Recomandări de produse – ECOS – săpunuri lichide pentru mâini și detergenți pentru rufe, vase, paradoseli și suprafețe

Despre brandul ECOS am vorbit pe larg într-un articol trecut pe care te invit să îl citești: ECOS – soluții și detergenți.

Am fost foarte mulțumită de ceea ce am încercat atunci, așa că am ales să testez mai multe produse.

Ecos – Săpunuri lichide pentru mâini

Mai știi că îți spuneam că îmi este destul de greu să găsesc săpunuri care să nu îmi facă rău?
Am reușit să testez două variante: lemongrass și flori de portocal.
Îmi place enorm de mult modul lor de dozare, mai ales că pot fixa donatorul în poziția pe care o doresc. Majoritatea săpunurilor de acest tip, nu au opțiunea de “învârtire”.
Săpunurile sunt destul de lichide (adică nu sunt în varianta de gel) ceea ce le face foarte eficitente și nu “pierzi” produs atunci când te speli.
Ambele curățată delicat pielea, nu o usucă, nu o irită, nu lasă senzația de strângere, iar pe mâini rămâne un parfum discret și plăcut.
Săpunul cu flori de portocal are o aromă mai dulce, pe când cel cu lemongrass este mai puternic și citric.

Soluție spray pentru curățat geamuri și diverse suprafețe – bambus și lămâie

Acest produs mi-a dat câteva bătăi de cap, deoarece dacă nu am grijă să șterg repede lichidul de pe ferestre, rămân dâre albe care se iau destul de greu. Și, deși am grijă să fac și acest lucru, tot rămân unele pete mici și albe.
Sunt nevoită să aplic din nou soluția sau să insist pe pată, apăsând mai tare decât o fac de obicei.
De curățat, curăță bine ferestrele, dar pentru că trebuie insistat la ștergerea lor, nu mă mulțumește acest produs. Îmi ia mult prea mult din timp.

Pentru că am evitat să mai folosesc această soluție pe geamuri, am decis să o încerc pe: cuptorul cu microunde și farfuria lui din interior, pe diverse suprafețe din sticlă, pe suportul din sticlă al lumânărilor parfumate, pe frigider și pe sticlele din interiorul acestuia.
Ei bine, își face efectul dorit! Le curăță foarte bine și le lasă strălucitoare, fără dâre albe.
Nu te speria de aroma lui. La primele pulverizări va fi destul de greu de suportat, dar după un timp își pierde un pic din tărie.
Recomand această soluție DOAR pentru suprafețe, NU și pentru geamuri.

ECOS – Detergent pentru vase cu aroma de grapefruit

Ca și detergentul pentru vase cu bambus și lămâie (prezentat în articolul trecut), spală foarte bine vasele, îndepărtează orice urmă de murdărie și grăsime, nu le lasă alunecoase, nu lasă pete și nu este nevoie să insist la spălarea lui de pe tacâmuri.
Aroma lui este discretă și nu “se lipește” de vase.

Detergenți pentru rufe în varianta lichidă – ECOS – Mușețel și lavandă (pentru bebeluși), Lavandă

Înainte eram destul de sceptică în privința produselor bio de curățenie, mai ales a celor destinate rufelor. Asta pentru că toată lumea din jurul meu era foarte pornită pe ideea că nu sunt bune, nu spală și că strică hainele.
Ba chiar mi-a zis cineva “dai banii degeaba pe produse bio, nu sunt bune de nimic!”.
Eu de când am renunțat la renumiții detergenți de pe piață, ultra lăudați și mediatizați, care, sincer, nu înțeleg cum de încă există la cât de problematici și toxici sunt (nu dau nume pentru a nu face niciun fel de reclamă), nu am mai avut probleme cu alergiile, nu am mai avut mâncărimi (mai ales de la pulovere), nu am mai simțit că “mă ține” respirația și pot sta în casă fără probleme când hainele sunt puse la uscat.
Pentru că tot văd diferența de mai bine de 4 ani de zile, nu o să mă mai întorc în veci la cei pe care îi foloseam înainte.

Cei doi detergenți de la Ecos sunt special concepuți pentru pielea sensibilă, sunt hipoalergenici, non-toxici și prietenoși cu mediul.

Spală rufele în profunzime, fără să atace țesăturile (sau să le decoloreze) și nu este necesară folosirea balsamului (formula detergenților având în componență ingrediente ce lasă hainele moi, catifelate și plăcute la atingere).
Pentru petele “încăpățânate”, poți turna o cantitate mică de detergent direct pe ele. Trebuie frecat un pic locul respectiv, apoi poți băga hainele la spălat ca de obicei.

Aromele sunt minunate, discrete și se păstrează mult timp pe haine.
Detergenții pot fi folosiți în orice temperatură a apei și sunt adecvați atât pentru spălarea manuală, cât și pentru cea automată.

Dacă faci parte dintre persoanele care cred că e normal să se sufoce din cauza mirosului detergenților, care cred că este normal ca un detergent să strice hainele și care consideră că produsele bio sunt de slabă calitate, îți recomand cu mare sinceritate să le dai o șansă, să încerci un brand de produse bio, vegane și cruelty-free și o să te convingi singur/ă.

Detergent spray pentru podele – lămâie și salvie

Până acum nu am mai folosit un astfel de detergent.
Varianta spray mi se pare destul de utilă, mai ales dacă ai de curățat suprafețe mici.
Mie mi-a fost de mare ajutor la îndepărtarea murdariei din colțurile încăperilor, unde mopul intră un pic mai greu.
Mod de folosire: am pulverizat detergentul pe locurile dorite, l-am lăsat să acționeze în jur de 3 minute, apoi am șters cu o cârpă curată sau cu un mop (în funcție de cât de mare sau mică a fost suprafața).
Lasă podelele curate, strălucitoare și ușor parfumate.
Nu rămân reziduuri, nu lasă pete și nu lasă locurile alunecoase sau lipicioase.

Știu că este destul de greu să renunți la produsele pe care le folosești de ani de zile. Deja le cunoști, știi cum funcționează și ți-au intrat în rutină.
Eu îți recomand că pe viitor să încerci și variantele etice, sigure pentru mediul, fosa septică și sigure pentru sănătate.
Eu sunt convinsă că vei rămâne surprins/ă plăcut.

Produsele ECOS sunt 100%vegane, nu sunt testate pe animale și nu sunt toxice!

Le găsești în diverse magazine, precum: farmaciile Bebe Tei, Emag, Galaxia Market, Bebe Market Otopeni, Myriam Pharma Cluj, Baby Farm Iași (Medikon Baby), Farmacia Ardealul, Mateian Ideal Grup (Ideal Bebe – Brașov, Ploiești, Timișoara) și în hipermarketurile Cora.

🖤 Alege conștient produsele pe care le folosești și le consumi, alege vegan și cruelty-free 🖤

Îți mulțumesc pentru timpul acordat și te aștept în continuare pe blog! Pupici 🖤

20 thoughts on “Recomandări de produse – ECOS – săpunuri lichide pentru mâini și detergenți pentru rufe, vase, paradoseli și suprafețe

 1. Nu am testat niciun produs de la acest brand. Dar ma incanta faptul ca sunt cruelty free. Apreciez si mai mult brandurile care nu accepta testarea pe animale

  Liked by 1 person

  1. Este bine că faci diverse schimbări pe partea de detergenți și frumusețe.
   Legat de consumul de animale, știu că pare din afară “că nu poți” doar că fiecare face schimbarea în ritmul propriu, asta dacă chiar dorește cu adevărat și dacă îi pasă și de celelalte ființe.
   Personal, consider că viața este mult mai importantă decât pofta, pentru că viața nimeni nu o primește înapoi și toate ființele doresc să trăiască.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.