Brânzici vegane, din caju, de la Vegan Gourmet – Interviu cu Ana Maria Turton

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană

În urmă cu câteva săptămâni, vă spuneam pe pagina de facebook a blogului, că va urma un articol despre minunatele brânzici din caju de la Vegan Gourmet.
Este pentru prima oară când încerc o brânză vegană pe bază de nuci de caju. Până acum toate produsele încercate au fost pe bază de ulei de cocos sau de migdale.
Pe lângă asta, nu am fost niciodată “fan” brânză. Nu am fost genul de persoană care să caute în mod constant diferite tipuri de brânză și în niciun caz ceva ce seamănă la gust și textură cu produsele tradiționale.
Țin minte cum în urmă cu mai bine de 10 ani am mers împreună cu mama la o petrecere de 8 martie. Când am fost întrebate ce vrem din meniu, am ales un platoul cu câteva sortimente de brânză ce aveau în componență fistic, stafide, piper și diferite condimente. Mi-au plăcut acele tipuri doar pentru că brânza avea un gust neutru și se simțeau restul condimentelor. În orice caz, a fost pur și simplu o experiență pe care nu am mai repetat-o, m-a încântat atunci, pe moment și atât.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană  alternativă produse traditionale

Înainte de a adopta stilul de viață vegan, am fost pentru un an vegetariană. Tranziția a fost destul de directă, dar deloc dură pentru mine. Pur și simplu am realizat cât de mult iubesc animalele și că nu trebuie să moară și să sufere nimeni pentru mine, iar din a doua zi nu am mai mâncat niciun tip de carne. Neștiind ce să cumpăr exact pentru a renunța la toate produsele ce provin de la animale, am ales să fiu o perioadă vegetariană. Cât timp am fost vegetariană, am avut 3 tipuri de lactate pe care le-am consumat: un cașcaval, o telemea și o cremă de brânză cu verdeață, nimic mai mult! Cât despre lapte și iaurturi, încă de atunci am ales brandul vegan Alpro, înghețată nu am mai mâncat, iar ouă nu mai consumam de mult timp, dinainte de a renunța la carne.
Când în sfârșit am devenit vegană “cu acte în regulă” am început să caut diferite tipuri de brânzici vegane, majoritatea fiind pe bază de cocos sau pe bază de migdale.
Deși au trecut mulți ani de atunci, abia anul acesta am încercat pentru prima dată varianta de brânză din caju. De ce? Deoarece piața din România abia acum a început să se deschidă mai mult în această direcție, iar în brandurile românești nu am prea multă încredere. Pe lângă asta, nu mă atrăgea ideea de a mânca ceva ce seamănă la gust cu branza tradițională, dar am zis că e bine să le dau o șansă.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană  din caju

Așa i-am descoperit pe cei de la Vegan Gourmet. Am luat legatura cu ei, iar cea care m-a contactat, după mesajul lăsat, a fost Ana Maria Turton. Mi-a plăcut foarte mult deschiderea ei. A fost atât de drăguță și încântată de faptul că doresc să le încerc produsele, încât a stat de vorbă cu mine și mi-a povestit despre cum a început totul și care este scopul acestor brânzici. M-a cucerit instant și ador oamenii care fac munca cu drag și pasiune.
Brânzicile pe baza caju sunt pur și simplu minunate și niciun produs Vegan Gourmet nu conține soia, aditivi, coloranți și conservanți.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju

Primele produse încercate: branza vegană maturată cu chimen și branza vegană maturată cu boia afumată. Pe cele două le-am pus în sandwich-uri și în salate, dar merg foarte bine și ca aperitive. Îmi place enorm de mult textura lor și sunt foarte consistente și aromate. Deși îmi este tare greu să aleg un produs preferat de la Vegan Gourmet, cele două se numără printre ele. Ca să înțelegi mai bine ce conține o brânză vegană pe bază de caju, o să îți scriu ingredientele anumitor produse pe care le prezint. Ingrediente brânză vegană maturată cu boia afumată: nuci de caju crude, apă, boia afumată 0,5%, sare roz de Himalaya, culturi vegane de fermentare. Valoare energetică 385.44 kcal/100g.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju

Brânza vegană maturată cu zaatar am tăiat-o cubulețe și am adăugat-o într-un mix de legume. Această combinație a fost perfectă lângă burgerul vegan de la Take it Veggie (pe care îl găsești în Kaufland). Ingrediente: nuci de caju, apă, zaatar 1%, sare roz de Himalaya, culturi vegane de fermentare.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju

Specialitatea vegană Caju Fresh am adăugat-o, la sfârșit, în mancarea de orez cu broccoli, spanac și tofu. Combinația aceasta mi-a plăcut tare mult, deși nu mă așteptam să se “înțeleagă” prea bine. A fost pentru prima dată când am încercat tofu și caju în același fel de mâncare.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju

Cajublue este varianta de brânză vegană a brânzei tradiționale cu mucegai. Textura ei este cremoasă și mucegaiul albastru îi conferă un gust aparte. Am folosit-o pur și simplu întinsă pe feliile de pâine și pe chiftelele din năut. Ingrediente: nuci de caju crude, apă, sare roz de Himalaya, culturi vegane de fermentare. Valoare energetică 345.28 kcal/100g.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju

Cele două specialități vegane Caju Cream cu chives și Caju Fresh cu ierburi franțuzești, merg foarte bine în salate, pe cartofi copți sau prăjiți și sandwich-uri. Mie mi-au plăcut toate variantele încercate, mai ales că sunt aromate și ușor de mâncat 😊

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju unt

Vegan Butter este singurul unt care îmi place și mi-a plăcut vreodată (evident, din ceea ce am încercat până acum). Nici înainte să fiu vegană nu mă dădeam în vânt după untul tradițional în mâncăruri, așa că preferam să pun unt de cocos în absolut orice. În schimb, acesta merge perfect în mâncăruri. Eu l-am folosit în tocănița de ciuperci, în combinație cu usturoi și ardei și în piure de cartofi în combinație cu lapte de soia (de fiecare dată, untul a fost adăugat la sfârșit). Ingrediente: unt de cocos, iaurt de caju (nuci de caju, apă, culturi vegane de fermentare), ulei de floarea-soarelui, sare de mare, lecitină de floarea-soarelui. Valoare energetică 703.06 kcal/100g.
Sunt tare încântată că am avut ocazia să încerc aceste bunătăți vegane și pentru că mi-a plăcut tare mult dedicarea celor de la Vegan Gourmet, am pregătit un mic interviu pentru tine și toți cei care doresc să încerce ceva nou și vegan.

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju

Interviu cu Ana Maria Turton de la Vegan Gourmet
Ruxandra: Îți mulțumesc tare mult că ai acceptat acest interviu! Îmi place foarte mult deschiderea ta!
Ana: Mulțumesc pentru invitație și pentru interesul în produsele și povestea Vegan Gourmet!
1. De la ce a început totul? Care este povestea din spatele minunatelor brânzici Vegan Gourmet?
Locuiam în Singapore în 2014 când am văzut Earthlings, Forks Over Knives și Cowspiracy unul după altul și am devenit vegană peste noapte.
A fost destul de ușor pentru că aveam destule opțiuni de mâncare asiatică, thailandeză în special și alte specialități cu tofu și tempeh, chilli și soya sauce, pe lângă legumele și fructele exotice. Soțului meu îi mai era poftă de brânză, dar brânza vegană disponibilă în magazine nu ne-a plăcut deloc.
Ne-am mutat în Bali unde am descoperit, într-un restaurant din Ubud, un fel de brânză fermentată și maturată. Tot acolo ofereau și cursuri de gătit alimente și băuturi fermentate. Și uite așa m-am apucat de făcut brânză vegană din nuci de caju fermentată cu kefir de cocos.
Încurajată de familie m-am întors în România unde am deschis un mic laborator împreuna cu sora mea Elena și fratele meu Nicu. Am experimentat diverse technici după ce am mai urmat alte câteva cursuri din Europa.
2. De ce ați ales varianta de brânză din caju și cu ce o diferențiază de alte brânzici de acest fel, spre exemplu, de cele din migdale?
Am ales nucile de caju pentru ca au un gust neutru de la care poți porni în multe direcții comparativ cu migdalele. Laptele de caju are proporția perfectă de grăsimi, glucide și fibre pentru produsele noastre.
3. Câte tipuri de produse aveți în momentul de față? Le veți păstra pe toate/o să adăugați noi variante?
Pentru moment avem 13 sortimente – brânza maturată, brânza cu mucegai nobil, ricotta, creme tartinabile și unt.
Încercăm noi arome când participăm la târguri, ținem cont de preferințele clienților și încercăm să le introducem în portofoliul de produse în viitor.
4. Cât de greu sau de ușor a fost să le puneți pe piață?
Orice produs nou introdus pe piață are nevoie de timp pentru a fi integrat în dieta zilnică a consumatorilor, mai ales că produsele noastre sunt o alternativă la cele tradițioanale. Nu putem spune că este greu, dar este o provocare. Încercăm să ajungem la cât mai multe persoane prin dezvoltarea unor noi strategii de marketing și lucrăm la un nou mod de ambalare, ceea ce ne va ajuta să mărim termenul de valabilitate pentru a putea să intrăm în cât mai multe magazine naturiste din București și marile orașe.
5. Ce reacții ați avut din partea celor mai sceptici cumpărători?
Toți cei care au gustat produsele noastre au fost plăcut impresionați, chiar și cei ce aveau rezervări cu privire la această alternativă a brânzeturilor clasice.
Având atât de multe sortimente, le-a fost ușor să găsească un produs care să le stârnească interesul, iar după ce le-au încercat, au devenit clienți fideli.
6. Am observat că produsele sunt foarte ușor de găsit de către persoanele care stau în București. Aveți în plan să vă extindeți și în alte orașe, spre exemplu și în cele mici dar care au un flux destul de mare de turiști?
Este adevărat. Pentru moment colaborăm cu câteva magazine din Timișoara, Cluj, Brașov și Iași.
Persoanele din alte zone ale țării, ne pot contacta printr-un mesaj privat pe pagina de facebook Vegan Gourmet și împreună vom încerca să alegem o metodă eficientă de livrare.
7. Ce doriți sa faceți în viitor? Ce surprize noi pregătiți pentru clienți?
Cel mai important pentru noi este să ne mărim capacitatea de producție și să găsim modul de ambalare cel mai potrivit pentru a ajunge la cât mai mulți vegani, iubitori de brânză și unt și la persoanele care au renunțat sau încearcă să renunțe la produsele de origine animală. Încercăm, astfel, să arătăm lumii că nu este necesar să exploatăm animalele nevinovate pentru a obține brânzeturi. Ne putem bucura de bucate gustoase, de calitate, fără niciun sacrificiu. Orice tradiție are un început, iar tradiția brânzei viitorului începe acum.
8. Le poți transmite câteva cuvinte de “încurajare” cititorilor/de deschidere către produsele voastre?
Keep calm and try our cheese! 😊
Există viață după brânză – Tot cu brânză 🙂

Vegan Gourmet vegan cruelty-free nuci de caju brânză vegană din caju

Concluzie: Produsele Vegan Gourmet sunt excepționale și pot fi folosite de toate persoanele, indiferent de dietă. Dacă le încerci, te vei îndrăgosti și le vei fi client fidel. Imitând foarte bine gustul și textura branzei tradiționale, nu mai trebuie să îți faci griji de “pofte”. Acum ai o nouă brânză delicioasă ce nu implică abuz și tortură 😊 Eu le voi recumpăra de fiecare dată când voi avea ocazia. Deși gramajul nu este mare, brânzicile sunt foarte consistente și hrănitoare și pot fi folosite atât în mâncăruri cât și ca aperitive.

P.S.: După ce termini branzicile, poți folosi ambalajele pe post de castroane pentru pisicuțele și alte animăluțe pe care le hrănești și nu sunt ale tale. Eu am umplut grădina cu acestea, am pus în ele apă și mâncare 😊

Sursă foto: poze personale!

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog cu noi articole 🖤 Pupici

47 thoughts on “Brânzici vegane, din caju, de la Vegan Gourmet – Interviu cu Ana Maria Turton

  1. Eu sunt fan brânză și niciodată nu simt că am mâncat suficiente sortimente ca să o descopăr întru-totul. Poate voi avea ocazia să încerc și eu aceste sortimente, ls momentul în care voi avea acces la ele. Un articol și un interviu foarte interesante!

    Liked by 1 person

    1. Ce frumos! Poți să iei legătura cu cei de la Vegan Gourmet pe pagina de facebook. Sunt sigură că vor găsi o soluție pentru a livra comanda în așa fel încât să nu se strice produsele pe drum 😊 poți să încerci ❤

      Liked by 1 person

  2. Culturi vegane? Ce mai este și asta?
    Eu am fost provocată de fiica mea sa obțin o brânzica vegana gustoasă. Am încercat cu caju hidratat și multe alte ingrediente din care una este și boia afumată și ca să obțin consistență dorită am folosit agaragar (gelatină naturala obținută din alge roșii).
    Branzicile voastre arată minunat. Am gustat și eu și este diferit de ce fac eu.

    Liked by 1 person

  3. Wow! Ce articol interesant si plin de informații. Ca de obicei esti o adevărată sursa dr inspiratie pentru cei care iubesc stilul vegan si cruelty-free. Felicitări!

    Liked by 1 person

  4. Arată foarte apetisant și cred că oricine ar trebui să guste și să susțină un astfel de business. Multă baftă în continuare și la cât mai multe sortimente !

    Liked by 1 person

  5. Sunt foarte bune aceste brânzici vegane, am mâncat și eu câteva tipuri de la ei.
    Superb articolul! La cât mai multe :* :* :*

    Liked by 1 person

  6. Părerea mea este că aceste produse nu ar trebui să imite produsele tradiționale. Nici să le folosească denumirile. Sper să nu le vină ideea să promoveze Feta de migdale.

    Like

    1. Problema multor persoane este dată de gust, au nevoie de alimente care să imite gustul și textura brânzei tradiționale pentru că așa s-au obișnuit, iar asta îi ajută să renunțe mult mai ușor la brânzeturile tradiționale.
      Teoretic, toate produsele vegane poartă denumirea de “specialitate vegană” urmate de ceea ce imită 😁 Așa că eu nu văd nicio problemă în asta. ȘI soia imită gustul laptelui de vacă.
      Cât despre feta, există pe bază de cocos de la VioFast. Se găsește în Carrefour, Selgros și Cora.
      Sunt curioasă ce părere o să ai după ce le încerci brânzicile celor de la Vegan Gourmet 😊 le găsești foarte ușor produsele în București.

      Like

  7. Arată tare bine branza, trebuie sa le încerc și eu mai ales ca nu conține tot felul de ingrediente dubioase.

    Liked by 1 person

  8. As testa si eu aceste variante vegane pentru ca de fel nu ma impac cu lactatele. Suna interesant! Mersi pentru idei. 😍😍

    Liked by 1 person

  9. Eu sunt mare fan al branzei si incerc des tipuri diferite. Imi place si caju, asa ca as incerca si asa ceva, mai ales variantele blue si cu boia. Descrierea si pozele iti lasa gura apa.

    Liked by 1 person

  10. Nu am stiut ca exista stfel de sortimente de branza si cum eu iubesc branzica cred ca mi-ar placea sa incerc aceste sortimente.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.