves Me

Bomboanele vegane sunt din ce în ce mai ușor de găsit, iar prin acest articol îți prezint opțiunile cu care m-am delectat în ultima perioadă.

Bomboanele NU conțin: lapte, unt, arome din produse lactate, gelatină, miere, carmin, propolis și nici alte ingrediente ce pot proveni de la animale.

Cu excepția bomboanele cu caramel de la Bio4you, toate sunt potrivite persoanelor care NU consumă gluten.

Drajeuri 100% bio, vegane și fără gluten, de la Rapunzel, 4 opțiuni încântătoare:
• Lemon: zahăr din trestie de zahăr, sirop de glucoză, extract de lămâie (2.4%), extract de mentă (peppermint);
• Salvia: zahăr din trestie de zahăr, sirop de glucoză, extract de salvie;
• Ginger: zahăr din trestie de zahăr, sirop de glucoză, extract de ghimbir;
• Peppermint: zahăr din trestie de zahăr, sirop de glucoză, extract de mentă.

Zahărul din trestie de zahăr, Cristallino, este un zahăr FairTrade.
Toate variantele sunt delicioase! Nu sunt foarte dulci, iar aromele nu sunt puternice, ci exact atât cât trebuie. Doar drajeurile “Peppermint” aș putea spune că sunt mai intense și foarte răcoritoare.
Fiecare cutie are 50g și conține minim 40 de drajeuri – cutia este din metal și se poate refolosi, iar un drajeu are aproximativ 5kcal.
Valoare energetică: 199kcal/50g.

Bomboane vegane fără gluten (cu excepția celor cu caramel) – Bio4you

M-au cucerit aceste bomboane! Știam de ele de multă vreme, am tot zis că o le încerc și am tot amânat! În orice caz, sunt atât de buneee, încât a meritat așteptarea.

Gustul lor este intens, tare plăcut și delicios și sunt putenic aromate, iar mijlocul lor moale este foarte gustos! Efectiv creează dependență.

Bomboane umplute cu malț și caramel – conțin gluten!
Conțin: sirop de glucoză*, zahăr*, extract de malț din orz* (4.15%), caramel* (0.18%), sirop de zahăr caramelizat* (0.38%).
Caramelul a fost și încă este printre preferatele mele. Întotdeauna voi alege opțiunile cu caramel (doar pe cele vegane, evident), atât atunci când aleg prăjituri, cât și atunci când aleg alte bunătăți.
Dacă iubești caramelul, ai găsit alternativa ideală!

Bomboanele umplute cu ghimbir și mango – fără gluten – conțin: sirop de glucoză*, zahăr*, acidifiant: acid citric; extract de ghimbir* (0.85%), concentrat de suc de mango* (0.26%), concentrat de suc de portocale* (0.26%), aromă naturală, aromă naturală de turmetic, aromă naturală de ghimbir, aromă naturală de portocale.
De mai bine de un an, aleg destul de des sucurile de ghimbir, mango și portocale, iar aceste bomboane sunt cel puțin la fel de bune!
Bomboanele sunt dulci-fructate și picante, extrem de delicioase și revigorante.

Bomboanele umplute cu mango și portocale – fără gluten – conțin: sirop de glucoză*, zahăr*, acidifiant: acid citric; suc de mango concentrat* (0.26%), suc de portocale concentrat* (0.26%), aromă naturală, aromă naturală de turmeric, aromă naturală de portocale.
Ador combinația de mango cu portocale, mai ales în smoothie-uri. E minunat să o descopăr și în bomboane!
Gustul este dulce și ușor citric, o super combinație!

Bomboane picante cu ananas și curcumă – au gust deosebit și doar ușor picant. În cazul în care cele cu ghimbir și mango sunt prea picante pentru tine, acestea s-ar putea să fie ceea ce cauți.
Gustul de curcumă se combină perfect cu cel al ananasului, iar bomboanele sunt, totodată, ușor condimentate, deoarece conțin curry măcinat.
Ingrediente: sirop de glucoză*, zahăr*, acidifiant: acid citric; aromă naturală de ananas, extract de curcumă* 0.21%, suc concentrat de ananas* 0.17%, curcumă măcinată* 0.13%, curry măcinat* 0.13%, aromă naturală de condimente, aromă naturală de curcumă.

Bomboane răcoritoare – m-a surprins gustul acestor bomboane: dulce, acrișor și mentolat. Seamănă foarte mult cu cocktailul Mojito, doar că nu au tăria aceea de la alcool (pentru că nu conțin alcool).
Sunt răcoritoare, iar combinația de limetă, citrice și mentol, le face ideale chiar și în cazul stărilor de greață.
Ingrediente: sirop de glucoză*, zahăr*, acidifiant: acid citric; suc concentrat de limetă*, suc de portocale concentrat*, aromă naturală de fructe citrice, aromă naturală de banane, aromă naturală de mentol.

Bomboane cu rodie și cătină – sunt foarte bune și au gust tare plăcut: dulce-fructat, acidulat și ușor citric.
Sunt ideale pentru iubitorii de rodie! Mie îmi place mult combinația!
Am mai întâlnit ceva asemănător în sucurile naturale și sunt sigură că în viitor o să prepar cel puțin un smoothie în care o să folosesc cele trei ingrediente: rodie, cătină și morcov.
Bomboanele conțin: sirop de glucoză*, zahăr*, acidifiant: acid citric; concentrat de suc de rodie* 1%, concentrat de suc de cătină* 0.05%, suc de morcov*, arome naturale, sirop de zahăr caramelizat*.

Toate ingredientele marcate cu “*” provin din agricultură ecologică.
Fiecare pachet are 75g și conține 15 bomboane, iar fiecare bomboană are 19kcal.

Bomboane, bomboane și iar bomboane, de data aceasta de la Bio Loves Me!

Bomboane cu fructe și legume de grădină: sirop de glucoză*, zahăr*, acidifiant: acid citric; suc concentrat de fructe* și legume* 0.7% (măr, pară, gutuie, sfeclă roșie, coacăze, prună), arome naturale.

Bomboane cu fructe de pădure: sirop de glucoză*, zahăr*, acidifiant: acid citric; suc concentrat de fructe* 0.7% (aronia, cireșe, soc, coacăze, afine), arome naturale. – * ingrediente din agricultură ecologică.

Ambele opțiuni sunt delicioase, dulci, aromate și cu gust intens, plăcut.
Deși ador fructele de pădure (implicit și aceste bomboane), varianta cu fructe și legume de grădină îmi place cel mai mult dintre cele două. Și acestea au mijlocul moale.
Bomboanele sunt vegane, bio și nu conțin gluten. O pungă are 75g și conține 17 bomboane – aproximativ 22kcal/bomboană.

Sunt curioasă dacă până acum ai încercat vreo alternativă vegană la bomboane. Eu le ador pe toate și ți le recomand cu încredere!
Le găsești pe site-ul Biogama.

Ce spui despre aceste bomboane? Le-ai încercat? Care este opțiunea care te atrage cel mai mult? 😊

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

12 thoughts on “Bomboane bio, vegane și fără gluten – Rapunzel, Bio4you, Bio Loves Me

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.