
După mult timp în care m-am tot gândit dacă să încerc sau nu detergenții și soluțiile de curățare de la Sonett, am ales șapte variante pentru a-mi putea face o părere cât mai clară despre ele.
Am folosit acum ceva vreme bureții ecologici pentru spălat vasele și am fost încântată de ei, au ținut destul de mult timp, iar acum sunt încântată de noile variante testate.

Brandul Sonett:
- este un brand ecologic, cruelty-free și aproape în totalitate vegan – toate produsele vegane poartă certificatea Vegan Society;
- este certificat CSE (Certified Sustainable Economics);
- este prietenos cu mediul, de la agricultură și linia de producție până la soluțiile finite și ambalaje;
- este certificat NCS (Natural Cosmetics Standard) și NCP (Natural Care Product) – verificat de EcoControl Germania – certificare care garantează folosirea ingredientelor raw din agricultură ecologică controlată, iar produsele nu conțin: ingrediente toxice, microplastice, ftalați, parabeni, siliconi și organisme modificate genetic.
Produsele sunt sigure pentru mediul înconjurător, biodegradabile, iar ambalajele sunt reciclabile; - poartă și certificarea “Klimaneutral” – ClimatePartner – care garantează că emisiile de CO2 sunt aproape inexistente.
- Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial: Sonett.

Soluția pentru curățat toaleta cu mentă și mirt, este o soluție puternică ce conține acid citric. Curăță în profunzime vasul de toaletă și lasă în urmă un miros mentolat, curat și plăcut.
Eu de obicei o las să acționeze minim o oră sau peste noapte, apoi curăț bine cu o perie pentru toaletă.
Mirosul plăcut se simte în toată baia
Detergentul ecologic universal concentrat cu ulei de portocale, poate fi folosit atât în baie, cât și în bucătărie și alte suprafețe rezistente la apă, precum: cuptoare, sobe, hote; dar și pentru degresarea metalelor.
Deși este un detergent puternic, este prietenos cu mediul și pielea și este complet biodegradabil.
Eu l-am folosit la curățarea aragazului și cuptoarelor din casă, inclusiv a celui cu aer cald, pardoselilor și geamurilor.
De fiecare dată l-am diluat în apă.
Detergent universal pentru rufe este printre preferatele mele, mai ales că este extrem de blând cu pielea și potrivit pentru persoanele alergice.
Curăță în profunzime rufele, le lasă moi și delicate și nu le electrizează – eu oricum adaug balsam la ultima clătire, dar nu am adăugat când am spălat lenjeria de pat și cu toate astea am fost mulțumită.
Detergentul nu conține parfum și este eficient la temperaturi cuprinse între 30⁰C și 90⁰C (temperatura apei).
Este potrivit pentru rufe albe și colorate.

Soluția pentru curățat sticle și ferestre (cu pulverizator) este foarte bună!
Conține etanol din amidon de porumb și cartofi, surfactactant din zahăr și sulfat de alcool gras din nucă de cocos.
Nu lasă urme, pete și nici dungi. Este ușor de pulverizat pe toate suprafețele dorite din sticlă, plastic, dar și pe oglinzi, inclusiv cele auto.
Spuneam mai demult că e greu să găsești o soluție cu adevărat bună – cu expția unui singur produs de la alt brand, toate alternativele vegane sunt wow!
Am pulverizat-o pe suprafețele dorite, am așteptat câteva secunde, apoi am îndepărtat-o cu o carpă moale și curată.
Praful pentru curățat diverse suprafețe din casă l-am ales pentru curățarea grătarului și tăvițelor cuptorului cu aer cald.
Câteodată uleiul care se lasă din bugetul vegetal de la Beyond poate fi un pic cam greu de îndepărtat dacă nu spăl tava și grătarul la timp.
Acest praf nu zgârie suprafețele și își face treaba!
Poate fi folosit în bucătărie și în baie.

Un alt detergent ecologic universal pe care l-am încercat, a fost cel cu aromă critică, pe bază de zahăr, amidon și grăsime din nucă de cocos, dar care nu este concentrat.
Acesta poate fi folosit pe toate suprafețele din casă: mobilă, gresie, faianță, geamuri, etajere, uși etc.
Lasă în urmă un miros plăcut, fresh, fără să păteze și fără să lase suprafețele uleioase și/sau lipicioase.
De fiecare dată l-am folosit diluat: 5-10ml în 5-10L de apă.
Dacă vrei să încerci o soluție eficientă pentru curățat baia (cu pulverizator), care să nu fie toxică și care să nu te sufoce, această opțiune pe bază de acid critic, de la Sonett, este perfectă.
Îndepărtează în profunzime murdăria și calcarul din toată baia.
Mod de utilizare: am pulverizat-o pe suprafețele dorite, am așteptat să acționeze câteva minute, am curățat cu o perie acolo unde am considerat că este necesar (spre exemplu în zona dușului), apoi am îndepărtat totul cu apă.
Lasă în urmă un miros fresh, critic.
Toți detergenții și toate soluțiile încercate au fost eficiente și prietenoase atât cu mine, cât și cu animăluțele din casă.
De fiecare dată am mare grijă când introduc noi produse de curățenie, pentru a mă asigura că nu le afectează.
Sonett are o gama largă de produse, de la produse de curățenie până la produse de îngrijire personală, pe site-ul Biogama le poți descoperi pe toate.
Tu ai folosit acest brand până acum? Care este produsul care te atrage cel mai mult? 😊
🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤
Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤
Am mai folosit si eu detergenti vegani si pot spune ca mi-au schimbat părerea despre eficienta lor
LikeLiked by 1 person
Mi-ar plăcea tare mult să folosesc detergenții Sonett!
Îmi plac aromele și ingredientele pe care le conțin și despre care povestești.
Îi voi căuta neapărat!
LikeLiked by 1 person
De cand am devenit mai sensibila, am avut probleme cu unele alergii, m-am documentat mai mult si incerc sa folosesc cat mai des solutii si detergenti care sunt mai blande cu organismul si planeta! Mersi pentru idei!
LikeLiked by 1 person
De ani buni folosesc cam aceleasi solutii si as fi tare curioasa daca acestea ar fi mai eficiente
LikeLiked by 1 person