Idei pentru micul dejun – Opțiuni vegane și fără gluten

Cum dimineața nu prea pot să mănânc sau dacă pot, de cele mai multe ori nu am tragere și răbdare să stau să pregătesc mai mult de o salată sau un sandwich vegan, încerc să aleg variante cât mai rapide, hrănitoare și sățioase. Müsli, cerealele și terciurile sunt o alegere excelentă de fiecare dată, indiferent unde m-aș afla.

În ultimele zile am apelat la variantele de lapte vegetal de la Allos și cerealele de la BauckHof – cele alese de mine sunt vegane (o parte dintre ele sunt și certificate vegan de V-Label) și certificate fără gluten (doar două produse pot fi contaminate cu gluten, dar ele nu conțin gluten în mod natural: laptele de ovăz și müsli neîndulcit din ovăz, alune și semințe).

Biluțele crocante din griș de porumb, cu ciocolată, făină de orez și făină de quinoa sunt extrem de bune, își păstrează forma și rămân crocante destul de mult timp, nu se înmoaie după ce adaug laptele vegetal, astfel pot savura micul dejun fără să mă grăbesc (nu îmi place când cerealele devin foarte moi de aproape se rup/dizolvă cu totul).
Le-am consumat împreună cu înlocuitorul de lapte/băutura vegetală pe bază de orez, nucă de cocos și boabe de soia de la Allos – o combinație ușoară și plăcută.

Dacă vrei să alegi băuturi simple, poți opta pentru cele neîndulcite din: orez european, ovăz din Europa, soia din Europa sau cocos.
Gustul lor este delicat și clar.

Opțiunea de müsli de ovăz, alune de pădure și semințe (fulgi de ovăz integral 65%, stafide, fulgi de porumb – porumb, agent de eliberare: lecitină de floarea-soarelui), sâmburi de floarea-soarelui, bucăți de alune de pădure prăjite, susan, semințe de in, ulei de floarea-soarelui), am servit-o cu lapte de soia de la Allos.

Fulgii de porumb îndulciți cu sirop de orez, i-am savurat cu laptele vegetal de cocos, iar terciul de mere și scorțișoară cu laptele vegetal de orez.

Terciul de ovăz cu mere și scorțișoară l-am preparat cu lapte fierbinte de orez (l-am lăsat la fiert 2-3 minute și am amestecat continuu). E super delicios și efectiv zici că mănânci plăcintă cu mere.
Conține: fulgi de ovăz 85% integrali, mere 15% (bucăți de mere și sos de mere), scorțișoară.

Amestecul de ovăz cu fructe de pădure l-am savurat cu lapte de ovăz și lapte de cocos.
Fructele de pădure au gust puternic și reprezintă combinația perfectă pentru mine: căpșuni, afine, mure și coacăze + mere.

Laptele de orez și alune se pădure este preferatul meu! L-am consumat simplu și o singură dată cu müsli (de bază) cu ovăz crocant (și această opțiune este preferata mea).
Müsli de ovăz crocant este dulce și aromat. Conține: fulgi de ovăz integral fără gluten 72%, zahăr de sfeclă 18%, ulei de floarea-soarelui, orez crocant 3,5% (făină de orez integral), vanilie. L-am consumat și cu lapte de soia și lapte de ovăz.

Aceste variante vegane (și fără gluten) pentru micul dejun sunt super delicioase, rapide și hrănitoare. Merită să le dai o șansă!
Le găsești pe site-ul Biogama: Allos și BauckHof.

Tu ai încercat opțiunile de lapte vegetal de la Allos și cerealele de la BauckHof? Care sunt preferatele tale? 😊

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

4 thoughts on “Idei pentru micul dejun – Opțiuni vegane și fără gluten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.