Mixuri vegane și fără gluten pentru prăjituri – Biovegan și BauckHof

Ador mixurile, astfel mă pot bucura de diverse bunătăți fără să stau prea mult timp în bucătărie!

Sunt ideale pentru orice perioadă din an, pentru orice eveniment sau pur și simplu pentru perioadele în care vrei să te delectezi cu o prăjitură care să îți încânte simțurile (spre deosebire de cele cumpărate care nu au cum să îți parfumeze casa) și sunt de un real ajutor atunci când nu ai timp să prepari ceva delicios, dar vin prietenii în vizită și vrei să-i servești cu mâncăruri aparte 😊

Cele încercate de mine în ultimele luni, sunt cu adevărat delicioase! Pe lângă asta sunt: vegane, bio și fără gluten.
Exista o mulțime de opțiuni din care poți alege: brownies, chec, plăcinte, muffins și nu numai. Eu am ales câteva opțiuni de la Bauck Hof și Biovegan.

Le poți prepară super ușor, având nevoie în mare parte de un lapte vegetal și margarină vegană sau unt vegan, în funcție de cerințe – citește cu atenție modul de prepare de pe ambalaje!

Cum le prepari în varianta vegană?

Mix pentru plăcintă rapidă cu mere: ai nevoie de 50g de margarină sau unt vegan moale, 100g de piure de mere, 100g de iaurt vegan de soia, 500g de mere.

Chec: amestecă conținutul cutiei cu 100g margarină sau unt vegan moale (eu am folosit varianta Spreadable de la Naturli), 150g iaurt de soia, 4 linguri de ulei, 1 linguriță de praf de copt și 9 linguri de apă fierbinte.

Muffins: amestecă 250ml lapte de soia și 100g margarină/unt vegan moale (de data aceasta am ales Aplinesse vegan de la Meggle);

Mix pentru prăjitură cu brânză vegană: 125g de margarină vegetală/unt vegan moale, 750g de iaurt de soia natur sau de vanilie + suc de la o jumătate de lămâie.

Brownies: amestecă bine 150g margarină și 100ml de lapte vegetal, de preferat de soia;

Mix pentru prăjitură cu fructe: 50ml de ulei (de preferat de Floarea-Soarelui), 50g de amidon de porumb, 75g de gem (de care dorești: fructe, fructe de pădure, nuci etc.), 175g de piure de mere + fructe.

Blondies: ai nevoie de 130g margarină/unt vegan și 150ml băutură vegetală (eu am pus de soia);

Mix pentru clătite pufoase: 270ml de lapte de soia, 140g de piure de mere și ulei sau unt vegan (în jur de 2 linguri) pentru prăjit. Sunt gata foarte repede, în 2-3 minute – ai grijă să le prăjești/întorci la timp pe ambele părți, să nu se ardă.

Cinnamon Rolls: ai nevoie de 90g de margarină vegetală sau unt vegan, 7g de drojdie, 250ml de apă călduță.

Toate sunt super delicioase! Sunt gata în 30-50 de minute și le poți pregăti atât la cuptor, cât și la cuptorul cu aer cald (mai puțin clătitele). Eu le-am pus în tăvițe de 20cm, la temperaturi de 180⁰C-200⁰C.


Tu le-ai încercat? Ce opțiune te atrage cel mai mult? 😊

Eu le-am luat de pe site-ul Biogama.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

22 thoughts on “Mixuri vegane și fără gluten pentru prăjituri – Biovegan și BauckHof

  1. Mereu poftesc la ceva bun si sanatos cand intru la tine pe blog. 😀 As vrea sa incerc cinnamon rolls si mixul pentru pancakes!! Sunt curioasa cum mi-ar iesi. ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.